18 / 04 / 2024

TEMA Vakfı raporu

TEMA Vakfı raporu

TEMA’nın hazırladığı rapora göre, madenler, HES’ler, nükleer santrallar gibi projeler doğal güzellikleri tehdit ediyor. TEMA Vakfı 2015 yılında çevre açısından en iyi ve en kötü olayları derledi.

Kanal İstanbul'da flaş gelişme: Planlarına açılan dava reddedildi! 

TEMA Vakfı'nın Kanal İstanbul projesinin planlarına karşı açtığı davanın idare mahkemesi tarafından reddedildiği belirtildi. İşte vakıftan konu ile ilgili yapılan o son dakika açıklaması...

Atakule GYO, Atakule AVM'nin Temmuz ayı kirasını TEMA Vakfı'na bağışlayacak!

Atakule GYO, TEMA Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı tarafından ülkede meydana gelen orman yangınları nedeniyle zarar gören bölgelerin yeniden ağaçlandırılması amacıyla Atakule AVM'nin Temmuz 2021 kirasını TEMA Vakfı'na bağışlayacak.

Emlak Konut GYO Temaşehir Konya 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Emlak Konut GYO, Konya Meram Yenice Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi "Temaşehir Konya" projesi için hazırlatılan 2020 yıl sonu gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı.

TEMA Vakfı, Kanal İstanbul'un ÇED raporunun iptali için dava açtı!

TEMA Vakfı, Kanal İstanbul Projesi’nin "Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) olumlu" kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle dava açtı...

Temaşehir 2019 yıl sonu değerleme raporu!

Emlak Konut GYO'nun Temaşehir ile ilgili olarak hazırlatılan 2019 yıl sonu gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı...

Kanal İstanbul Projesi’nin riskleri toplumla paylaşılmalı!

Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) tarafından hazırlanan Kanal İstanbul Projesi’nin İnceleme Değerlendirme Komisyonu (İDK) Toplantısı'na katılan TEMA Vakfı, Kanal İstanbul Projesi’ne dair değerlendirmelerde bulunarak, taleplerini iletti...

Temaşehir Konya 2018 değerleme raporu!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Konya Meram'da hayata geçirilen Temaşehir Konya'nın değerleme raporunu yayınladı...

Temaşehir Konya'nın 2017 yıl sonu değerleme raporu yayınlandı!

Torkam İnşaat imzası ile ve Emlak Konut GYO güvencesiyle hayata geçirilen Temaşehir Konya projesine ait 2017 yıl sonu değerleme raporu yayınlandı...

Türkiye Diyanet Vakfı'nın Antalya'daki binası yıkıldı!

Antalya'da Türkiye Diyanet Vakfı'na ait çürük raporu olan bina yıkıldı. Yıkılan bina yerine Kültür merkezi yapılması planlanıyor.

Çanakkale’de yapımı planlanan santraller hava kalitesini etkiler!

TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, “Çanakkale’de yapımı planlanan santrallerin hava kalitesi, sağlık ve toprak üzerinde ciddi etkilerinin olduğunu ve bu etkilerin çok uzak mesafelere uzandığını gördük” dedi.

Temaşehir Konya'nın yıl sonu değerleme raporu yayınlandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Temaşehir Konya Yıl sonu Değerleme Raporu yayınlandı.

TEMA Vakfı'ndan Filyos Vadisi projesine tepki!

Filyos Vadisi’nin endüstri bölgesi ilan edilmesine itiraz eden TEMA Vakfı, düşünülen projenin doğal hayatı yok edeceği görüşünde. Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, “Vadinin korunması, Türkiye’nin uluslararası yükümlülüğüdür” diyor

Yeşil Yol planına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan ikinci onay!

Yeşil Yol projesini de kapsayan ve TEMA Vakfı tarafından açılan davada ‘yürütmeyi durdurma’ kararı verilen 1/100.000 ölçekli ‘Çevre Düzeni Planı’, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yeniden düzenlenerek onaylandı.

TEMA Vakfı raporu Haberi

TEMA Vakfı raporu

Türkiye’nin doğal güzellikleri için 2015 yılı tehdit oluşturdu. TEMA Vakfı 2015 yılında çevre açısından en iyi ve en kötü olayları derledi. TEMA tarafından hazırlanan raporda yılın en kötü çevre olayları özetle şöyle:


Başta Artvin, Hopa olmak üzere, Türkiye’nin birçok bölgesinde çok ciddi sel felaketi yaşandı. Özellikle can ve mal kayıplarına yol açan Artvin- Hopa’daki sel felaketi, uzmanlar tarafından bölgenin doğal özelliklerini göz ardı edilerek hayata geçirilen yapılar, HES’ler, yol çalışmaları seli felakete çevirdiği yönünde yorumlandı.


Yeşil Yol kültüre tehdit


Yeşil Yol ile Samsun’dan Hopa’ya kadar tepeler tıraşlanarak Karadeniz yaylalarının yüksek rakımdan, denize paralel bir şekilde birbirine bağlanması planlanıyor. Yeşil Yol projesi gerçekleştiği takdirde Karadeniz dağları, ormanları, meraları, su varlıkları, flora ve faunasının geri dönüşü olmayacak bir şekilde zarar görmesi söz konusu.


Artvin Cerattepe


24...