26 / 04 / 2024

TCDD, bu yıl yüksek hızlı ve hızlı tren projelerine 3.3 milyar TL harcayacak!

TCDD, bu yıl yüksek hızlı ve hızlı tren projelerine 3.3 milyar TL harcayacak!

TCDD'nin 2021 Yılı Yatırım Programı'nda yer alan 12 milyar 556 milyon TL'lik ödeneğin, 3 milyar 329 milyon TL'si yüksek hızlı ve hızlı tren projelerine ayrıldı.



Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) İşletmesi Genel Müdürlüğünce, bu yıl hizmete açılması planlanan Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattına 2 milyar 50 milyon TL harcama yapılacağı ön görülüyor. 

AA muhabirinin, 2021 Yılı Yatırım Programı'ndan yaptığı derlemeye göre, demir yolu ulaşımına bu yıl toplam 17,8 milyar TL'lik yatırım yapılması öngörülüyor.

Bu kapsamda, TCDD'ye 12 milyar 556 milyon TL, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hayata geçirilecek diğer demir yolu projelerine 4,3 milyar TL, TCDD Taşımacılık AŞ'ye 950 milyon TL ödenek ayrıldı.

TCDD, bu yıl yüksek hızlı ve hızlı tren projelerine 3.3 milyar TL harcayacak!

TCDD'nin yatırım bütçesinde bulunan Ankara-İstanbul Hızlı Tren projesi için bu yıl 1 milyar 279 milyon 63 bin TL kaynak ayrıldı. 

Türkiye'nin devam eden en önemli hızlı tren projelerinden Ankara-Sivas YHT hattına da bu yıl 2 milyar 50 milyon TL yatırım yapılması bekleniyor. Bu yıl hizmete açılması hedeflenen Ankara-Sivas YHT hattıyla iki şehir arasındaki seyahat süresi 12'den 2 saate inecek.

Bu yıl ayrıca 17 hızlı tren seti alımı için 1 milyar 62 milyon 154 bin TK kaynak tahsis edildi. TCDD bütçesinin kalan kısmı ise yüksek standartlı demir yolu, iltisak hattı, hemzemin geçit iyileştirmeleri gibi çalışmalar için kullanılacak.

Diğer yandan, lojistik ve yük merkezlerinin kurulması amacıyla da 121 milyon TL harcanacak.

İstanbul'daki raylı sistem projelerine 5 milyar liralık bütçe ayrıldı!

Bu yıl 42,5 milyar TL'lik ulaştırma yatırımı yapılacak!


Geri Dön