25 / 04 / 2024

tatil vergisi 2019

tatil vergisi 2019

Vergi paketinde yer alan konaklama vergisinde değişiklik yapılarak maktu vergilendirmeye gidildi. 5 yıldızlı otellerde 18 lira, 2 yıldızlı otellere 6 lira gecelik vergi alınacak.

Konaklama vergisi uygulamaya hazır

Konaklama vergisi otel, motel, tatil köyü, pansiyon, apart otel, termal tesis, misafirhane, yayla evi gibi tesislerden alınacak. Bunun yanı sıra çadır, çadır-araba, çekme karavan, motokaravan, bungalov gibi ünitelerde yapılan konaklama da vergiye tabi tutulacak.

Kira sözleşmesi damga vergisi 2021!

Kira sözleşmesi için belli durumlarda damga vergisi ödeniyor. Peki kira sözleşmesi damga vergisi 2019 ne kadar? İşte kira sözleşmesi damga vergisi 2021 oranları...

Değerli konut vergisi eşitlik sağlıyor mu? 

7 Aralık 2019 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanan kanunla yürürlüğe giren Değerli Konut Vergisi tartışmalara neden oldu. Sözcü Gazetesi köşe yazarlarından Nedim Türkmen bugünkü köşe yazısında Değerli Konut Vergisi'ni kaleme aldı.

Değerli konut vergisi 5 soruda tüm detaylarıyla!

2019'da ertelenen değerli konut vergisi bu yıl yürürlüğe alındı. Peki değerli konut vergisi nasıl ilerleyecek? İşte detaylar...

Mehmet Sinan Tara 2019 yılı gelir ve kurumlar vergisi rekortmenleri listesinde!

Türkiye'nin 2019 yılı gelir ve kurumlar vergisi rekortmenleri belli oldu. Listenin ikinci sırasında 70 milyon 510 bin 854 liralık vergiyle Mehmet Sinan Tara yer aldı.

Türkiye'nin 2019 yılı gelir ve kurumlar vergisi rekortmenleri belli oldu!

Türkiye'nin 2019 yılı gelir ve kurumlar vergisi rekortmenleri açıklandı.

Gayrimenkul sahipleri dikkat! 2021'de ödenecek!

Değerli konut vergisi, 2019 sonunda çıkan 7194 sayılı yasayla birlikte gündeme geldi. Vergi, 2021'de hayata geçecek. İlk taksit Şubat 2021'de, ikinci taksiti ise Ağustos 2021'de ödenecek. 

Değerli konut vergisi ertelenebilir mi?

Değerli konut vergisi, 7 Aralık 2019 tarihli Resmi Gazete 'de yayımlanan 7194 sayılı Kanun ile Emlak Vergisi Kanunu'na eklenen maddeler ile yürürlüğe girmişti. Sözcü Gazetesi'nden Nedim Türkmen bugünkü yazısında değerli konut kredisini kaleme aldı. 

Alarko GYO Fethiye Hillside Beach Club Tatil Köyü'nün değerleme raporu!

Alarko GYO portföyündeki Fethiye Hillside Beach Club Tatil Köyü'nün 30 Aralık 2019 tarihli raporunun 4.14 ve 5.1 maddeleri revize edildi.

İdealist GYO 2019 Yılı Kurumlar Vergisi Beyannamesi!

İdealist GYO, bağlı bulunduğu Ümraniye Vergi Dairesi'ne verilen 2019 Yılı Kurumlar Vergisi Beyannamesi'ni yayınladı. 

Mistral GYO 2019 kurumlar vergisi beyannamesi! 

Mistral Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı onaylanan 2019 yılı kurumlar vergisi beyannamesini Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınladı...

Gelir vergisi beyannamesi verme süresi için son gün yarın!

Mükelleflerin 2019 yılında elde edilen kazançlara ilişkin yıllık gelir vergisi beyannamelerini yarın gün sonuna kadar vermesi gerekiyor.

Koronavirüs günlerinde gayrimenkul satış vergisi!

2019 yılı içerisinde gayrimenkulden elde edilen gelirin tutarına veya gayrimenkulün alım tarihine göre beyanname verilmesi ve üzerinden gelir vergisi ödenmesi gerekiyor.

tatil vergisi 2019 Haberi

tatil vergisi 2019

Vergi Paketi'ne ilişkin yasa teklifinin görüşmeleri sırasında AK Parti milletvekilleri tarafından verilen önergenin kabul edilmesiyle konaklama vergisine ilişkin madde tümüyle değiştirilerek kademeli vergilendirmeye gidildi.

Yapılan yeni düzenlemeye göre otel, motel,tatil köyü, pansiyon, apart hotel, misafirhane ve kampingi gibi konaklama tesisleri ile dağ ve yayla evi gibi kırsal turizm tesislerinde verilen geceleme hizmeti konaklama vergisine tabi olacak.
Konaklama vergisi, konaklama tesisinin türü esas alınarak kişi başına gecelik olarak hesaplanacak. Yapılan yeni düzenlemeye göre konaklama vergisi 5 yıldızlı otel ve tatil köylerinde vergi kişi başına gecelik 18 lira, 4 yıldızlı otel ve tatil köylerinde 12 lira, 3 yıldızlı oteller ve belediye  belgeli konaklama tesislerinde 9 lira, 2 ve bir yıldızlı oteller, pansiyon, motel, apart hotel ve kampinglerde 6 lira, butik oteller ve...