25 / 04 / 2024

tarıma açılan hazine arazileri

tarıma açılan hazine arazileri

Kayseri'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği talimatla, hazinenin atıl durumdaki 3,3 milyon metrekare arazisinden tarıma uygun olan 2,2 milyon metrekaresi tarıma açıldı. 

Kocaeli'de 120 bin dekar arazi tarıma kazandırıldı

Kocaeli'de çiftçilere sağlanan destekler ile 120 bin dekar arazinin tarıma kazandırılması sağlandığı açıklandı. İşte haberin detayları...

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı açıkladı: Atıl araziler tarıma kazandırılarak 9.5 milyar lira gelir elde edilecek!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı atıl arazilerin tarıma kazandırılması ile  9.5 milyar lira gelir elde edileceğini açıkladı. 

Tarıma büyük destek! Ödenen para çok ciddi boyutlarda

Türkiye'de tarımı desteklemek adına yürütülen çalışmalara devam ediliyor. Tarıma destek paketine ilişkin yeni veriler de açıklandı. Rakam ciddi boyutlarda.

Antalya'daki yangın üssü arazisi yatırıma açıldı iddiası!

Antalya’nın Serik ilçesine bağlı Belek Turizm Bölgesinde yatırıma açılan yerler arasında, ‘yangın üssü’ olarak kullanılan arazinin de bir bölümünün bulunduğu iddia edildi.

Tarıma dayalı OSB kurma yarışı başladı!

Tarımda bazı yatırımların önü açıldı. Hemen her bölgede Valilik tarafından, ticaret, sanayi odaları, ticaret borsaları, Tarım ve Orman İl Müdürlükleri; “Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi” kurmak için adeta yarış halinde.

Osmangazi Köprüsü'nün çevresindeki araziler tarıma kazandırılıyor!

Dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüleri arasında 4. sırada bulunan Osmangazi Köprüsü'nün çevresindeki kullanılmayan araziler tarıma kazandırılıyor.

2,2 milyon metrekare hazine arazisi tarıma açıldı!

Kayseri'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği talimatla, hazinenin atıl durumdaki 3,3 milyon metrekare arazisinden tarıma uygun olan 2,2 milyon metrekaresi tarıma açıldı. 

Son 10 yılda Zonguldak'ta imara açılan tarım arazileri mecliste!

Çiftçilerin kullanımına açılan hazine arazilerinin 7 ille sınırlandırılması ve son 10 yılda Zonguldak ilinde imara açılan tarım arazileri meclis gündemine taşındı. CHP'li Yavuzyılmaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gürsel Tekin'den hazine arazilerinin tarıma açılmasına ilişkin açıklama!

Hazine’ye ait araziler tarım arazisi şeklinde kiralanabilecek. 14 milyon metrekarelik alanda üretim yapılacak. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Hazine'ye ait arazilerin kiralanmasını meclise taşıdı...

Hazine arazilerinin tarıma açılması meclis gündeminde!

Hazine arazilerinin tarıma açılmasına ve tarım sektörünün geliştirilmesi için alınan önlemler meclis gündemine taşındı. CHP'li Barut, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Hazine arazilerinin tarıma açılması TBMM gündeminde!

Hazine arazilerinin tarıma açılması ve çiftçilere tohum desteği verilmesine yönelik projeler meclis gündemine taşındı. CHP'li Başevirgen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Hazine arazilerinin tarıma açılması yapılan çalışmalar TBMM'de!

Hazine arazilerinin tarıma açılması kapsamında yapılan çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Hazine arazileri tarıma kazandırılacak!

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, koronavirsü salgını sebebiyle üretimde bir aksama yaşanmaması için gerekli önlemleri aldıklarını söyledi. Pakdemirli, hazine arazilerinin tarıma açılacağını belirtti...

tarıma açılan hazine arazileri Haberi

tarıma açılan hazine arazileri

Kayseri'de, hazinenin atıl durumdaki 2 milyon 200 bin metrekare arazisinde tarımsal üretim çalışmalarına başlandı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 7 pilot ilde hazineye ait atıl durumda bulunan araziler çiftçilerin kullanımına açıldı. Bu iller arasında bulunan Kayseri'de, 3 milyon 300 bin metrekare arazinin, tarıma uygun olan 2 milyon 200 bin metrekaresinde ekim çalışması yapıldı. 

Anadolu Ajansı'ndan Ramazan Kaya'nın haberine göre; İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, açıklamasında ilkbaharın başlarında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin talimatlarıyla ilgili 7 pilot ilden biri seçilen Kayseri'de hemen hazırlıklara başladıklarından bahsetti.

Atıl durumdaki hazine arazilerinin ekonomiye kazandırılması, üretimin artırılması için çok doğru bir yaklaşımla Milli Emlak Müdürlüğü ile ortak çalıştıklarını anlatan Şahin, şu açıklamalarda bulundu:

"Atıl durumda bulunan arazilere ilişkin bilgileri tüm ilçelerimize ulaştırdık ve bu arazilerde...