25 / 04 / 2024

Tekirdağ Ergene tarım arazisi sanayi alanı

Tekirdağ Ergene tarım arazisi sanayi alanı

Tekirdağ Ergene'de yapılmak istenen PAKOP plastik sanayi alanı için düzenlenen halkı bilgilendirme toplantısı, tepkiler üzerine yapılmadı. 'Tarım yapılamaz' raporu verilen arazide tarım yapıldığına dair fotoğraflarla toplantıya katılanlar, açıklamalarda bulundu.

Tekirdağ Ergene'de yapılmak istenen OSB'ye mahkemeden dur kararı!

Tekirdağ Ergene'de yapılmak istenen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için Tekirdağ 1. İdari Mahkemesi’nde görülen davada yürütmeyi durdurma kararı alındı. TMMOB Tekirdağ Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Cemal Polat, konuya ilişkin konuştu.

Tekirdağ PAKOP OSB'nin tarım arazileri üzerine yapılacağı iddia edildi!

Tekirdağ'ın Ergene ilçesine yapılması planlanan PAKOP Organize Sanayi Sitesi'nin tarım arazileri üzerine yapılacağı iddiası ve projenin çevresel etkileri meclis gündemine taşındı. CHP'li Yüceer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tekirdağ Ergene'de tarım arazilerine sanayi alanı yapılmasına tepki!

Tekirdağ Ergene'de yapılmak istenen PAKOP plastik sanayi alanı için düzenlenen halkı bilgilendirme toplantısı, tepkiler üzerine yapılmadı. 'Tarım yapılamaz' raporu verilen arazide tarım yapıldığına dair fotoğraflarla toplantıya katılanlar, açıklamalarda bulundu.

Tarım arazilerinde şufa bilinmiyor!

Tarım arazisi alanların şufayı bilmediklerini söyleyen Altın Emlak Genel Müdürü Özelmacıklı, “Yerli ve yabancı birçok yatırımcılar Yalova, Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Tekirdağ illerinde tarım arazileri satın alıyor. Ama uygulama yatırımcı tarafından bilinmiyor" dedi.

Tekirdağ Ergene OSB Evsel ve Endüstriyel Atıksu Arıtma Tesisi ihale edilecek!

Tekirdağ Ergene 1 Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığı, Tekirdağ Ergene 1 Organize Sanayi Bölgesi Evsel ve Endüstriyel Atıksu Arıtma Tesisi'nin yapım işini ihale edecek. İşin bedeli 7 milyon 500 bin TL olarak belirlendi.

Tekirdağ Ergene Hayvan Bakımevi 15 gün içinde açılacak!

Tekirdağ Ergene Belediyesi Sağlık Müdürlüğü Veterinerlik Hizmetleri, çalışmalar kapsamında sokak hayvanlarına yönelik hizmetlerine devam ediyor.

Tekirdağ Ticaret Borsası Tarım Merkezi imar planı askıda!

Tekirdağ Süleymanpaşa'da Ticaret Borsası olarak kullanımına ilişkin ‘Ticaret Borsası’ faaliyeti adı altında ‘Tarım Merkezi Projesi’ kapsamında Ticaret Borsası Depolama Alanı ve Ticari Depolama Alanı yapılmak suretiyle hazırlanan imar planı değişikliği ask

Tekirdağ'da 1 milyon 694 bin 730 bin TL'ye satılık tarım arazisi!

Tekirdağ İli Malkara İlçesi Dolu Köyü'nde yer alan tarım arazisi niteliğindeki taşınmaz 9 Eylül 2014 tarihinde saat 09:30 ile 09:35 arasında ihaleye çıkıyor.

Heka Danışmanlık İnşaat Taahhüt Turizm Tarım Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Heka Danışmanlık İnşaat Taahhüt Turizm Tarım Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Hasan Kaya, Hüseyin Kaya tarafından 24 Nisan 2014 tarihinde Beylikdüzü Küçük Çarşı 'da kuruldu.

İş Bankası 14 şubede tarım bankacılığı için özel servis kurdu!

Türkiye İş Bankası, tarım bankacılığı faaliyetleri için organizasyon yapısında yeniliğe giderek, 14 şubede yeni yapılanma başlattı. Tarım faaliyetlerinin yoğun olduğu şubelerde kurulan servisleri ile sadece tarım müşterilerine hizmet verilecek...

Şanlıurfa Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, "Türkiye, tarımda dünyada 11'ncilikten 7'nciliğe geldi, Avrupa' da İtalya'yı, Fransa'yı solladık ve Avrupa'da birinci konuma geldik" dedi...

Ağrı Murat Nehri taşınca tarım arazileri sular altında kaldı!

Nehir taşınca tarım arazileri sular altında kaldı. Murat Nehri'nin su seviyesi yükselince Ağrı' nın Diyadin ve Taşlıçay ilçeleri ile kent merkezindeki tarım arazileri zarar gördü.

2b tarım arazisi nedir?

6831 sayılı Orman Kanununun değişik 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (B) bendine göre Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan ve çıkarılacak yerlere deniyor. Peki 2b tarım arazisi nedir?

Tekirdağ Ergene tarım arazisi sanayi alanı Haberi

Tekirdağ Ergene tarım arazisi sanayi alanı

Tekirdağ’ın Ergene ilçesi, Marmaracık Mevkii 148/1, 149/1 ve 150/1 parsellerde “SS. PAKOP Plastik Sanayi Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi” tarafından yapılması amaçlanan “Plastikçiler OSB Yatırım Projesi” ile ilgili olarak düzenlenen halkı bilgilendirme toplantısı, bölge halkının tepkileri nedeniyle iptal edildi.

Sözcü'den Mert Öz'ün haberine göre; Çerkezköy'deki bir otelde halkı bilgilendirme toplantısı 4 Mart tarihinde sabah saatlerinde başladı. Toplantıya katılan sivil toplum kuruluşları(STK), “Biz sunum dahi istemiyoruz. Çünkü biz burada ne yapılacağına değil, bu kadar büyük bir arazinin tarım dışı faaliyette kullanılmasına karşıyız” dedi ve toplantıya tepki gösterdi. Toplantıya Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Ergene Belediyesi temsilcileri, CHP ve İYİ Parti ve STK’lar da katıldı.

“BU HİKAYEYİ ÇORLU TREN KAZASINDA GÖRDÜK”

Toplantıdan önce açıklamalar yapan CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, şunları kaydetti:

“Biz sanayiye karşı...