25 / 04 / 2024

tarihin merkezileşme tarihi salt beyoğlu

tarihin merkezileşme tarihi salt beyoğlu

Kent araştırmacısı Orhan Esen Salt Beyoğlu’nda Taksim’in merkezîleşme tarihini, Vaka-i Hayriye’den bugüne modernleşme maceramız çerçevesinde inceleyecek...

ÖSYM duyurdu! Müdür ve müdür yardımcısı seçme sınav tarihi belli oldu!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), okullara müdür ve müdür yardımcısı seçmek için düzenlenen Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı'nın tarihi açıklandı. Peki Müdür ve müdür yardımcısı seçme sınav tarihi ne zaman?

700 bin işçi bu haberi bekliyor! Toplu sözleşme tarihi belli oldu mu? Bakan Bilgin’den tarihi açıklama!

700 bin işçi Kamu Çerçeve Protokolü’nün ne zaman imzalanacağını merak ederken, 3600 ek gösterge ve EYT gibi pek çok düzenleme yasalaştı. Peki, Kamu Çerçeve Protokolü’nde son durum ne? İmzalandı mı, ne zaman imzalanacak?

Kamu işçilerine toplu sözleşme tarihi belli oldu mu? Bakan Bilgin’den beklenen açıklama!

Kamu işçileri toplu zam görüşmelerinin bitip bitmediği konusu araştırılan konular arasında yer alıyor. 2023-2025 dönemi kamu toplu iş sözleşmeleri görüşmeleri ocak ayında resmen start alırken, Kamu Çerçeve Protokolü ortak talep metni Türk-İş ve Hak-İş tarafından TUHİS'e iletildi.

TOKİ sözleşmesi ne zaman olur? TOKİ sözleşme tarihi geçerse ne olur?

TOKİ’den konut almaya hak kazanan vatandaşlar, TOKİ konut sözleşmesine dair sorduğu soruların sayısını her geçen gün arttırmaktadır. İşte TOKİ sözleşmesine dair merak edilen sorular ve yanıtları!

Hakan Meriçliler Çeşme'de tarihi otel aldı!

Hakan Meriçliler, Çeşme'de tarihi bir otel satın alarak, işletmecilik yapmaya başladı. Meriçliler, ''Otel kısmetse 16 Temmuz’da açılıyor. Hepinizi otelime bekliyorum” dedi.

Kira sözleşmelerinde TL'ye dönüşün kuru belli oldu!

Kira sözleşmelerinde dövizden TL'ye geçişin detayları belli oldu. Buna göre, döviz üzerinden yapılan sözleşmeler kurda sözleşme tarihi esas alınarak hesaplanacak.

Kahramankazan TOKİ alt gelir grubu son sözleşme tarihi!

Kahramankazan TOKİ projesinde yer alan alt gelir grubu konutlar için sözleşme dönemi bugün itibariyle sona eriyor.

TOKİ Taşköprü emekli projesinde sözleşme dönemi sona eriyor!

TOKİ Kastamonu Taşköprü emekli projesi için son sözleşme tarihi bugün olarak belirlendi.

Çeşme'de 4.2 milyon TL'ye icradan satılık 2 gayrimenkul!

İzmir İli, Çeşme İlçesi, Ilıca Mahallesi Kumluk mevkiinde yer alan 2 adet gayrimenkul toplamda 4 milyon 289 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. Satışa konu olan gayrimenkul için ilk ihale tarihi 9 Ağustos 2018 olarak belirlendi. 

Tarihi Yarımada kentsel dönüşüme açılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, dünya mirası Tarihi Yarımada'yı sil baştan değiştiriyor. İBB’nin belirlediği 22 adet “kentsel dönüşüm fırsat alanı”ndan biri olan Tarihi Yarımada’daki siluet kararları ve imar hakları kentsel dönüşümün önüne açacak şekilde yeniden planlanıyor.

Afyonkarahisar Zafer TOKİ son sözleşme tarihi bugün!

Afyonkarahisar Zafer TOKİ projesinde yer alan 33 adet konut için son sözleşme tarihi bugün olarak belirlendi.

Çeşme Alaçatı Havalimanı 20 Nisan'da ihaleye çıkıyor!

Yap- işlet- devret modeli ile ihale edilecek olan Çeşme Alaçatı Havalimanı için ihale tarihi belli oldu. Havalimanı 20 Nisan 2018 tarihinde saat  10.00’da ihaleye çıkarılıyor...

TOKİ Zafer Mahallesi Orta Gelir Grubu son sözleşme tarihi!

TOKİ Zafer Mahallesi Orta Gelir Grubu son sözleşme tarihi bugün olarak belirlendi. Projede 3 oda 1 salon daireler bulunuyor.

tarihin merkezileşme tarihi salt beyoğlu Haberi

tarihin merkezileşme tarihi salt beyoğlu


Orhan Esen, Taksim’in merkezîleşme tarihini, Vaka-i Hayriye’den bugüne modernleşme maceramız çerçevesinde inceleyecek. 7 Haziran Cuma günü 17.00-20.00 saatlerinde SALT Beyoğlu’nda. 


“Son bir haftamızı, son bir ayımızı, son bir yılımızı, son 10 yılımızı değişen bağlamlarda, ama sürekli Taksim’i tartışarak geçirdik; öncesinde de pek farklı değildi. Mevcut hâlde tartışmayı ‘bir üst düzeye taşımış’, tartışmanın araçlarını değiştirmiş bulunuyoruz. Taksim’e ‘nasıl müdahale edeceğimiz’ sorusu, kentin ve ülkenin vitrinini nasıl düzenleyeceğimiz meselesiyle her zaman eş anlamlıydı: Şimdi, Türkiye’yi Taksim’den konuşur olduk: Yeni Anayasa’nın alt metni mekânpolitik üzerinden yazım aşamasında.”


Bağımsız kent araştırmacısı, yazar ve rehber Orhan Esen, SALT Beyoğlu’nda, Taksim’in merkezîleşme tarihine, Vaka-i Hayriye’den (1826) bugüne modernleşme maceramız çerçevesinde görsellerle bakacak. Esen, mevcut projeyi, “rant için Kışla-AVM” fikrinin ötesinde inceleyecek.


Esen, yaşadığı kentin barınma, ulaştırma, çevre ve...