25 / 04 / 2024

tbb devlet tiyatroları ağaç kesimi suç duyurusu

tbb devlet tiyatroları ağaç kesimi suç duyurusu

Türkiye Barolar Birliği (TBB), Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünün Macunköy'deki İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi'nin bulunduğu alana zarar verdikleri gerekçesiyle kooperatifin çalışanları ile onlara emir veren kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu...

Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı yapacak! Açık kadrolar tek tek belli oldu!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, bünyesinde istihdam etmek üzere personel alımı yapacağını açıkladı. Cumhurbaşkanlığı İşe Alım Kariyer Kapısı üzerinden yayımlanan ilan kapsamında başvuru şartları ve son başvuru tarihi de paylaşıldı.

Yazılı ve sözlü sınav yok! Bakanlık 121 sözleşmeli personel alıyor! İşte kadro dağılımı! Son başvuru 30 Ocak 2023!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü 4/B Sözleşmeli Personel Alımı İlanı’nı duyurdu. Bakanlık yazılı ve sözlü sınavsız olmaksızın 121 sözleşmeli personel alımı yapacak. İşte detaylar…

Naci Ağbal: Atatürk Orman Çiftliği satılmayacak!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Atatürk Orman Çiftliği ve devlet tiyatroları gibi kurumların özelleştirme yoluyla satılacağına ilişkin muhalefet milletvekillerinin eleştirilerine, “Yok öyle bir şey” sözleriyle karşılık verdi.

Burhan Akçin: Kocaeli'ye devlet tiyatrosu şart!

Kocaeli Bölge Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Burhan Akçin, “Sabancı Kültür Merkezi devlet tiyatrolarının kendisine ait bir salondur. Devlet tiyatrosu, Sabancı Kültür Merkezi’nde hemen şimdi göreve başlayabilir” dedi.

Tiyatro sahnesinin altını oydular!

Ağaçların kesildiği, silahların patladığı Devlet Tiyatroları İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi’nde dün çalışma yapan özel bir firmaya ait kepçe, kafeteryanın çökmesine neden oldu. Bölgede risk sürüyor

Ankara'daki İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi inşaatında çökme meydana geldi!

Ağaçların kesildiği, silahların patladığı ve bir kadın güvenlik görevlisinin kalp krizi geçirdiği Devlet Tiyatroları İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi’nde dün çalışma yapan özel bir firmaya ait kepçe, kafeteryanın çökmesine neden oldu.

Karşıyaka Sahnesi yeniden inşa ediliyor!

Karşıyaka Sahnesi, modern bir tiyatro mekânı olarak yeniden inşa ediliyor. Devlet Tiyatroları Genel Müdürü A. Necat Birecik'in temelini attığı tiyatro binası, sanatseverlere yenilenmiş yüzüyle hizmet vermeye devam edecek.

Karşıyaka'da tiyatro binası yapılacak! İhalesi 23 Eylül'de!

Kültür Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü; İzmir Karşıyaka'ya yeni tiyatro binası yapacak. 1.000 günde tamamlanacak bina için yapım işi ihalesi 23 Eylül 'de gerçekleştirilecek.

Ankara Macunköy Tesisleri'ndeki ağaçlar söküldü!

Devlet Tiyatroları Macunköy Tesisleri'nde ağaç katliamı yaşandı. Tesislerin hemen yanında devam eden özel bir şirkete ait inşaat alanında çalışan iş makinesi tesis alanında bulunan 20'ye yakın ağacı söktü.

Devlet Tiyatroları Macunköy Tesisleri'nde ağaçların izinsiz söküldüğü iddia edildi!

Devlet Tiyatroları'nın (DT) Ankara'da 60 yılı aşkın süredir kullandığı İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi'nin de içinde bulunduğu Devlet Tiyatroları Macunköy Tesisleri'nde 20 kadar ağacın izinsiz söküldüğü iddia edildi.

Ankara Devlet Tiyatroları'nın arazisinden dolayı inşaat şirketi kurumla mahkemelik!

Ankara Devlet Tiyatroları'nın kullandığı 4 dönümlük araziden dolayı kurumla mahkemelik bir inşaat şirketi, alanın hemen boşaltılmasını istedi. İstek kabul edilmeyince şirketle irtibatlı olduğu iddia edilen 40 kişi sabah saatlerinde ADT tesislerini bastı.

Devlet Tiyatroları'nın Macunköy atölyesi yıkılacak mı?

Devlet Tiyatroları' nın Macunköy ' deki atölyesinde yıkım tartışmaları bir kez daha alevlendi. İnşaat firması, mahkeme kararını gerekçe gösterip atölyenin tümünü yıkmak isteyince sanatçılar ayaklandı...

TBB Devlet Tiyatroları'nın arazisine verilen zarar için suç duyurusunda bulundu!

Türkiye Barolar Birliği (TBB), Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünün Macunköy'deki İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi'nin bulunduğu alana zarar verdikleri gerekçesiyle kooperatifin çalışanları ile onlara emir veren kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu...

tbb devlet tiyatroları ağaç kesimi suç duyurusu Haberi

tbb devlet tiyatroları ağaç kesimi suç duyurusu


Türkiye Barolar Birliği (TBB), Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünün (DT) Macunköy'deki İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi'nin bulunduğu alandaki ağaçlara, kümes hayvanları ile tiyatronun kullanımında olan binaya zarar verdikleri gerekçesiyle bir kooperatifin çalışanları ile onlara emir veren kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu.


TBB avukatı Seray Şenfer'in açtığı davanın dilekçesinde, 7 Nisan 2014 saat 03.00 sıralarında, DT'ye ait arazideki ağaçlara, kümes hayvanları ile tiyatronun kullanımında olan binaya, kooperatif adına inşaat çalışmaları yapan kişilerce zarar verildiği ileri sürüldü.


Basına, alandaki yaklaşık 100 ağacın söküldüğü, 50’ye yakın kümes hayvanının telef olduğu ve tiyatroya ait mutfak olarak kullanılan binanın zarar gördüğüne ilişkin bilgilerin yansıdığına işaret edilen dilekçede, şüphelilerin 10 Ocak ve 8 Mart 2014 tarihlerinde de araziye adeta baskın yaparak, benzer eylemlerde bulunduğunun yine basında yer aldığı belirtildi.


Türk...