26 / 04 / 2024

TAV Bodrumda dış hatlar teminalini devraldı

TAV Bodrumda dış hatlar teminalini devraldı

TAV Havalimanları, Türkiye’nin önemli turizm destinasyonlarından Milas – Bodrum Havalimanı’nda iç hatların ardından dış hatlar terminalini devralarak işletmeye başladı. Şirket, havalimanını 2035 sonuna kadar işletecek.

TAV’dan en az 313 milyon euro net kar

Havalimanı işletmeciliğinde Türkiye’nin dünyadaki lider markası olan TAV Havalimanları yılın ilk dokuz ayına ilişkin finansal ve operasyonel sonuçlarını açıkladı. TAV, bu dönemde toplamda 60,2 milyon yolcuya hizmet verdi.

TAV Havalimanları Holding BT altyapısına kavuştu!

Atatürk Havalimanı'nın kapanışı sonrasında genel üdürlük binasını Vadi İstanbul'daki yeni hizmet binasına taşıyan TAV Havalimanları Holding, burada kurduğu HPE'nin Şekillendirilebilir, Hiper Bütünleşik mimari ve veri depolama çözümleriyle geleceğe güvenle bakan BT altyapısına kavuştu.

TAV İnşaat’tan 'borç' açıklaması!

TAV İnşaat Genel Müdürü Ümit Kazak, ‘TAV İnşaat’ta borç gerilimi devam ediyor’ başlıklı haberlerle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, ''Bankalarla görüşmeler ve alacak davalarımız sürüyor'' ifadeleri kullanıldı.

Sani Şener: Dünyanın havalimanı projeleriyle ilgileniyoruz!

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, Amerika, Afrika, Avrupa, Orta Doğu, Rusya ve Kafkaslar başta olmak üzere dünyanın her yerindeki havalimanı projeleriyle ilgilendiklerini, ihalelere davet aldıklarını söyledi.

TAV kan kaybedebileceğini düşünenleri yanılttı!

TAV portföyündeki en değerli varlık olan İstanbul Atatürk Havalimanı'nın kapatılmasıyla kan kaybedebileceğini düşünenleri yanılttı. Hem yolcu sayısını hem karını artırdı, şimdi masada yurt dışındaki yeni satın almalar var...

TOKİ Kütahya Tavşanlı 481 konut ihalesi yarın!

Kütahya Tavşanlı İlçesi, Moymul Mahallesi 2.Etap 481 Adet Konut İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 15:00'de gerçekleştirilecek.

TOKİ Kütahya Tavşanlı 500 konut ihalesi 11 Aralık'ta!

Toplu Konut İdaresi başkanlığı Kütahya Tavşanlı Moymul Mahallesi 1.Etap 500 Adet Konut , 14 Dükkanlı Ticaret Merkezi ve 1 Adet Cami İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesini 11 Aralık 2019 tarihinde gerçekleştirecek.

TOKİ'den Kütahya Tavşanlı'ya 481 yeni konut!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Kütahya İli, Tavşanlı İlçesi, Moymul Mahallesi 2.Etap 481 Adet Konut İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesini 17 Aralık 2019 tarihinde gerçekleştirecek.

TAV, Almati Havalimanı'nı satın almak için düğmeye bastı!

TAV Havalimanları Holding ve VPE Capital'in oluşturduğu konsorsiyum, Kazakistan Almati Uluslararası Havalimanı'nın sahibi ile potansiyel satın alma görüşmelerine başladığını açıkladı...

TAV Tunus, gelecek dönem kira ödemelerini yapılandırdı!

TAV Tunus ve Tunus Cumhuriyeti arasındaki, Monastır ve Enfidha Havalimanları'nın işletme imtiyaz hakkını düzenleyen sözleşme şartlarında değişiklik yapıldı...

TAV net karını 255 milyon avroya yükseltti!

Türkiye'nin havalimanı işletmeciliğinde küresel dünya markası TAV, 1,2 milyar avro ciro elde ederken net kârını 255 milyon avro'ya yükseltti. TAV, 2018 yılında 152 milyon yolcuya hizmet verdi.  

Sani Şener: TAV Havalimanları için hikaye yeni başlıyor!

TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener yaptığı açıklamada yolcu sayılarının dünyada her yıl yüzde 4-5 büyüdüğünü söyleyerek, "Bu nedenle, TAV Havalimanları için hikaye aslında yeni başlıyor." diye konuştu.

Atatürk Havalimanı dünyanın en iyi 3. havalimanı seçildi!

TAV Havalimanları tarafından işletilen İstanbul Atatürk Havalimanı, İspanya merkezli seyahat sitesi eDreams'in açıkladığı dünyanın en iyi havalimanları listesinde üçüncü sıraya yerleşti. 

TAV Bodrumda dış hatlar teminalini devraldı Haberi

TAV Bodrumda dış hatlar teminalini devraldı

TAV Havalimanları, Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonlarından Milas – Bodrum Havalimanı’nda iç hatların ardından dış hatlar terminalini devralarak işletmeye başladı. 


Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından açılan ihaleyi kazanan TAV, iç hatlar terminalini Ekim 2014’te devralmıştı. TAV, Milas-Bodrum Havalimanı’nı 2035 sonuna kadar işletecek. 


TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, Milas– Bodrum Havalimanı’nın yılda yaklaşık 4 milyon yolcu ağırlayarak Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden birini dünyaya bağladığını dile getirerek, “İç hatlar terminalini devraldıktan sonra bir yılda yüzde 16 yolcu artışı sağladık. Şimdi bu performansı dış hatlara da taşımak için çalışacağız. TAV’ın ürün ve hizmetleri bugün 16 ülkede 70 havalimanında yer alıyor. Sahip olduğumuz bilgi birikimini Bodrum’u hak ettiği noktaya taşımak için kullanacağız. Bodrum’un gelecek 15-20 yılda Türkiye’nin dördüncü en büyük kenti...