26 / 04 / 2024

tarım arazilerinin bölünmesinin önlenmesi

tarım arazilerinin bölünmesinin önlenmesi

Tarım arazilerinin bölünmesinin önlenmesi için 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununun 8 ila 8/K maddelerinde birtakım düzenlemeler yapıldı. Peki, yapılan düzenlemeler gereğince; tarım arazileri bölünebilir mi?

Tarım arazilerin bölünmesi!

15 Mayıs 2014 Perşembe Günü 29001sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Toprak Koruma ce Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun gereğince tarımsal arazilerde mülkiyetin devri esastır. Peki, tarım arazilerin bölünmesi nasıl olur?

Tarım arazilerinde intikal 2014!

Tarım arazilerinin miras yoluyla bölünebilmesi konusunda yeni yasayla büyük değişiklikler getirildi. Peki 15 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe giren yasayla tarım arazilerinde intikal nasıl olacak?

Yeni Tarım Arazisi Kanunu ile illgili Mehdi Eker'in açıklaması!

Kanun tasarısıyla ilgili Hükümet adına söz alan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, tasarının, Türk tarımının geleceğini şekillendirecek ulusal bir mesele olduğunu vurguladı.

TZOB Başkanı Bayraktar: Tarım arazilerinin amaç dışına çıkarılması önlenmeli

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarım topraklarının korunması ile ilgili yaptığı çalışmalar ile ilgili açıklamada bulundu. Bayraktar; “Artık bir karış toprak dahi kaybedilmemelidir. Bu amaçla tarım arazilerinin amaç dışına çıkarılması kesinlikle önlenmelidir.”

Armas Emlak Otomotiv Tarım Ve Hayvancılık Uluslararası İthalat İhracat Sanayi Ticaret Ltd.Şti. kuruldu!

Armas Emlak Otomotiv Tarım Ve Hayvancılık Uluslararası İthalat İhracat Sanayi Ticaret Ltd.Şti. bugün Büyükçekmece'de 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Necmettin Özcan tarafından kuruldu.

Beyz İnşaat Tarım Ve Hayvancılık Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Beyz İnşaat Tarım Ve Hayvancılık Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Beylikdüzü'nde 14 milyon 131 bin 505,81 TL sermaye bedeli ile Mesut Doğan tarafından kuruldu.

Rimak Yapı Mimarlık Enerji Tarım Ve Hayvancılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı! 

Rimak Yapı Mimarlık Enerji Tarım Ve Hayvancılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Rimak Yapı Mimarlık Enerji Tarım Ve Hayvancılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Avcılar'da yapıldı.

Dizayn Karot Makina İnşaat Gıda Tarım Otomotiv Hayvancılık İş Sağlığı Ve Güvenliği San.Ltd.Şti. kuruldu!

Dizayn Karot Makina İnşaat Gıda Tarım Otomotiv Hayvancılık İş Sağlığı Ve Güvenliği San.Ltd.Şti. bugün Gaziosmanpaşa'da 200 bin TL sermaye bedeli ile Ali Kemal Karaman tarafından kuruldu.

Tarım emtiaları yılın ilk yarısında düştü! Buğday, arpa, mısır fiyatları şu an kaç TL? Çiftçiler borsa fiyatlarına bakın

Tarım emtiaları yılın ilk yarısında düşüş yaşadı. Çiftçiler, yurt içi borsalarında buğday, arpa ve mısır fiyatlarının ne kadar olduğunu merak ediyor. Peki buğday, arpa, mısır fiyatları şu an kaç TL? İşte 13 Temmuz 2023 fiyat listesi...

Da İnşaat Tarım Ve Hayvancılık Limited Şirketi kuruldu!

Da İnşaat Tarım Ve Hayvancılık Limited Şirketi bugün Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Canan Çoban Örs tarafından kuruldu.

Ahatlar İnşaat Tekstil Otomotiv Tarım Ve Hayvancılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ahatlar İnşaat Tekstil Otomotiv Tarım Ve Hayvancılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi Bahçelievler'de Ziya Ahat tarafından kuruldu.

Zim Grup İnşaat Tarım Ve Hayvancılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zim Grup İnşaat Tarım Ve Hayvancılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi Sultangazi'de İbrahim Ok tarafından kuruldu.

Deru Gayrimenkul Turizm Tarım Ve Hayvancılık Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Kuruldu!

Deru Gayrimenkul Turizm Tarım Ve Hayvancılık Sanayi Ticaret Anonim Şirket Fatih'de Deniz Dalkıran tarafından kuruldu!

Jarreb Ramo Gayrimenkul Yatırım Tarım Ve Hayvancılık İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Jarreb Ramo Gayrimenkul Yatırım Tarım Ve Hayvancılık İthalat İhracat Limited Şirketi Şişli'de Rachad Al Homsı tarafından kuruldu.

Özgacal İnşaat Emlak Otomotiv Gıda Tarım Ve Hayvancılık Limited Şirketi kuruldu!

Özgacal İnşaat Emlak Otomotiv Gıda Tarım Ve Hayvancılık Limited Şirketi Çatalca'da Talat Bayır tarafından kuruldu.

Bakan Murat Kurum'dan arazi müjdesi! Tarım arazilerinin satışında başvuru süresi uzatıldı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada,  "Hazineye ait 2/B ve tarım arazilerinin hak sahiplerine satışına ilişkin düzenlemeyle vatandaşlarımızın mülkiyet sorunlarını çözüyoruz." şeklinde konuştu.

tarım arazilerinin bölünmesinin önlenmesi Haberi

tarım arazilerinin bölünmesinin önlenmesi

Tarım arazileri bölünebilir mi?

Tarım arazilerinin bölünmesinin önlenmesi için 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununun 8 ila 8/K maddelerinde birtakım düzenlemeler yapıldı.


Mayıs 2014'te yapılan ve Aralık 2014'te yönetmeliği hazırlanan esaslara göre; Taşınmaz malikinin aynı ilçe sınırları içinde tarımsal nitelikli tek arazisi olması durumunda bu taşınmazın devri yapılabilir.


Taşınmaz malikinin aynı ilçe sınırları içinde birden fazla tarımsal arazisinin bulunması durumunda, bu arazilerin tamamının mülkiyeti devir işlemine konu olması halinde, bu taşınmazların devri yapılabilir.


Aynı kişiye ait birden fazla tarımsal arazi olması halinde, 7 nci madde hükümlerine göre yapılan ekonomik bütünlük değerlendirmesi sonrasında tarımsal arazilerin ekonomik bütünlüğe haiz olmayan kısımlarının devrine izin verilebilir.


Ekonomik bütünlük arz eden tarımsal arazilerde, yeter gelirli tarımsal arazi büyüklüklerinin üzerinde olan ve yeter gelirli arazi büyüklüklerinin altında ifraz...