28 / 03 / 2024

Tayyar Akkurt kim

Tayyar Akkurt kim

Taca İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tayyar Akkurt kimdir? Tayyar Akkurt ne zamandan beri inşaat sektöründe çalışıyor? Tayyar Akkurt ve Taca İnşaat'ın hayata geçirdiği projeler nelerdir?

Tayyar Akkurt, tasarla ve yap modelini anlattı!

New York’ta, her yıl dünyanın en büyük 250 müteahhitlik firmasını açıklayan Engineering News Record bu yılki etkinliği de gerçekleştirildi.

Taca İnşaat markalı konut inşa edecek!

TACA İnşaat, Cibuti'de bir otel, İstanbul'da ise beş şehir oteli birden inşa edecek. Konut projesi yapmakta geç kaldıklarını dile getiren Tayyar Akkurt arsa arayışı içerisinde olduğunu bildirdi.

Türk müteahhitler dünyada bir marka!

Türk müteahhitlerinin dünyada marka olduğunu belirten Taca İnşaat’ın patronu Tayyar Akkurt, “Hem ürün kalitesi hem de zaman açısından bizim üzerimize yok. Bir de Eximbank’ın desteği ile gidersek, alamayacağımız iş yok. Ülkemize ciddi döviz kazandırırız” şeklinde konuştu.

Tayyar Akkurt: AKM yıkılmalı!

Akşam Gazetesi köşe yazar olan Mehmet Ali Ergün, Atatürk Kültür Merkezi'nin ihalesini kazanan Taca İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Tayyar Akkurt ile konuştu. Akkurt, AKM'nin biran önce yıkılıp tekrar yapılması gerektiğini söyledi.

Tayyar Akkurt: 120 metre olan Expo kulesi sembol proje oldu!

8 milyon kişinin ziyaret etmesi beklenen Expo 2016 Antalya, ‘Çiçek ve Çocuk’ temasıyla 23 Nisan’da başlıyor. Resmi açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapacağı fuar için 120 metrelik özel kule yapıldı

Tayyar Akkurt: Suudi Arabistan'da 40 bin konut yapacağız!

Taca İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tayyar Akkurt,"Suudi Arabistan'da 5 bölgede ihtiyaç var. Riyad, Mekke, Medine, Damman bir de Tabuk'ta. Ama her bölgede genelde miktarları farklı olacak. Onları araştırıp, bakacağız. 40 bin civarı konut yapabiliriz."dedi.

Taca İnşaat, Dubai Expo’ya odaklandı!

Expo 2016 için 200 milyon liralık yatırım yapan Taca İnşaat, Dubai Expo’ya odaklandı. Birkaç ay içinde ihaleye çıkılacağını söyleyen Tayyar Akkurt, “El Maktum’un oğlu ile ortak şirket kurduk. Hazırlanıyoruz” dedi

Sapaz Otelcilik Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Sapaz Otelcilik Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi 500 bin TL sermaye bedeli ile Sarıyer'de, 13 Mart 2015'te Tayyar Akkurt Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda kuruldu.

Seta Otelcilik Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Seta Otelcilik Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi 5 Mart 2015'te, 500 bin TL sermaye bedeli ile Sarıyer'de Tayyar Akkurt Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda kuruldu.

Emlak vergisini kim tahsil eder?

Emlak vergisi, mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz mallar için ödeniyor. Peki, emlak vergisini kim tahsil eder? Emlak vergisi nereye ve ne zaman ödenir?

Bina risk analizini kim yapar?

Kapıcı, bahçıvan veya güvenlik görevlisi çalıştıran apartmanlar 1 Ocak 2013'ten itibaren risk değerlendirmesi yapmakla yükümlü oluyor. Peki, bina risk analizini kim yapar?

Gözde Akpınar kim?

2008 yılında Filli Boya olarak bilinen Betek Boya ve Kimya Sanayi’nin Yönetim Kurulu Başkanı olan Gözde Akpınar kim? İşte genç iş kadını Gözde Akpınar'ın özgeçmişi...

Vasiyeti kim açar?

Medeni Kanun gereğince, mirasbırakan, vasiyetnameyle bir ya da birden çok vasiyeti yerine getirme görevlisi atayabiliyor. Peki, vasiyeti kim açar? Vasiyetname nasıl açılır? İşte vasiyetnameyi yerine getirme görevi..

Tayyar Akkurt kim Haberi

Tayyar Akkurt kim

Tayyar Akkurt kimdir?

Tayyar Akkurt; 1956 İstanbul doğumludur. İlkokulu Ankara TED Koleji’nde tamamladı. Ortaokulu ise İstanbul Tarhan Koleji’nde bitirdi. Akkurt, Ankara Yükseliş Koleji’nde de lise eğitimini gördü. 


İnşaat sektörüne, Ankara Gazi Üniversitesi Elektrik Mühendisliği’nde okurken girdi. Babası Macit Akkurt’un sahibi olduğu Akkurt İnşaat’ın Suudi Arabistan’daki işlerinde görev aldı. Suudi Arabistan’da; Mekke-Muna 4 adet Tünel,Mekke Fünduk-Al-Haram Oteli,Zuhair Fayes Association Merkez Binası,Prenses CevheriSarayı-Taif ve Ghamdi Shopping Centre’ın yapımı tamamladı.


Kardeşi Can Akkurt ile 1988 yılında Taca İnşaat’ı kurdu. Taca İnşaat ile ilk olarak Hamdullah Paşa Turistik Tesisleri’ni inşa etti. Kemal Bay Oteli,İzmit Outlet Center,Bayraktar Holding Yönetim Binası,Antalya Konyaaltı Açıkhava Tiyatrosu,Citroen Otomotiv Center Showroom gibi projeleri hayta geçirdi.


Taca İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı olan Tayyar Akkurt, inşaat işini nasıl ve kimden öğrendiğini şöyle açıkladı: İş teslimini...