25 / 04 / 2024

Tarlabaşı yenileme

Tarlabaşı yenileme

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı olan Murat Sabuncu bugünkü köşe yazısında Beyoğlu Tarlabaşı'ndaki yaşamı ve toplumsal sorunları anlattı. Sabuncu, belediyenin bölgeyi dönüştüreceğini söyledi.

Tarlabaşı Yenileme Projesi iptal edildi!

Kamuyounda tartışmalara neden olan Tarlabaşı Yenileme Projesi mahkemece iptal edildi.

Tarlabaşı 1. Etap'ta satılık 7 gayrimenkul!

Beyoğlu Belediye Başkanlığı, Tarlabaşı I. Etap Yenileme Alanı'nda bulunan kat karşılığı sözleşmesi yapılmayan 7 gayrimenkulü satışa çıkardı. İhalesi 15 Aralık 2016'da gerçekleşecek gayrimenkullerin toplam bedeli 8 milyon 179 bin TL olarak belirlendi.

Mehmet Ergün Turan'dan Tarlabaşı360'a ziyaret!

TOKİ Başkanı Turan, kentsel yenileme projesi Tarlabaşı360’ı yerinde inceledi. Ergün, “Eğer bu işe girilmemiş olsa şehrin merkezinde burası bir çöküntü alanı olarak kalacaktı. Buna cesaret edenleri tebrik ediyorum. Burası çok zor bir projedir” dedi.

Vasip Şahin Tarlabaşı 360 projesi hakkında bilgi aldı!

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Emek Sineması’nın restorasyonu ile Tarlabaşı 360 yenileme projesinin çalışmalarında incelemelerde bulundu. Vali Şahin'e yaptığı incelemelerde Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan eşlik etti.

Tarlabaşı kentsel dönüşüm alanı 81.4 milyon TL'ye ihaleye çıkıyor!

Beyoğlu Belediye Başkanlığı, Tarlabaşı Yenileme Alanı Uygulama Projesi kapsamında değerlendirilecek 363 ada B bölgesini kat karşılığında satışa çıkardı. Satış bedeli 81 milyon 408 bin 600 TL olarak belirlenen gayrimenkullerin ihalesi 8 Aralık'ta.

Tarlabaşı360, Türk Arap Gayrimenkul Forumu’nda tanıtıldı!

Türkiye’nin ilk kentsel yenileme projesi Tarlabaşı360, İstanbul’da düzenlenen Türk Arap Gayrimenkul Yatırım Forumu’nda, Arap yatırımcılara ‘örnek proje’ olarak tanıtıldı.

Tarlabaşı yenileme projesinde hukuki bir engel yok!

8 yıldır devam eden Tarlabaşı 1. Etap Yenileme Projesi'ndeki kamulaştırmalarda yaşanan hukuki sorunlar bir bir aşılıyor. Açılan davalar ise projenin inşaat sürecini etkilemeden Beyoğlu Belediyesi lehine sonuçlanıyor.

Tarlabaşı'nda kentsel dönüşüm devam ediyor!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Tarlabaşı Kentsel Yenileme Projesi’nin Danıştay kararıyla durdurulduğu yönünde medyada yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını, projenin tüm hızıyla sürdüğünü açıkladı.

Tarlabaşı Kentsel Yenileme projesi devam ediyor!

Tarlabaşı Kentsel Yenileme Projesi'nin durduğu iddiaları üzerine Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan dün şantiye sahasında "Proje hız kesmeden devam ediyor" açıklaması yaptı.

Tarlabaşı kentsel dönüşümde son durum ne?

Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan, Tarlabaşı Kentsel Yenileme Projesi’nin tüm hızıyla sürdüğünü açıkladı. Demircan, “Son Danıştay kararı, ‘yeniden gözden geçirme’ anlamı taşıyor’’ dedi.

Tarlabaşı Kentsel Yenileme Projesi durduruldu mu?

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Tarlabaşı Kentsel Yenileme Projesi’nin Danıştay kararıyla durdurulduğu yönünde medyada yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını, projenin tüm hızıyla sürdüğünü açıkladı.

Tarlabaşı'nda kentsel dönüşüme fren!

İstanbul Tarlabaşı Yenileme Projesi’nde ‘kamulaştırma hukuka uygundur’ kararını bozan idare mahkemesine karşı düzeltme talebi açan Beyoğlu Belediyesi’nin hamlesi sonuçsuz kaldı. Danıştay karar düzeltme istemini reddetti.

Beyoğlu Tarlabaşı360 ne zaman bitecek?

Beyoğlu Belediyesi öncülüğünde hayata geçirilen Tarlabaşı Kentsel Yenileme Projesi'nin (Tarlabaşı360) ilk etap inşaatı devam ediyor. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, projenin bölgeye çok büyük kıymet kattığını belirtti.

Tarlabaşı yenileme Haberi

Tarlabaşı yenileme

Tarlabaşı, bir nevi geleneksel Orta Oyunu. Her tipe, her millete rastlamak mümkün burada. Bir dönem Ermeniler, Rumlar ve Yahudiler; bugün ötekileştirilip suçlulaştırılan; Kürtler, Romanlar, Suriyeliler, Afrikalılar, seks işçileri ve kentsel dönüşümden geriye kalanlar... Peki ya oyun nasıl bitecek? Her şeyi bildiğini sanan, düşüncesiz Pişekar rolüne bürünmüş devlet mi; yoksa Pişekar’ın yalanlarını ortaya çıkaran ve onun karşısında öteki konumuna düşen, halkı temsil eden Karagöz mü kazanacak?


‘Gidin diyorlar’


Beyoğlu Belediyesi’nin büyük dönüşüm diye lanse ettiği “Tarlabaşı”ndayız. 10 yıldır dönüşümün kötü bir örneği olarak sancı çeken Tarlabaşı’nın sokaklarına girecek bir aralık bulamıyoruz. Devam eden inşaat alanı Tarlabaşı Bulvarı’nın ortasını kaplamış. Yokuş aşağı inerken ellerinde poşetlerle bize doğru yaklaşan bir amca inşaat alanını gösterip “1974’ten beri buradayım. 10 yıldır kentsel dönüşüm diyorlar. Devlet bizi...