23 / 04 / 2024

TCMB fiyat gelişmeleri raporu yayımlandı

TCMB fiyat gelişmeleri raporu yayımlandı

Merkez Bankası, dün açıklana enflasyon verilerinin ardından bugün de aylık fiyat gelişmeleri raporunu yayımladı. Raporda, üretici fiyatlarındaki güçlü artış eğiliminin devam ettiği belirtildi.

Merkez Bankası Aralık Ayı Fiyat Gelişmeleri Raporu yayımlandı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) Aralık Ayı Fiyat Gelişmeleri Raporu'nda yıllık enflasyondaki artışın ana belirleyicisinin temel mallar olduğu ve dayanıklı mal ve giyim gruplarındaki ayrışmanın sürdüğü kaydedildi.

Merkez Bankası Ağustos Ayı Fiyat Gelişmeleri Raporu yayımlandı!

TÜİK ağustos ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 0,86 arttığını ve yıllık enflasyonun yüzde 11,77 olduğunu açıklamasının ardından TCMB'nin Ağustos Ayı Fiyat Gelişmeleri Raporu da yayımlandı.

Petrolde risk primi arttı! Benzin, motorin, LPG fiyatları kaç TL? Sürücüler hemen BP, PO, Opet 8 Şubat fiyatlarına bakın

Benzin, motorin, LPG fiyatları ile ilgili son dakika gelişmeleri merak ediliyor. Peki son dakika benzin, motorin, LPG litre fiyatları ne kadar oldu? İşte Petrol Ofisi, Opet, BP, Shell, Total 8 Şubat 2024 fiyat listesi...

Emlak Konut GYO Ümraniye Kentsel Dönüşüm projesinde ve Tual Adalar'da son dakika gelişmesi! 

Emlak Konut GYO'nun Ümraniye Kentsel Dönüşüm projesinde ve Tual Adalar projesinde son dakika gelişmeleri yaşandı. Projelerin kısmi kesin kabulü ve kesin kabulü yapıldı. İşte ayrıntılar...

TCMB: Kira enflasyonunda zayıflama eğilimi devam ediyor!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası aralık ayına dair 'Aylık Fiyat Gelişmeleri' raporunu yayımladı. Raporda aylık kira enflasyonundaki (yüzde 4,48) zayıflama eğiliminin sürdüğü kaydedildi.

Araba almak isteyenler dikkat! İkinci el araba fiyatlarındaki düşüş yavaşladı mı?

Araba almak isteyen binlerce kişi otomobil piyasasındaki gelişmeleri yakından takip ediyor. VavaCars'ın, ikinci el araç piyasasının nabzını tutan ekim ayı VavaAI fiyat endeksi verilerine göre ekim ayında ikinci el araba fiyatlarında düşüş yaşandı.

İstanbul serbest piyasada dolar bugün kaç TL? 10 Kasım Cuma dolar alış satış fiyatı ne kadar?

10 Kasım Cuma döviz kurları milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. İstanbul serbest piyasada dolar kuru 28,55 liradan, euro/TL ise 30,46 liradan güne başladı. Piyasalarda son dakika gelişmeleri...

Merkez Bankası resmen açıkladı! Yıllık enflasyonda en belirgin artış kirada!

Merkez Bankası Aylık Fiyat Gelişmeleri Raporu'na göre yıllık enflasyon, gıda ve temel mal gruplarında gerilerken hizmet ve enerjide artış yaşandı. En belirgin aylık artış yüzde 7,91 oranıyla kira grubunda gerçekleşti.

Merkez Bankası, ekim ayı enflasyon rakamının nedenlerini açıkladı!

TCMB ekim ayına ilişkin fiyat gelişmeleri değerlendirmesini yayımladı. Banka, ekim ayında doğal gaz bedelsiz kullanım sınırının üzerine çıkılmasıyla 0,22 puanlık etki görüldüğünü, gıda fiyatlarındaki artışın da güçlü olduğunu belirtti.

Buğday, arpa, mısır fiyatlarında yeni hafta depremi! Borsalar bir bir duyurdu! Çiftçilere flaş haber! 

Çiftçiler borsalarda buğday, arpa ve mısır fiyatlarının yeni haftaya nasıl başladığı merak konusu oldu. İşte son dakika gelişmeleri ve buğday, arpa, mısır 23 Ekim 2023 fiyat listesi...

Bitcoin yükselerek iki ayın zirvesini gördü

Bitcoin fiyatı, 28 bin 498 dolara kadar yükselerek iki ayın zirvesini gördü. Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak, piyasadaki son gelişmeleri değerlendirdi.

Son dakika: 1 litre benzin, motorin, LPG kaç TL? Akaryakıt alacaklar şimdi bakın! 

Araç sahipleri her gün yola çıkmadan önce akaryakıt fiyatları ile ilgili gelişmeleri araştırıyor. Peki 1 litre benzin, motorin, LPG kaç TL? İşte BP, Opet, Total, PO, Shell 28 Eylül 2023 fiyat listesi...

Konut fiyatlarında son dakika: Üst segmentteki konutların ortalama fiyatı 13.2 milyon TL'yi aştı! 

Konut fiyatlarındaki son dakika gelişmeleri merak ediliyor. Peki İstanbul'da ve Türkiye genelinde konut fiyatlarındaki son durum ne? Konut fiyatları düşecek mi? 

Geri sayım başladı! Dolar borcu olanlar yandı! Tarih belli! Dolarda son dakika gelişmesi 

Dolarda son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Dolar kurunun kaderini belirleyecek kritik gelişme için geri sayım başladı. Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? Fed sonrası dolar ne olur? Bugün dolar ne kadar? Bugün dolar/TL kuru kaç lira? 

Merkez Bankası'nın 5 maddelik yol haritasında dikkat çeken detaylar! İşte faiz kararını etkileyecek o 5 madde! 

Merkez Bankası bugün faiz kararını açıklayacak. Ekonomistlerin TCMB faiz kararı beklentisi de belli olurken ekonomi yönetiminin 5 maddelik yol haritası da netleşti. İşte Merkez Bankası faiz kararına ilişkin son dakika gelişmeleri...

TCMB fiyat gelişmeleri raporu yayımlandı Haberi

TCMB fiyat gelişmeleri raporu yayımlandı

Merkez Bankası tarafından yayımlanan aylık fiyat gelişmeleri raporunda, yüzde 1.68'lik ocak ayı enflasyonunda temel mal ve enerji kalemlerinin fiyatlardaki artışta etkili olduğu açıklandı.

Sputniknews'de yer alan habere göre; TCMB'den yapılan açıklamada, döviz kurunun birikimli yansımaları ve uluslararası  fiyatların etkisiyle üretici fiyatlarındaki güçlü artış eğiliminin devam ettiği belirtildi.

Aylık fiyat gelişmeleri raporunun özet metninde şu ifadeler yer aldı: Enflasyon sepeti güncellendi: Gıdanın ağırlığı artırıldı, alkollü içecekler, giyim gibi maddelerin ağırlıkları azaltıldı."Tüketici fiyatları ocak ayında yüzde 1.68 oranında artmış, yıllık enflasyon 0.37 puan yükselişle yüzde 14.97 olarak gerçekleşmiştir. Döviz kurunun birikimli yansımaları ve uluslararası fiyatların etkisiyle üretici fiyatlarındaki güçlü artış eğilimi devam etmiştir. Bu dönemde tüketici yıllık enflasyonundaki artışın sürükleyicisi temel mal ve enerji grupları olmuştur. Giyim dışında kalan temel mallarda; birikimli...