28 / 03 / 2024

Tayyar Akkurt kimdir?

Tayyar Akkurt kimdir?

Taca İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tayyar Akkurt kimdir? Tayyar Akkurt ne zamandan beri inşaat sektöründe çalışıyor? Tayyar Akkurt ve Taca İnşaat'ın hayata geçirdiği projeler nelerdir?



Tayyar Akkurt kimdir?

Tayyar Akkurt; 1956 İstanbul doğumludur. İlkokulu  Ankara  TED Koleji’nde tamamladı. Ortaokulu ise İstanbul Tarhan Koleji’nde bitirdi. Akkurt, Ankara Yükseliş Koleji’nde de lise eğitimini gördü. 


İnşaat sektörüne, Ankara Gazi Üniversitesi Elektrik Mühendisliği’nde okurken girdi. Babası Macit Akkurt’un sahibi olduğu Akkurt İnşaat’ın Suudi Arabistan’daki işlerinde görev aldı. Suudi Arabistan’da; Mekke-Muna 4 adet Tünel,Mekke Fünduk-Al-Haram Oteli,Zuhair Fayes Association Merkez Binası,Prenses CevheriSarayı-Taif ve Ghamdi Shopping Centre’ın yapımı tamamladı.


Kardeşi Can Akkurt ile 1988 yılında Taca İnşaat’ı kurdu. Taca İnşaat ile ilk olarak Hamdullah Paşa Turistik Tesisleri’ni inşa etti. Kemal Bay Oteli,İzmit Outlet Center,Bayraktar Holding Yönetim Binası,Antalya Konyaaltı Açıkhava Tiyatrosu,Citroen Otomotiv Center Showroom gibi projeleri hayta geçirdi.


Taca İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı olan Tayyar Akkurt, inşaat işini nasıl ve kimden öğrendiğini şöyle açıkladı: İş teslimini babamdan ve yabancı ortaklardan öğrendim. Kendi işimi kurunca da bu yolu izledim. O nedenle özellikle turizm tesisi gibi ölü sezonda hızlı bitirilmesi gereken işlerde aranan bir firma olduk.


Taca İnşaat Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten Tayyar Akkurt evli ve iki çocuk babasıdır.


Taca İnşaat projeleri:

İstanbul Kongre Merkezi, İstanbul Kültür ve Kongre Auditorium, Hilton Hotel İskenderun, Hotel Bodrum, Villa Belek, Villa Otel Bodrum, Otel Tekirova, Villa Otel Tekirova, Tatweer Tatil Köyü, Tatweer Ticari Merkezi, Terra City AVM, Forum Mersin AVM, Teras Park AVM, Atatürk Kültür Merkezi, Awaza Kongre Merkezi, Maçka Tünel, Belville Yolu, Batman Petrol Rafineleri, Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu, Awaza Tema & Aquapark, Awaza Seaside Otel, Awaza Golf Otel, Ataköy Marina, Dolce Gabbana, Prada İstinyepark, Bayraktar Holding Konağı, Rida Diva Hotel, Mirada Del Mar Hotel, Amara Beach Resort, Amara Wing Resort,  İzmir  Outlet Merkezi, Ghamy Ticari Merkezi, Novariga Konut, Hamdullah Paşa Otel, Kemal Bay Hotel, Green Hill Hotel, Taca Antalya Ofis, Citroen Otomotiv Showroom, Teknokent AR-GE Binası, Posrche Design, Ralph Lauren, Christian Dior, Mekke Tünelleri, Karayolu Dan Bitki Knauf için yollar, Consignment Depo Nelt, Atmaca Residence, Ümitköy Residence, Yollar 2A-2A Universiade, Yol T-6, Su Barajı ve Sulama Kanalları, Su Arıtma Tesisi, Samsun Devlet Hastanesi,  Aydın SSK Hastanesi, El Haram Otel, Züheir Fayez Ticari Binası, Eskişehir Spor Merkezi, Ege Üniversitesi Toplu Konut, Topluluk Cafe. 



Taca İnşaat Libya karışınca rotayı Kuzey Iraka çevirdi!
Taca İnşaat Kuzey Irak'ta konut ve AVM yapmayı planlıyor!



Geri Dön