26 / 04 / 2024

taş ocakları eylemi

taş ocakları eylemi

İstanbul'un Sultangazi ilçesindeki taş ocaklarını protesto etmek için toplanan yaklaşık 50 kişilik grup, İstanbul Büyükşehir Belediyesi merkez binası önünde yolu trafiğe kapatarak eylem yaptı.

Ankara Mamak Mutlu Taş Ocakları'nda kentsel dönüşüm başlıyor!

Ankara Mamak'ta Mutlu Taş Ocakları Ocak ayının 2.haftası kentsel dönüşüme girecek. Mutlu Taş Ocakları'nın kentsel dönüşüm haberini Mamak Belediye Başkanı Murat Köse duyurdu.

Isparta Sütçüler'de evlerinden taşınmak zorunda kalanların mağduriyetleri mecliste!

Isparta'nın Sütçüler ilçesine bağlı Mandallar Mevkiinde bulunan mermer ocaklarının denetimi ve evlerinden taşınmak zorunda kalanların mağduriyetlerinin giderilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Özer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İnşaat sektörü için taş ocaklarına ihtiyaç var!

Taş Ocakları Birliği Başkanı Sarper, halkın, inşaat sektörü ve alt yapı için taş ocaklarının çalışmaya devam etmesi gerektiğini söyledi.

Rize'de acele kamulaştırma tepkisi!

Rize Pazar'da inşa edilecek Rize- Artvin Havalimanı'nın çalışmaları sürüyor. Havalimanı kapsamında taş ocakları için alınan, 'Acele Kamulaştırma' kararı tepki gördü. Vatandaşlar havalimanına karşı olmadıklarını, taş ocağı istemediklerini belirtti.

İzmir taş ocakları imar planlarına girdi!

İzmir'in en büyük çevre sorunlarından biri, taş ocakları imar planlarına girdi.

Diyarbakır Çınar Dilaver Barajı'nın ÇED toplantısı 16 Mart'ta!

Diyarbakır Çınar'da Çınar Dilaver Barajı, Malzeme Ocakları ve Kırma-Eleme Tesisi projesinin yapılması için ÇED toplantısı yapıalcak. Toplantı 16 Mart'ta gerçekleşecek.

Erzurum'un 3 ilçesine 3 proje için ÇED toplantısı 20 Şubat'ta!

Erzurum'un Karayazı Karaçoban ve Hınıs İlçelerine yapılması planlanan Sancaktar Barajı, Sulaması ve Malzeme Ocakları, Kırma-Eleme-Yıkama Tesisleri, Beton Santrali projelerinin ÇED toplantısı 20 Şubat'ta gerçekleşecek.

Maçka'daki HES projelerine vatandaşlardan tepki!

Maçka'da HES'ler ve taş ocakları vatandaşı isyan ettirdi. Yöre sakinleri HES ve taş ocakları nedeniyle derelerde su kalmadığını, balıkların öldüğünü ve patlatılan dinamitler nedeniyle mağdur olduklarını dile getirip yetkililerden yardım istedi.

Alican Önlü: Tunceli maden ve taş ocaklarının tehdidi altındadır!

HDP Milletvekili Alican Önlü, Tunceli'deki taş ve maden ocaklarını TBMM gündemine taşıdı. Önlü, ''Açılmak istenen ve şu anda işletilmekte olan taş ve maden ocaklarıyla halkın yaşam alanları ellerinden alınırken, halk zorunlu göçe de tabii tutulmaktadır.''dedi.

İzmir Urla'da taş ocakları kapatılıyor!

İzmir Urla’daki iki köyün sakinleri 14 yıllık mücadeleyi kazandı. Zeytinliklere ve bölgenin bitki yapısına zarar veren taş ocaklarının kapatılmasına karar verildi.

Beyriciler Yapı Malzemeleri Harfiyat Madencilik Peyzaj Petrol Ürünleri Limited Şirketi kuruldu!

Beyriciler Yapı Malzemeleri Harfiyat Madencilik Peyzaj Petrol Ürünleri Limited Şirketi, Erkan Erdoğan tarafından 10 bin TL sermaye ile 22 Haziran'da Kadıköy, Hasanpaşa Mahallesi, Taşocakları Sokak'ta kuruldu.

Trabzon Tonya Çimento Fabrikası projesi protesto edildi!

Trabzon’un Tonya ve Düzköy ilçelerinin tam ortasında bulunan Çayırbağı Beldesi’nin simgesi Şahinkaya Dağı, EMBA Yönetimi tarafından kurulmak istenen Çimento Fabrikası ve taş ocakları ile yerle bir edilmek istendi.

Adıyaman'da mermer ocakları protesto edildi!

Adıyaman'da vatandaşlar mermer ocaklarının doğal hayatı etkilediği ve yolları bozduğu için eylem yaptı. Daha önceden yol kapatma eylemi yapan köylüler bu kez beldenin hemen yanında açılan mermer ocağına tepki gösterdi.

taş ocakları eylemi Haberi

taş ocakları eylemi

İstanbul'un Sultangazi ilçesindeki taş ocaklarını protesto etmek için toplanan yaklaşık 50 kişilik grup, İstanbul Büyükşehir Belediyesi merkez binası önünde yolu trafiğe kapatarak eylem yaptı. Şehzadebaşı Caddesi’ni tek yönlü olarak trafiğe kapatan grup, vatandaşların tepkisi üzerine yolu açarak, belediye binasının önünde beklemeye başladı. Olay yerine çevik kuvvet ekiplerinin gelmesi üzerine yeniden başlayan gerginliğe, belediye meclis üyeleri ve güvenlik görevlileri müdahale ederek, grubu basın açıklaması yaptıktan sonra dağılmaya ikna etti. Grup, ilçedeki taş ocaklarının beşinin ruhsatsız olduğunu, taş ocaklarından dolayı sağlık problemi yaşadıklarını belirterek, ilgililerin konuya çözüm bulmasını...