25 / 04 / 2024

Teknomilyarderlerin servetleri

Teknomilyarderlerin servetleri

Teknomilyarderler iş temposundan kaçmak için kimi zaman kendi adalarına, kimi zaman okyanus manzaralı malikanelerine gidiyor. Milyarderlerin en çok tercih ettiği yer ise Karayipler.

Dünyadaki milyarderlerin sayısı ve servetleri azalıyor!

Amerikan iş dünyası dergisi Forbes'un Milyarderler Listesi'nde yer alanların sayısı düşerken servetleri de aynı doğrultuda azalmaya başladı.

Bu sene en çok kaybeden milyarderler!

Kişisel servetleri bu yıl en çok kaybeden milyarderler belli oldu. İşte en çok para kaybeden milyarderler...

Türkiye'de ultra zenginler de ligden düşmüş. İşte 2021 verileri

İsviçre bankası Credit Suisse'nin açıkladığı servet raporuna göre mali varlıklar ile gayrimenkul gibi sabit varlıklardan oluşan kişisel servet toplamı 2021 yılında 2020 yılına göre yüzde 9.8 artarak 463.6 trilyon dolara yükseldi. Ancak Türkiye'de ultra zengin sayısı düşerken servetleri de eridi.

Zenginin malı züğürdün çenesini yorar! 2026'da milyoner sayısı 87.5 milyonu aşacak!

Ukrayna'da devam eden savaş ve faiz oranlarında yaşanan yükselişin varlık sınıflarını ve kişisel servetleri eritmesine karşın; küresel çapta milyoner sayısının artması öngörülüyor. İşte detaylar...

ABD fakirleşiyor mu? Servetleri 143.8 trilyon dolara geriledi

ABD'de hane halkı toplam serveti 2022 yılının ilk çeyreğinin ardından ikinci çeyreğinde de düşüş göstererek, 143.8 trilyon dolara geriledi.

En zengin 500 ismin serveti 1.4 trilyon dolar eridi! Elon Musk, Bill Gates ve Mark Zuckerberg'in servetinde son durum!

Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre, küresel finans piyasaları yüksek faiz oranlarının ve enflasyon kaygısının ağırlığında ezilirken, dünyanın en zengin 500 insanı bu sene toplamda 1.4 trilyon dolar kaybetti. Peki Elon Musk, Jeff Bezos, Bill Gates ve Mark Zuckerberg'in servetleri ne oldu? 

ABD'li milyarderlerin servetleri pandemide katlandı!

Amerikalı milyarderler Kovid-19 salgınında servetlerine servet kattı. Yapılan bir araştırmaya göre ABD'li milyarderler servetlerini toplamda 2,1 trilyon dolar artırdı. 

Milyarderler emlak avına çıktı!

Geçen sene Kovid-19 sürecinde milyarderlerin servetleri rekor seviyeleri gördü. Şimdi bu servet emlak patlamasını beraberinde getiriyor ve milyarderler 10 milyonu aşkın emlaklara yöneliyor.

Milyonerler Avrupa'dan taşınıyor!

Avrupa şehirlerinde yaşayan ve kişisel servetleri milyon doları aşan zenginler bu bölgelerden ayrılarak başka ülkelere taşınıyor. 2015 yılında dünyada en fazla sayıda milyoner göçünü Avrupa şehirleri verdi.

Donald Trump'ın serveti 4.4 milyar dolar olarak açıklandı!

ABD'de başkanlık için kapışan adayların servetleri açıklandı. 4.4 milyar dolarla Trump en zengin aday olurken, Trump'ı 25 milyon dolarla Clinton takip etti.

En zengin 35 Türk ailesinin serveti 1 yılda ne kadar değişti?

Türkiye‘nin en zengin 100 ismini açıkladı. Buna göre ilk sırayı 2,9 milyar dolar serveti ile Murat Ülker aldı. Peki Türkiye'nin en zengin ailelerinin servetleri 1 yılda ne kadar değişti?

Türkiye'nin en zenginleri gayrimenkul sektöründen çıkıyor!

Forbes Türkiye Dergisi, “En Zengin 100 Türk” listesini açıkladı. Geçen yıl toplam servetleri 25 milyar dolarlık düşüşen zenginler, bu yıl servetlerini 100.4 milyar dolara çıkardı.

Zenginler gayrimenkule yatırım yapıyor!

FORBES Türkiye Dergisi, "En Zengin 100 Türk" listesini açıkladı. Geçen yıl toplam servetleri 25 milyar dolar düşen zenginler, bu yıl servetlerini 100.4 milyar dolara çıkardı.

Teknomilyarderlerin servetleri Haberi

Teknomilyarderlerin servetleri

Biz yaz tatilinin planlamasını kış aylarında yapıp erken rezervasyonlarla daha ucuza getirmenin yollarını ararken, teknolojinin milyarderleri evleri, yatları, villalarıyla yazın tadını çıkarıyor. Çoğunlukla Karayipler’i tercih eden milyarderler, sadece villa ya da yat değil, ada satın alarak kafa dinliyorlar. Facebook’un sahibi Mark Zuckerberg’in geçen yıl Havai’de 100 milyon dolara aldığı 3 bin dönüm arazisinde beyaz kumlu plaj ve şeker kamışı tarlası bulunuyor. Microsoft’un ortağı Paul Allen da tatili nerede geçirsem diye düşünmeyenlerden. Allen’ın birçok ultra lüks inziva köşesi var. Hatta Washington eyaletinde bir adası, Havai ve Cote d’Azur’da lüks malikaneleri bulunuyor. Net serveti 9.2 milyar dolar olan Google’ın CEO’su Eric Schmidt ise 72 milyon dolarlık Oasis adlı lüks yatı ile tatilinin bir bölümünü deniz üstünde geçiriyor. Yatın havuzu ve geceleri...