16 / 04 / 2024

taşınmaz ticareti yetki belgesi başvurusu

taşınmaz ticareti yetki belgesi başvurusu

Emlak Uzmanı Mustafa Özelmacıklı, emlak işletmelerini uyardı. Özelmacıklı, mevcut emlak işletmelerinin 5 Aralık tarihine kadar yetki belgesi alması gerektiğinin altını çizdi... 

Taşınmaz ticareti ne demektir?

Taşınmaz ticareti, emlak alanında taşınmaz malların alım-satımı işlemlerinin tümünü kapsar. Buna göre, taşınmaz mallar, bir yerin doğal yada yapay özelliklerini kullanan-kullanmayan her türlü mülkiyet hakkını da kapsayan yerleşim alanları, arsalar, binalar anlamına geliyor.

Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği'ne emlak sektörünün temsilcilerinden tepki!

Ticaret Bakanlığı tarafından ilk olarak 5 Haziran 2018'de, ikincisi 14 Ekim 2020'de ve üçüncüsü 16 Nisan 2021'de yayınlanarak yürürlüğe alınan Taşınmaz Ticareti, emlak ofislerindeki ve emlak sektöründeki beklentiyi karşılamadı. 

Emlakçılık yetki belgesi olmayanlar dikkat!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında yetki belgesi alınması için sağlanan muafiyetlerde son haftaya girildiğine dikkat çekti. 

Kiralık ev ararken bunlara dikkat edin!

TÜM Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Hakan Akdoğan, kiralık ev ararken taşınmaz ticareti yetki belgeli emlak ofislerini seçmesinin hayati önem taşıdığını dile getirdi.

Yetki belgesi alan emlakçılar dikkat!

Taşınmaz ticareti ile ilgili önemli açıklamalar yapan Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı “Yetki belgesi almış olan emlak işletmelerinin sorumlu emlak danışmanlarına tapu sicili ve belediyeler gibi kurumlar ile erişimler sağlanmalı” şeklinde konuştu.

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Yetki belgesi olmayan emlakçılara dikkat!

Bir emlakçının yetki belgesinin olup olmadığı Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemi üzerinden öğrenilebiliyor. 

Taşınmaz ticareti bilgi sisteminde yenilik!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik çerçevesinde emlak işletmelerinin yetki belgesi süreçlerini yönettiği Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemi de güncellendi. 

Mustafa Hakan Özelmacıklı: Yetki belgeli emlak işletmeleri ile çalışın!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik ile ilgili açıklamalar yapan Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı “İşletmelerin taşınmaz ticaretiyle iştigal edilebilmesi için Ticaret İl Müdürlükleri tarafından verilen yetki belgesine sahip olmaları gerekiyor." dedi.

Emlakçılık yetki belgesi yenileme 2021!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmeliğe göre, belgesiz işletmeler artık emlakçılık yapamıyor. Peki yetki belgesi kaç yıl geçerli olacak? Emlakçılık yetki belgesi ne zaman yenilenecek? İşte Emlakçılık yetki belgesi yenileme 2021...

Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi örneği 2021!

Emlak sektörüne yönelik düzenleme kapsamında artık emlak yetki belgesi olmayanlar faaliyette bulunamıyor. Peki Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi nasıl alınır? İşte Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi 2021 örneği...

Emlak danışmanlarından Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği'nin iptali için dava!

14 Ekim 2020'de yürürlüğe giren Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği emlak sektöründe yeni bir döneme girildi. Söz konusu yönetmelikle ilgili mağduriyet yaşadıklarını dile getiren sektör temsilcileri yönetmeliğin iptali için dava açtı.

Emlakçılık yetki belgesi yenileme 2021!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında belgesi olmayan emlakçılar artık faaliyette bulunamayacak. Yetki belgesi kaç yıl geçerli olacak? Emlakçılık yetki belgesi ne zaman yenilenecek? İşte emlakçılık yetki belgesi yenileme 2021...

taşınmaz ticareti yetki belgesi başvurusu Haberi

taşınmaz ticareti yetki belgesi başvurusu

Emlak işletmelerinin Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında 5 Aralık'a kadar yetki belgesi alması gerekiyor. 5 Haziran 2018'de yürürlüğe giren ve taşınmaz ticaretiyle iştigal eden emlak işletmeleri yetki belgesi alınması için verilen 18 aylık süre 5 Aralık'ta doluyor. 

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özelmacıklı, "Yetki belgesi olmayan emlak işletmeleri taşınmaz ticaretine ilişkin aracılık faaliyetlerinde bulunamayacaklar. Muafiyet kapsamında olmayan emlak işletmesi sahiplerinin ya da şube müdürlerinin ayrıca pazarlama ve satış personeli olarak çalıştırılan kişilerin sorumlu emlak danışmanı (Seviye 5) veya emlak danışmanı (Seviye 4) ulusal yeterliliklerine dayalı mesleki yeterlilik belgelerinden birine sahip olması gerekiyor” diye konuştu. 

Başvurulara Yetişilemiyor

Özelmacıklı, yetki belgesi alınması için başvuruların Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemi üzerinden alındığını ifade etti. Özelmacıklı, sözlerini şu şekilde sürdürdü; "TTBS...