28 / 03 / 2024

Teknomilyarderler tatil için ada satın alıyor!

Teknomilyarderler tatil için ada satın alıyor!

Teknomilyarderler iş temposundan kaçmak için kimi zaman kendi adalarına, kimi zaman okyanus manzaralı malikanelerine gidiyor. Milyarderlerin en çok tercih ettiği yer ise Karayipler.



Biz yaz tatilinin planlamasını kış aylarında yapıp erken rezervasyonlarla daha ucuza getirmenin yollarını ararken, teknolojinin milyarderleri evleri, yatları, villalarıyla yazın tadını çıkarıyor. Çoğunlukla Karayipler’i tercih eden milyarderler, sadece villa ya da yat değil, ada satın alarak kafa dinliyorlar. Facebook’un sahibi Mark Zuckerberg’in geçen yıl Havai’de 100 milyon dolara aldığı 3 bin dönüm arazisinde beyaz kumlu plaj ve şeker kamışı tarlası bulunuyor. Microsoft’un ortağı Paul Allen da tatili nerede geçirsem diye düşünmeyenlerden. Allen’ın birçok ultra lüks inziva köşesi var. Hatta Washington eyaletinde bir adası, Havai ve Cote d’Azur’da lüks malikaneleri bulunuyor. Net serveti 9.2 milyar dolar olan Google’ın CEO’su Eric Schmidt ise 72 milyon dolarlık Oasis adlı lüks yatı ile tatilinin bir bölümünü deniz üstünde geçiriyor. Yatın havuzu ve geceleri disko olan bir de jimnastik salınu var. HP’nin CEO’su Meg Whitman deniz kenarı yerine dağları tercih ediyor. Colorado’dan 18 milyon dolarlık bir çiftliği bulunan Whitman parasını daha çok arazi alımında değerlendiriyor.


Havai gözde tatil beldesi


Ödeme sistemi PayPal’in kurucularından Peter Thiel’in Havai’ye bağlı Maui adasında okyanus kıyısında 7 dönümlük bir arazisi var. Thiel, bu araziye 4 ayrı bölümden oluşan ve çevresi avlular ve havuzlarla çevrili bir evi bulunuyor. Ev için biçilen fiyat 27 milyon dolar. Dell’in kurucusu ve CEO’su Michael Dell de Havai’yi tercih edenlerden. Michael Dell’in Yırtıcı Kuş adını verdiği malikanesi 64 milyon dolar değerinde. Virgin Group’un sahibi Richard Burton da şanına yakışır şekilde birçok gayrimenkul sahibi. Karayipler’de adası bulunan Burton, çılgın partilerin bir numaralı adresi olan 8 odalı villasında misafir ağırlıyor. Oracle’ın sahibi Larry Ellison Kapayipler’de Lanai adasını 2012 yılında 300 milyon dolara aldı. Ellison Havai’den sıkıldığı zamanlarda Malibu sahilindeki evine gidiyor. Alibaba’nin sahibi Jack Ma ise memleketinden uzakta New York’ta bir yazlık tercih etmiş. Adirondacks dağlarında 113 bin 797 dönüm bir arazi satın alan Ma, bu araziye 23 milyon dolar ödemiş. 


Star


Geri Dön