19 / 04 / 2024

tcdd hızlı tren arıza yaptı

tcdd hızlı tren arıza yaptı

TCDD, İzmit’te arıza yapan Yüksek Hızlı Tren’in lokomotiflerle çekilmesine yönelik yorumlara tepki gösterdi TCDD Genel Müdürlüğü, seferlerine başlayan Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında meydana gelen arızayla ilgili açıklama yaptı.

Zamların ardı arkası kesilmedi: Hızlı tren biletlerine dev zam geldi!

TCDD, Yüksek Hızlı Tren (YHT) biletlerine zam haberi gündeme bomba gibi düştü. İşte zamlı yeni tarife...

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nda cuma, cumartesi ve pazar günleri ek sefer yapılacak! 

TCDD Taşımacılık AŞ, 11 Ağustos tarihinden itibaren Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nda cuma, cumartesi ve pazar günleri ek sefer yapılacağını duyurdu. İşte o açıklama ve ayrıntılar...

TCDD Yüksek Hızlı Tren biletlerine zam yaptı! İşte güncel zamlı YHT bilet fiyatları...

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), Yüksek Hızlı Tren (YHT) bilet fiyatlarında yeni bir zamma gitti. İşte zamlı YHT bilet fiyatları...

Yüksek Hızlı Tren biletleri zamlandı! İşte 19 Eylül 2022 fiyat listesi

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), Yüksek Hızlı Tren (YHT) biletlerine yüzde 10 oranında zam yaptı.  Yapılan bu son zamla birlikte YHT biletlerinin fiyatları  2022 yılı içerisinde beşinci kez artmış oldu.

Hızlı Tren bileti fiyatlarına beşinci zam, yüzde 10 arttı! YHT İstanbul, Ankara, Konya... 18 Eylül 2022 fiyat listesi

TCDD, Yüksek Hızlı Tren seferlerine yüzde 10 zam uyguladı. 2022 senesi içerisinde beşinci kez zam gelen YHT biletleri resmen uçuşa geçti. İşte YHT güncel bilet fiyatları…

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın açılış tarihi TBMM'de!

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattının ne zaman açılacağına ve TCDD Genel Müdürlüğüne yapılan atamaya ilişkin soru önergesi verildi. CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek konuyu meclise taşıdı. 

Ankara-İzmir Hızlı Tren projesinde son durum ne?

Temeli 2013'te atılan Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren projesinin yüzde 43'ünün bitirildiği duyuruldu. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun da "Altyapı yapım çalışmalarında yüzde 43.44 fiziksel ilerleme sağlanmıştır" dedi.

TCDD, bu yıl yüksek hızlı ve hızlı tren projelerine 3.3 milyar TL harcayacak!

TCDD'nin 2021 Yılı Yatırım Programı'nda yer alan 12 milyar 556 milyon TL'lik ödeneğin, 3 milyar 329 milyon TL'si yüksek hızlı ve hızlı tren projelerine ayrıldı.

Yüksek hızlı tren projelerine 2,2 milyar liralık yatırım!

TCDD'nin 2019 Yılı Yatırım Programı'nda bulunan ödeneklerinin yüzde 56'sı yüksek hızlı ve hızlı tren projelerine yapılacak.

Hızlı tren yatırımlarında İzmir ilk sırada!

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 2016 hızlı tren yatırımlarında İzmir’i ilk sıraya aldı. 2 milyar lira olan TCDD yatırım bütçesindeki en büyük payı 633 milyon lira ile İzmir-Ankara Yüksek Hızlı Treni aldı

Van tramvay ve hızlı tren projesi ne zaman başlayacak?

Van’ın hızlı tren ve tramvaya kavuşmasındaki en büyük görev Van Büyükşehir Belediyesi ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ne düşerken, TCDD 5. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise projenin gelmesi durumunda göreve hazır olduklarını söylediler.

Ankara-Konya hattına çok yüksek hızlı tren!

TCDD'nin Siemens'ten temin ettiği ve test sürüşleri tamamlanan yeni çok yüksek hızlı tren setlerinden ilki Ankara-Konya YHT hattında hizmete girdi. Tren 320 km hız yapabiliyor.

Çok Yüksek Hızlı Tren sefere başladı!

TCDD tarafından Alman Siemens firmasından temin edilen ve test sürüşleri tamamlanan turkuaz renkli yeni çok yüksek hızlı tren setlerinden ilki Ankara-Konya YHT hattında hizmete girdi.

tcdd hızlı tren arıza yaptı Haberi

tcdd hızlı tren arıza yaptı

Yapılan yazılı açıklamada, 2 Ağustos 2014'te şiddetli fırtınadan ve yıldırım düşmesinden kaynaklanan kısa süreli enerji kesintisi nedeniyle İstanbul'dan kalkan son yüksek hızlı trenin İzmit Gar'dan Köseköy Gar'a kadar, sekiz kilometrelik mesafede dizel lokomotifle çekilerek, hatta enerji verilerek seferine devam etmesiyle ilgili basında yer alan haberlerle ilgili açıklamanın yapılmasının gerekli görüldüğü ifade edildi.


Yüksek hızlı tren işletmeciliği yapan bütün ülkelerde, kısa süreli enerji kesintisine yönelik tedbirler uygulandığına dikkat çekilen açıklamada, bu tedbirlerden birinin de enerji kesintisi olan bölgede yüksek hızlı tren setlerinin elektrik enerjisine bağımlı olmayan dizel kurtarma araçlarıyla çekilmesi olduğu kaydedildi.


Yüksek hızlı tren setlerinin tamamının orijinalinde, bu amaçla aparatlar bulunduğuna dikkat çekilen açıklamada, bu aparatların, işletmede bulunan tüm YHT setlerinde sürekli olarak yer aldığı, aynı aparatların karşılığının, YHT'ye bağlantı sağlanması...