25 / 04 / 2024

taşınmaz mal cins değişikliği

taşınmaz mal cins değişikliği

Bir taşınmazın niteliğini değiştirmek için tapu sicilinde yapılan düzenlemeye cins değişikliği yada cins tashihi adı veriliyor.Peki arsanın cins değişikliği nasıl olur?İşte arsada cins değişikliği işlemleri..

Cins değişikliği şartları!

Cins değişikliği, bir taşınmazın durumunu dönüştürmek için paftasında ve tapu sicilinde yapılan işleme deniyor. Peki tapuda cins değişikliği nasıl yapılır? İşte tapu cins değişikliği şartları...

Yabancıların KKTC’de taşınmaz mal edinmesine yönelik yasa çalışmalarında sona gelindi!

Yabancıların KKTC’de taşınmaz mal edinmesine yönelik yasa çalışmalarında sona gelindi. UBP Güzelyurt Milletvekili Dr. Ziya Öztürkler, konuya ilişkin bilgi verdi.

Taşınmaz pasife alınmıştır ne demek?

Taşınmaz mal tapu sorgulamalarında zaman zaman "Taşınmaz pasife alınmıştır" ibaresi ile karşılaşılabiliyor. Peki, Taşınmaz pasife alınmıştır ne demek?

İpotekli taşınmaz satılabilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında "Üzerinde ipotek bulunan bir taşınmazın satışı mümkün müdür? sorusuna yanıt verdi.

Kapalı Maraş'ta Taşınmaz Mal Komisyonu’na 344 başvuru!

KKTC tarafından yapılan “Burada mal, mülk sahibi Rumlar gelsin, mallarını kendilerine iade edebiliriz” çağrısı yanıt aldı. Rumlar, Maraş’taki mülklerini almak amacıyla başvurularını yapmaya başladı. Taşınmaz Mal Komisyonu’na bugüne kadar 344 adet başvuruda bulunuldu.

Bursa Yenişehir Belediyesi'nce alınan taşınmaz mal satışı kararı mecliste!

Bursa Yenişehir Belediyesi'nce alınan bir taşınmaz mal satışı kararı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Erozan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kiracı tarafından başkasına kiralanan taşınmaz ne olur?

Bazı kiracılar üzerine kiralanan taşınmazı başkalarına kiralayabiliyor. Peki, bu durum yasal mı? Mal sahibi nasıl bir yol izlemeli? Takvim Gazetesi köşe yazarlarından Feride Hilal İmal bu sorunun yanıtını kalem aldı.

Hazineye Ait Taşınmaz Mal Kanunu'nda değişiklik teklifi verildi!

4706 Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasın Dair Kanun Teklifi verildi..

Cins değişikliği talebi nasıl yapılır?

Bir taşınmaz malın cinsinin, yapısız iken yapılı veya yapılı iken yapısız hale gelmesi halinde cins değişikiği işlemi için tapuya müracaat edilebiliyor. Peki, cins değişikliği talebi nasıl yapılır?

Yola tecavüzlü binanın cins değişikliği!

Cins değişikliği işlemi, bir taşınmaz malın cinsinin değişmesi halinde talebi üzerine tapuda yapılabiliyor. Peki, yola tecavüzlü binanın cins değişikliği yapılır mı? Yola tecavüzlü binanın cins değişikliği nasıl yapılır?

Tapu cins değişikliği masrafları 2016!

Tapu cins değişikliği, bir taşınmaz malın mevcut cinsinde bir değişikliğin meydana gelmesi halinde yapılıyor. Bu işlem için bazı masraflar karşılanıyor. İşte tapu cins değişikliği masrafları 2016..

Cins değişikliği harcı 2016!

Bir taşınmaz malın mevcut durumunun değişmesi durumunda, tapu üzerinde de cins değişikliği işlemi yapılabiliyor. Bu işlem için bazı belgelerin temin edilmesi ve harcın da ödenmesi gerekiyor. İşte cins değişikliği harcı 2016..

Hisseli taşınmazın haczi!

Haciz, bir borçlunun borcunu ödememesi halinde, alacaklının icra yolu ile söz konusu borcun tahsilini aldığı işlem oluyor. Peki, hisseli taşınmazın haczi mümkün mü? Hisseli taşınmaz mal nasıl hacze konu olur?

2015 Kasım ayında ödenen taşınmaz vergileri!

Yıllık vergi takvimi gereğince her ay belli vergiler mükellefleri tarafından ödeniyor. Taşınmaz mal sahipleri de vergi bu mallardan dolayı vergi mükellefi oluyor. İşte 2015 Kasım ayında ödenen taşınmaz vergileri..

taşınmaz mal cins değişikliği Haberi

taşınmaz mal cins değişikliği

Arsanın cins değişikliği nasıl olur?

Cins değişikliği, tapuda kayıtlı bir taşınmazın niteliğinin değiştirilerek, başka bir tapu kütüğüne tescil edilmesi olarak tanımlanıyor.Mesela cins değişikliği, sahibi olunan binanın yıktırılarak, arsa haline getirilmek istenmesi durumunda tapu sicilinde binanın niteliğinin arsa olarak gösterilmesi olarak ifade ediliyor. Ya da bir arsanın üzerine bina inşa edilmek isteniyorsa bu durumda tapu kütüğünde arsanın bina olarak gösterilmesi işlemi de cins değişikliği açıklıyor. 


Tapuda cins değişikliği işlemlerinin yapılabilmesi için, gerekli belgelerin temin edilmesi ve harcın ödenmesi gerekiyor.Cins değişikliği için gerekli belgeler;


Kat irtifakı kurulmuş yerlerde cins değişikliği;

Kat İrtifakı 07/07/2009’dan önce kurulmuş ise gerekli belgeler:

Belediye yazısı  veya Yapı Kullanma İzin Belgesi ve

+ Harç ilişiği yazısı

+ Yeni tarihli tapu kayıt örneği

+ Nüfus cüzdanı


Kat İrtifakı 07/07/2009’dan sonra kurulmuş ise gerekli belgeler:


Belediye yazısı  veya Yapı...