29 / 03 / 2024

taşınmaz ticareti belgesi alma

taşınmaz ticareti belgesi alma

Emlakçılık sektöründe kayıt dışılığın ve haksız rekabetin önüne geçecek düzenlemeler devreye alındı. Buna göre yetki belgesi almadan emlakçılık faaliyetinde bulunamayacak ve bu işletmeler ilan sitelerine üye olamayacak. İşte yeni düzenlemeyle ilgili tüm merak edilenler...

Emlakçılık mesleğinin itibarı artacak!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın duyurduğu taşınmaz ticaretine ilişkin yönetmelik değişikliği Alanya’daki sektör temsilcilerini sevindirdi. Emlak sektörü temsilcileri, yeni değişiklikle emlakçılık mesleğinin itibarının artacağını belirtiyor.

Taşınmaz ticareti ne demektir?

Taşınmaz ticareti, emlak alanında taşınmaz malların alım-satımı işlemlerinin tümünü kapsar. Buna göre, taşınmaz mallar, bir yerin doğal yada yapay özelliklerini kullanan-kullanmayan her türlü mülkiyet hakkını da kapsayan yerleşim alanları, arsalar, binalar anlamına geliyor.

Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği'ne emlak sektörünün temsilcilerinden tepki!

Ticaret Bakanlığı tarafından ilk olarak 5 Haziran 2018'de, ikincisi 14 Ekim 2020'de ve üçüncüsü 16 Nisan 2021'de yayınlanarak yürürlüğe alınan Taşınmaz Ticareti, emlak ofislerindeki ve emlak sektöründeki beklentiyi karşılamadı. 

Emlakçılık yetki belgesi olmayanlar dikkat!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında yetki belgesi alınması için sağlanan muafiyetlerde son haftaya girildiğine dikkat çekti. 

Yetki belgesi alan emlakçılar dikkat!

Taşınmaz ticareti ile ilgili önemli açıklamalar yapan Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı “Yetki belgesi almış olan emlak işletmelerinin sorumlu emlak danışmanlarına tapu sicili ve belediyeler gibi kurumlar ile erişimler sağlanmalı” şeklinde konuştu.

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Taşınmaz ticareti bilgi sisteminde yenilik!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik çerçevesinde emlak işletmelerinin yetki belgesi süreçlerini yönettiği Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemi de güncellendi. 

Emlakçılık yetki belgesi yenileme 2021!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmeliğe göre, belgesiz işletmeler artık emlakçılık yapamıyor. Peki yetki belgesi kaç yıl geçerli olacak? Emlakçılık yetki belgesi ne zaman yenilenecek? İşte Emlakçılık yetki belgesi yenileme 2021...

Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi örneği 2021!

Emlak sektörüne yönelik düzenleme kapsamında artık emlak yetki belgesi olmayanlar faaliyette bulunamıyor. Peki Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi nasıl alınır? İşte Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi 2021 örneği...

Emlak danışmanlarından Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği'nin iptali için dava!

14 Ekim 2020'de yürürlüğe giren Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği emlak sektöründe yeni bir döneme girildi. Söz konusu yönetmelikle ilgili mağduriyet yaşadıklarını dile getiren sektör temsilcileri yönetmeliğin iptali için dava açtı.

Emlakçılık yetki belgesi yenileme 2021!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında belgesi olmayan emlakçılar artık faaliyette bulunamayacak. Yetki belgesi kaç yıl geçerli olacak? Emlakçılık yetki belgesi ne zaman yenilenecek? İşte emlakçılık yetki belgesi yenileme 2021...

Bu şartları taşımayan emlakçılık yapamayacak!

Taşınmaz ticareti faaliyeti gösteren emlak işletmelerinin faaliyetlerini sürdürebilmesi için almaları gereken yetki belgesinde tanınan süre 31 Ağustos 2020 tarihinde sona erdi. Peki kimler emlakçılık yapabilecek? Emlakçılık yetki belgesi nedir?

Ayazağa’daki İBB’ye ait 40 taşınmazın satışına karar verildi!

Sarıyer Ayazağa'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'ne ait 40 adet taşınmazın üzerinde yapısı bulunan ve yapı kayıt belgesi almış olan vatandaşa satış yetkisi verildi.

Emlakçılık yetki belgesi ile kaçak emlakçı kalmayacak!

Şanlıurfa Tüm Emlakçılar Esnaf Odası Başkanı Selahattin Tokmak, "Taşınmaz Ticareti Hakkındaki Yönetmelik" ile birlikte yetki belgesi alamayan bazı emlakçıların mağdur olacağını vurguladı.

taşınmaz ticareti belgesi alma Haberi

taşınmaz ticareti belgesi alma

Ev, arsa ve iş yeri alıp satacak ya da kiralayacak vatandaşlar ve emlakçılar için devrim niteliğinde düzenlemeler getirildi. Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı. Hürriyet'ten Aysel Alp'in haberine göre; Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, taşınmaz ticaretiyle ilgili yönetmelik değişikliği kapsamında, emlakçılık faaliyetlerinde hizmet kalitesinin yükseltilmesi, haksız rekabetin önüne geçilmesi ve kayıt dışılığın yasaklanmasını planladıklarını söyledi, artık yetki belgesi almayanın emlakçılık yapamayacağını ve belgesi bulunmayan işletmelerin ilan sitelerine üye olamayacağını açıkladı. Bakan Pekcan, yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu yönetmelik değişikliği ve oluşturulacak sistemle ilgili detayları paylaştı. 

İşte yeni dönem emlakçılık düzenlemeleri:
1) Halihazırda faaliyetteki emlak işletmelerine yetki belgesi almaları için verilen geçiş sürecinin 31 Ağustos 2020’de sona erdiğini belirten Bakan Pekcan, yetki belgesi almadan emlakçılık faaliyetinde bulunulamayacağını, yetki belgesi...