29 / 03 / 2024

taşınmaz mal davaları açma

taşınmaz mal davaları açma

Taşınmaz mal davalarında yetkili mahkeme hangi mahkemedir? Gayrimenkul davaları hangi mahkemede görülür? Vergi uyuşmazlıklarında yetkili mahkeme hangi mahkemedir? İşte 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu esasları..

Yabancıların KKTC’de taşınmaz mal edinmesine yönelik yasa çalışmalarında sona gelindi!

Yabancıların KKTC’de taşınmaz mal edinmesine yönelik yasa çalışmalarında sona gelindi. UBP Güzelyurt Milletvekili Dr. Ziya Öztürkler, konuya ilişkin bilgi verdi.

Taşınmaz pasife alınmıştır ne demek?

Taşınmaz mal tapu sorgulamalarında zaman zaman "Taşınmaz pasife alınmıştır" ibaresi ile karşılaşılabiliyor. Peki, Taşınmaz pasife alınmıştır ne demek?

İpotekli taşınmaz satılabilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında "Üzerinde ipotek bulunan bir taşınmazın satışı mümkün müdür? sorusuna yanıt verdi.

Kapalı Maraş'ta Taşınmaz Mal Komisyonu’na 344 başvuru!

KKTC tarafından yapılan “Burada mal, mülk sahibi Rumlar gelsin, mallarını kendilerine iade edebiliriz” çağrısı yanıt aldı. Rumlar, Maraş’taki mülklerini almak amacıyla başvurularını yapmaya başladı. Taşınmaz Mal Komisyonu’na bugüne kadar 344 adet başvuruda bulunuldu.

Bursa Yenişehir Belediyesi'nce alınan taşınmaz mal satışı kararı mecliste!

Bursa Yenişehir Belediyesi'nce alınan bir taşınmaz mal satışı kararı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Erozan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kiracı tarafından başkasına kiralanan taşınmaz ne olur?

Bazı kiracılar üzerine kiralanan taşınmazı başkalarına kiralayabiliyor. Peki, bu durum yasal mı? Mal sahibi nasıl bir yol izlemeli? Takvim Gazetesi köşe yazarlarından Feride Hilal İmal bu sorunun yanıtını kalem aldı.

4 maddede taşınmaz satış vaadinden kaynaklanan davalar!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Stj.Av. Beste Karakoç, "Taşınmaz satış vaadinden kaynaklanan davalar" konusunu kaleme aldı. İşte 4 maddede taşınmaz satış vaadinden kaynaklanan davalar...

Hazineye Ait Taşınmaz Mal Kanunu'nda değişiklik teklifi verildi!

4706 Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasın Dair Kanun Teklifi verildi..

Hisseli taşınmazın haczi!

Haciz, bir borçlunun borcunu ödememesi halinde, alacaklının icra yolu ile söz konusu borcun tahsilini aldığı işlem oluyor. Peki, hisseli taşınmazın haczi mümkün mü? Hisseli taşınmaz mal nasıl hacze konu olur?

2015 Kasım ayında ödenen taşınmaz vergileri!

Yıllık vergi takvimi gereğince her ay belli vergiler mükellefleri tarafından ödeniyor. Taşınmaz mal sahipleri de vergi bu mallardan dolayı vergi mükellefi oluyor. İşte 2015 Kasım ayında ödenen taşınmaz vergileri..

Taşınmaz mal zilyetliğine yapılan müdahalelere ilişkin başvurular!

Taşınmaz mala yapılan tecavüz ve müdahalelerinin önlenmesi için Kaymakamlık Makamına başvurmaya o taşınmaz malın zilyedi yetkilidir. Peki, taşınmaz mal zilyetliğine yapılan müdahalelere ilişkin başvurular nasıl ve nereye yapılır?

Kiralanan taşınmazın tahliyesi takip talebi!

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracının kira bedelini ödememesi halinde mal sahipleri, kiracı hakkında icra takibi başlatmak isteyebiliyor. Peki, kiralanan taşınmazın tahliyesi takip talebi nasıl yapılır?

İpotekli taşınmazın devri yeni malikin sorumluluğu!

İpotek ile alacaklı kimse kendisine olan borç için borçlu adına taşınmazın ipotek edilmesini isteyebiliyor. Peki, ipotekli taşınma mal devredilebilir mi? İpotekli taşınmazın devri halinde yeni malikin sorumluluğu nedir?

taşınmaz mal davaları açma Haberi

taşınmaz mal davaları açma

Taşınmaz mal davaları!

Taşınmaz mallara ilişkin davalarda yetkili mahkeme ile vergi uyuşmazlıklarında yetkili mahkemenin hangi mahkeme olduğuna ilişkin yasal esaslar, 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu kapsamında yer alıyor.


Kanun gereğince gayrimenkul davalarında yetki, taşınmaz malların bulunduğu yer idare mahkemesinde olup; Vergi uyuşmazlıklarında yetkili mahkeme ise vergi dairesinin bulunduğu yerdeki vergi mahkemesi oluyor.


Taşınmaz mallara ilişkin davalarda yetki:

Madde 34 – (Değişik: 10/6/1994 - 4001/16 md.) 

1. İmar, kamulaştırma, yıkım, işgal, tahsis, ruhsat ve iskan gibi taşınmaz mallarla ilgili mevzuatın uygulanmasında veya bunlara bağlı her türlü haklara veya kamu mallarına ilişkin idari davalarda yetkili mahkeme taşınmaz malların bulunduğu yer idare mahkemesidir. 

2. Köy, belediye ve özel idareleri ilgilendiren mevzuatın uygulanmasına ilişkin davalarla sınır uyuşmazlıklarında yetkili mahkeme, mülki idari birimin, köy, belediye veya mahallenin bulunduğu yahut...