19 / 04 / 2024

Tartus Limanı rusya

Tartus Limanı rusya

Suriye'de Beşşar Esed rejimi parlamentosu, Tartus  Limanı'nın 49 yıllığına Rusya'ya kiralanmasını öngören anlaşma tasarısını kabul etti.

Ukrayna Limanı'ndan yola çıkan ilk Türk yük gemisi Zonguldak'a ulaştı

Rusya'nın limanlarını abluka altına almasının ardından Ukrayna'da bekleyen gemilere izin çıktı. Türkiye, Ukrayna ve Rusya arasında son dönemde yapılan diplomasi trafiği sonuç verdi. Mariupol'den yola çıkan ilk Türk kuru yük gemisi Zonguldak Limanı'na yanaştı.

Rusya'dan ayçicek yağı taşıyan gemi geldi! Marketler fiyatlarda güncellemeye gitti! İşte 2022 fiyat listesi...

Geçtiğimiz günlerde Rusya’nın Yisk limanından hareket eden ayçiçek yağı yüklü gemi Türkiye'ye geldi. Binlerce tonluk yağın Türkiye sınırlarına ulaşmasıyla birlikte ayçiçek yağı fiyatları dip yaptı. İşte indirimli fiyat listesi!

Rusya'dan ayçiçek yağı taşıyan gemiler geldi! Ayçiçek yağının litresi 20 lira 80 kuruşa düştü! İşte fiyat listesi!

Rusya’nın Yisk limanından hareket eden 5 bin 753 ton ayçiçek yağı yüklü gemi Türkiye'ye geldi. Yağların Türkiye sınırlarına ulaşmasıyla birlikte zincir marketler fiyatlarda güncelleme yaptı. İşte zincir marketlerin indirimli fiyat listesi!

Rusya'dan ayçicek yağı taşıyan gemi geldi, üç büyük markette yağ fiyatları dip yaptı! İşte indirimli fiyat listesi!

Rusya’nın Yisk limanından hareket eden 5 bin 753 ton ayçiçek yağı yüklü gemi saat 20.00 sıralarında İstanbul Boğazı’na ulaştı. Yağların Türkiye sınırlarına ulaşmasıyla birlikte üç büyük markette ayçiçek yağı fiyatları dip yaptı. İşte indirimli fiyat listesi!

Tonlarca ayçiçek yağı geliyor! 4 gemi Rusya'dan yola çıktı

Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada 6 bin 099 ton ay çiçek yağı yüklü geminin Rusya'nın Yeisk Limanı'nda yola çıktığı bildirildi.

En güvenli liman olan altın yükseliyor! Son bir haftanın zirvesinde!

Milyonların yakıdan takip ettiği altın fiyatları, Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimin etkisi ile yukarı yönlü hareket etti. En güvenli liman olan altın fiyatları, Putin-Macron görüşmesinden sonra son bir haftanın zirvesine yükseldi.

Tartus Limanı 49 yıllığına Rusya'ya kiralanacak!

Suriye'de Beşşar Esed rejimi parlamentosu, Tartus  Limanı'nın 49 yıllığına Rusya'ya kiralanmasını öngören anlaşma tasarısını kabul etti.

Pakistan ve Rusya boru hattı anlaşmasını imzaladı!

Rusya, doğalgaz boru hattı projesi çerçevesinde 2 milyar dolar yatırım yapacak.Boru hattının, Pakistan'ın güneyindeki Karaçi liman kentinden Lahor kentine uzanacağı belirtilen açıklamada, projenin ilk safhasının Aralık 2017'de tamamlanacağı kaydedildi.

Filyos Limanı bu ay ihaleye çıkıyor!

Zonguldak Çaycuma'da kurulacak 25 milyon ton kapasiteli Filyos Limanı'yla, başta kıyı Karadeniz ülkeleri olmak üzere Rusya, Ortadoğu ve Uzakdoğu ile ticaret hacminin artırılması ve İstanbul Limanı'nın yükünü hafifletecek...

TIRSAN, Rusya'da İpek Yolu üzerine 3 fabrika kuracak!

Türkiye lojistik sektörü, 2011'e yurtdışında büyük bir yatırım haberi ile giriyor, Türkiye'nin en büyük treyler üreticisi TIRSAN, Orta Asya pazarına açılmak için Rusya'da İpek Yolu üzerinde 3

Enka, Rusya'da perakendede büyüyecek!

Migros'tan Rusya'daki Ramstore'ları 542.5 milyon dolara satın aldıktan sonra Rusya'da perakendeciliğe devam eden ancak kısa süre önce perakende işinden çıkma kararı alan Enka, planlarında yeniden değişikliğe gitti

Dalaman'a Yat Limanı ve Gemi Yanaşma İskelesi yapılacak

ATM Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç, yapılacak olan Dalaman Yat Limanı ve Gemi Yanaşma İskelesi'nin projesi ve konumu itibariyle dünyada tek olduğunu söyledi  

İstanbul Limanı Türkiye'nin kruvaziyer turizm merkezi olacak!

Türkiye"nin ilk kruvaziyer gemi acentası olan Tura Turizm"in patronu Erkunt Öner, bu alanda dünyada otorite sayılan isimlerden. Öner, Bu yıl Türkiye"ye 1.200 geminin uğradığını, İstanbul Limanı"nın bölgenin merkezi olabileceğini belirtti

Tartus Limanı rusya Haberi

Tartus Limanı rusya

Esed rejiminin  parlamentosu, rejimin Tartus Limanı'nı 49 yıllığına Rusya'ya devretmek için yaptığı anlaşmayı içeren kanun tasarısına onay verdi.

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre; rejimin Ulaştırma Bakanı Ali Hammud, rejime ait "Es Suriye" televizyon  kanalına 29 Nisan tarihinde yaptığı açıklamada, Tartus Limanı'nı 49 yıllığına  Rusya’ya devredeceklerini ifade etmişti.

Hammud, "Rus tarafıyla limanın idaresi ve işletmesi konusunda  anlaşmaya vardık. Rusların bu limanı işletmesi yeni yatırımları arttıracaktır.  Liman genişletilecektir. Önemli stratejik bir anlaşmadır. Dolaysıyla uzun süreli  olması normaldir." açıklamasında bulunmuştu.

Doğu Akdeniz bölgesinde bulunan Tartus Limanı'nın yıllık kapasitesinin yaklaşık 16  milyon ton olduğu ifade ediliyor. Suriye'nin en geniş alan üzerine kurulu limanında Rusya'nın deniz üssü yer...