19 / 04 / 2024

Konaklama vergisi uygulamaya hazır

Konaklama vergisi uygulamaya hazır

Konaklama vergisi otel, motel, tatil köyü, pansiyon, apart otel, termal tesis, misafirhane, yayla evi gibi tesislerden alınacak. Bunun yanı sıra çadır, çadır-araba, çekme karavan, motokaravan, bungalov gibi ünitelerde yapılan konaklama da vergiye tabi tutulacak.



Hazine Ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı daha önce ertelenmiş konaklama vergisinin ne koşullarda uygulanması gerektiğini hazırladığı tebliğ taslağıyla tek tek anlattı. Alınacak konaklama Vergisi Otel, motel, tatil köyü, pansiyon, apart otel, termal tesis, misafirhane, yayla evi gibi tesislerden alınacak.

Konaklama tesislerinde sünnet, düğün, kokteyl, toplantı, kongre, sempozyum ve benzeri organizasyon hizmetlerinden konaklama vergisi alınmayacak. Fakat bu tür organizasyonların konaklamayı içeren şekilde sunulduğunda, düzenlenen faturada organizasyon hizmetinin mahiyeti ve tutarının açıkça gösterilmesi veya hizmet için başka fatura düzenlendiğinde bu hizmetler üzerinden konaklama vergisi hesaplanmayacak. Vergi, yalnızca konaklama hizmetleri adına alınacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön