26 / 04 / 2024

TCMB FAİZ

TCMB FAİZ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararında politika faizi ve faiz koridoru değişmediği belirtildi.

Merkez Bankası'nın bu ay faiz indirmemesi olumsuz algılanmamalı!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "TCMB'nin bu ay faizi indirme yolunda adım atmaması, indirimlerin sonu geldiği yönünde algılanmamalı." dedi.

Faizde indirim beklentisi güçlendi!

Küresel piyasalarda risk iştahının artması ve enflasyondaki düşüş, piyasalarda faiz indirim beklentisini kuvvetlendirdi. Piyasanın gözü 20 Nisan Çarşamba günü gerçekleştirilecek TCMB Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına çevrildi.

Fed'in faiz artımı Türkiye'yi olumsuz etkiler!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Fed 'in faiz toplantılarına ilişkin, " Gelişmekte olan ülkeler için en kötü senaryo gündemde " dedi.

Merkez Bankası'nın faiz kararı bekleniyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen hafta Merkez Bankası’nın faiz indirmesi konusunda “Daha ne bekliyorsun?” eleştirisinin ardından gözler yarın yapılacak Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına çevrildi.

Merkez Bankası zorunlu karşılığa faiz ödeyecek!

Dengeli büyümeyi ve yurtiçi tasarrufları güçlendirmek amacıyla çekirdek yükümlülüklere ilave bir destek sağlayacak olan TCMB finansal kuruluşların zorunlu karşılıklarının TL tutulan kısmına Kasım ayından itibaren faiz ödemeye başlayacak.

TCMB faizlerde değişiklik yaptı!

TCMB faizlerde değişiklik yaptı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ( TCMB ), bankaların bir hafta vadeli olarak TCMB'den son borçlanma imkanı faizlerinin yarından itibaren değişeceğini açıkladı.

TCMB: Fiyat istikrarının bozulmasına izin verilmeyecek!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ( TCMB ) Para Politikası Kurulu ( PPK ) ara toplantı özetinde, fiyat istikrarının bozulmasına izin verilmeyeceği ve bu doğrultuda parasal sıkılaştırmaya gidileceği kaydedildi...

Tebernüş Kireçci'den ticari gayrimenkul yorumu: Döviz ve mevduattaki birikimler gayrimenkule akmaya henüz başlamadı!

TCMB tarafından yapılan açıklamada Ticari Gayrimenkul Fiyat Endeksi, 2023'ün son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 12,5, arttı. Verileri değerlendiren Tebernüş Kireçci ''Döviz ve mevduattaki birikimler gayrimenkule akmaya henüz başlamadı.'' dedi. İşte ayrıntılar...

TCMB kiraları düşürmek için ek vergiyi önermedi: e-Devlet sözleşmeleri, hisseli kiracılık, boş ev vergisi...

TCMB, Enflasyon Raporu'nda konut sorununun çözülmesi amacıyla bir dizi önerilerini paylaştı. Söz konusu öneriler arasında kiralık konut arzının artırılması, sosyal konut uygulaması, hisseli kiracılık, konut sayısına göre kademeli vergilendirme ve boş konut vergisi yer alıyor. İşte ayrıntılar..

Konut krizine yeni çözüm: Hisseli kiracılık modeli…

Merkez Bankası’nın Enflasyon Raporu’nda açıkladığı konut soruna çözüm önerileri birçok tartışmayı da beraberinde getirdi. Ekonomist Şenol Babuşçu X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda TCMB’nın 5 maddelik konut krizine çözüm önerilerini sıraladı.

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak, karar ne olur? İşte 2023 TCMB Ekim ayı faiz kararı beklentisi!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Faiz kararı altın, dolar ve borsa piyasalarını şekillendirecek. Milyonların gözü Merkez Bankası'nın faiz kararında. Peki Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? 2023 TCMB Ekim ayı faiz kararı beklentisi.

TCMB Başkanı Erkan’dan şoke edecek enflasyon mesajı! Enflasyon ne zaman tek haneye inecek?

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, "Yıllık enflasyonda düşüşü baz etkisiyle 2024 yılı Mayıs ayından sonra görmeye başlayacağız. 2025 yılında istikrar dönemi olacak ve 2026 yılında da enflasyonu tek haneye indireceğiz” şeklinde konuştu.

Merkez Bankası Başkanı Erkan’dan çok konuşulacak ‘dijital para’ açıklaması! ‘Kritik dönüm noktasındayız!’

TCMB Başkanı Erkan, merkez bankalarının dijital paralarına (Merkez Bankası Dijital Parası-MBDP) yönelik açıklama yaptı. Erkan, "Güvenli ve dayanıklı MBDP sistemlerinin oluşturulmasında BIS'in rolü ve İİT iş birliğinin kilit önemde olduğu kritik dönüm noktasındayız” ifadelerini kullandı.

Piyasaların gözü FED faiz kararında! Dolarda yükseliş devam ediyor mu?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) faiz kararının hemen ardından dolar/TL kuru düşüşe geçti. Piyasaların gözü Amerika Merkez Bankası'na (FED) çevrildi. İşte detaylar...

Yatırımcıların gözü TCMB faiz kararında!

Küresel piyasalar, enflasyon ve resesyon endişeleriyle yeni haftaya karışık bir seyirle başlarken, yurt içinde yatırımcıların gözü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararında...

TCMB Bankalara Yeni Talimat Gönderdi: Yabancı Para Komisyonları Düşüyor, TL Mevduat Hesaplarına Geçiş Teşvik Ediliyor

TCMB'den bankalara talimat gönderilerek bazı değişikliklerin yapılması istendi. Bu talimat, yabancı para zorunlu karşılıklara komisyon uygulaması ve kur korumasız Türk lirası (TL) ile mevduat hesaplarına geçişin teşvik edilmesini içeriyor. İşte konu ile ilgili kapsamlı bilgiler haberin devamında…

Altın işte bu rakamla çıtayı aşacak! Uzmanlardan öyle bir rakam geldi ki... Görenler gözlerine inanamadı!

Amerika Merkez Bankası Fed'in faşz kararı sonrasında altı fiyatlarını üç ayın en düşül seviyesine kadar düşürdü. Altın fiyatlarının tekrar yükselişe geçeceğini söyleyen uzmanlar, çıtayı aşacak rakamı açıkladı. Uzmanlardan öyle bir rakam geldi ki... Görenler gözlerine inanamadı!

Dolar sadece 5 saat sonra böyle olacak! Dananın kuyruğu bugün kopuyor! Doları olanlar acil planınızı yapın

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) bugün saat 14:00'da faiz kararını açıklayacak. Karar için sadece 5 saat kalırken piyasaların gözü karara çevrildi. Özellikle dolar, karar sonrası böyle olacak. Dananın kuyruğu bugün kopuyor! Doları olanlar acil planınızı yapın.

Altının gözü Fed'e çevrildi! Altın fiyatları ne olacak?

Altın fiyatları Fed faiz toplantısı öncesi 2 bin doların altında işlem görüyor. Fedin bugünkü faşz kararı sonrasında altı fiyatları ne olacak?

Renault Clio'ya 0.99 faiz kampanyası! 4 Şubat 2023 fiyat listesi...

Renault, Clio'da "50.000TL KREDİ 12 AY %0,99 FAİZ FIRSATI" sunuyor. Peki Renault Clio fiyatları ne kadar oldu? En uygun Renault Clio kaç lira? İşte  4 Şubat 2023 fiyat listesi...

TCMB FAİZ Haberi

TCMB FAİZ

 Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) yüzde 8'de sabit tuttu.


TCMB'den faiz oranlarına ilişkin yapılan duyuruda PPK'nın, Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya başkanlığında toplandığı bildirildi.


Kurul, marjinal fonlama oranını (faiz koridorunun üst bandı) yüzde 9,25'te, Merkez Bankası borçlanma faiz oranını (faiz koridorunun alt bandı) yüzde 7,25 ve bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını da (politika faizi) yüzde 8 düzeyinde sabit tuttu.


Geç Likidite Penceresi (GLP) uygulaması çerçevesinde, Bankalararası Para Piyasası'nda saat 16.00-17.00 arası gecelik vadede uygulanan Merkez Bankası borçlanma faiz oranı yüzde 0 düzeyinde sabit tutulurken, borç verme faiz oranı ise yüzde 11,75'ten yüzde 12,25'e yükseltildi. 


- "Parasal sıkılaştırma güçlendirildi" 

Duyuruda, son dönemde açıklanan verilerin iktisadi faaliyetin kademeli bir toparlanma sergilediğine...