25 / 04 / 2024

temel kotil thy

temel kotil thy

Türk Hava Yolları Genel Müdürü ve Avrupa Havayolları Birliği (AEA) Başkanı Temel Kotil, Türkiye'nin havacılıkta lider pozisyona geldiğini ama henüz dünyanın en büyüğü olmadığını söyledi.

THY Genel Müdürü Kotil 'Yılın Lideri Ödülü'ne layık görüldü!

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, havacılık endüstrisinin en prestijli ödülleri arasında yer alan Air Transport News Ödülleri'nde, "Yılın Lideri Ödülü"ne layık görüldü...

Temel Kotil Avrupa Havayolları Birliği'nin Yönetim Kurulu Başkanı oluyor!

390 bin çalışanı bulunan 33 üyeli Avrupa Hava Yolları Birliği'nin kaptanı Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil oluyor. Kotil'in 2 yıllık görevi 29 Kasım'da duyurulacak...

Şehr-i Bağcılar ve THY Sitesi'nin temeli atıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımıyla Bağcılar’ın “yeni yaşam alanı” Şehr-i Bağcılar ve THY sitesinin temel atma töreni yapıldı.

Temel Kotil: 3. havalimanıyla dünyanın tarihini etkileyeceğiz!

Star Gazetesi'nin yazarlarından Alper Tekbaş bugünkü yazısında THY Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil ile yaptığı görüşmeyi kaleme aldı.. İşte o görüşmeden bazı noktalar..

Temel Kotil'den, TUROB’a çağrı: Otel sizden turist bizden!

THY Genel Müdürü Temel Kotil, otelcilere Rusya krizi sonrası Afrika ve Asya’ya yoğunlaşması gerektiğini söyleyerek, Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği'ne 'ortak çalışalım’ çağrısı yaptı.

3.Havalimanı alanının yüzde 75'ini THY dolduracak

İşinin Liderleri Zirvesi'ne Türkiye'nin dev projeleri damga vurdu. THY Genel Müdürü Kotil, 2030'da yeni havalimanının 260 milyon yolcuya ulaşacağını belirtti. Yeni Havalimanı CEO'su Akçayoğlu da "Alanın %75'ini THY dolduracak" dedi.

3. Havalimanı D-8’in de gözdesi olacak!

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, Gelişen Sekiz Ülke Ekonomik Ortaklık Örgütü’nün (D-8) tekrar canlanmasında büyük yarar olduğunu belirterek, “İnşallah İstanbul’daki yeni havalimanı, D-8’in de göz bebeği olacak” dedi.

3. Havalimanı'na Asya'dan sel gibi yolcu gelecek!

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, yeni havalimanı 2018’in birinci çeyreğinde açıldıktan sonra THY’nin 300 uçaklık filoyu ve 60 milyon yolcuyu Atatürk Havalimanı’ndan oraya taşıyacağını söyledi.

Temel Kotil: 3. Havalimanı D-8'in gözbebeği olacak!

İstanbul'a yapılacak 3. Havalimanı'nın D-8'in gözbebeği olacağını söyleyen THY Genel Müdürü Kotil, bu ülkelerle işbirliğinin daha da artacağını vurguladı.

Temel Kotil: 3. havalimanıyla İstanbul lider konuma gelecek!

THY Genel Müdürü Temel Kotil, 3. havaalanının İstanbul'u lider konuma getireceğini söyleyerek, 'İstanbul'a yapılan üçüncü havaalanı dünya tarihini değiştirecek, dedi.

İstanbul'un yeni havalimanı çok önemli!

"THY gerçekten büyük bir oyuncu oldu ama gelecekte daha büyük oyuncu olacağız" diyen Temel Kotil, İstanbul'a yapılacak yeni havaalanının çok önemli olduğunu vurguladı.

Temel Kotil: Üçüncü havalimanı dünya tarihini değiştirecek!

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil patronlarının yolcuları olduğunu belirterek, 'Biz patronumuzu memnun etmek için çalıştık ve başardık. Dünyanın en büyük havayolu şirketi değiliz ama memnuniyette bizi kimse geçemez' dedi.

Temel Kotil :Avrupa'nın ağırlık merkezi İstanbul olacak!

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, İstanbul'a kurulacak 3. havalimanına ilişkin, " Avrupa'nın ağırlık merkezi İstanbul olacak" dedi.

3. havalimanıyla dünya tarihi değişecek!

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, İstanbul'a kurulacak 3. havalimanına ilişkin, "Avrupa'ya uçanlar aktarma olarak İstanbul'u kullandığında, evlerine 3 saat erken gitmiş olacak. Avrupa'nın ağırlık merkezi İstanbul olacak" dedi.

İstanbul 3. havalimanıyla Avrupa'nın ağırlık merkezi olacak!

THY Genel Müdürü Temel Kotil, İstanbul'a kurulacak 3. havalimanına ilişkin, "10 saatlik seyahatlerde Avrupa'ya uçanlar aktarma olarak İstanbul'u kullandığında, evlerine 3 saat erken gitmiş olacak. Avrupa'nın ağırlık merkezi İstanbul olacak" dedi.

temel kotil thy Haberi

temel kotil thy


Türk Hava Yolları Genel Müdürü ve Avrupa Havayolları Birliği (AEA) Başkanı Temel Kotil, Türkiye'nin havacılıkta lider pozisyona geldiğini ama henüz dünyanın en büyüğü olmadığını söyledi. 


İspanya'nın başkenti Madrid'de "MRO Aviation Week Europe" adıyla düzenlenen uçak bakımıyla ilgili Avrupa'daki en büyük toplantıya konuşmacı olarak davet edilen Kotil, AA muhabirine açıklamalarda bulundu. 


"Türkiye havacılıkta lider pozisyona geldi ama THY, Pegasus ve Atlas ile birlikte Türkiye olarak henüz dünyanın en büyük havayolu değiliz" diyen Kotil, her şeye rağmen "Türkiye çok iyi gidiyor" diye ekledi. 


THY Genel Müdürü ve AEA Başkanı, "Bu yıl İstanbul'da, Atatürk Havaalanında 56 milyon, Sabiha Gökçen'den de 20 milyon yolcunun seyahat etmesi öngörülüyor. Bu da Paris ve Frankfurt'tan daha çok yolcu anlamına geliyor. Önümüzde sadece Londra olacak" diyerek, önemli bir ayrıntıyı paylaştı....