20 / 04 / 2024

temiz enerji projesi

temiz enerji projesi

ISPARTA Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yönetim kurulu tarafından hazırlanan 1 milyon 102 bin liralık temiz enerji projesiyle bölgenin elektrik ihtiyacı güneş enerjisinden sağlanacak.

Enerjide radikal değişim! Binlerce kişi işten çıkarılacak

Dünyada madenlerin kapatılmasına yönelik planlar ile pazarın ucuz ve temiz enerji kaynakları olan rüzgar ve güneş enerjisi sektörüne dönüşümü nedeniyle, 2050 itibarıyla yaklaşık 1 milyon madenci işten çıkarılma riskiyle karşı karşıya kalacak.

ABD, temiz enerji için 20 milyar dolarlık finansman açıkladı!

Başkan Biden önderliğindeki ABD, temiz enerji yatırımlarını desteklemek amacıyla 20 milyar dolarlık yeni finansman imkanını duyurdu. İşte ayrıntılar...

Temiz enerji teknolojisi yatırımları hız kazandı!

Dünyaca ünlü petrol ve doğalgaz şirketleri, temiz enerji teknolojisine yönelik yatırımlarını hızlandırdı. BP, Shell, TotalEnergies, ADNOC, Saudi Aramco ve Petronas gibi dünyaca ünlü şirketler, yenilenebilir enerji, hidrojen üretimi ve karbon yakalama teknolojileri alanlarında yatırımlarına hız verdi

Yatırımcılar dikkat! Borsaya yeni bir endeks geldi!

Borsa İstanbul’a yeni bir endeks dahil oldu. Jeotermal, güneş paneli üretimi, rüzgâr enerjisi ve hidroelektrik santrali, biyokütle enerjisi gibi alanlarda faaliyet gösteren 15 şirketin dahil olduğu Temiz Enerji Endeksi Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı.

Sabancı Holding Türkiye ve ABD'de iki yeni şirket kurdu

Sabancı Holding enerji ve iklim teknolojileri konusunda Türkiye ve ABD'de kurduğu iki yeni şirketle ilgili KAP'a açıklama yaptı. Açıklama kapsamında ABD'de gerçekleştirilerek güneş enerji projesi hakkında bilgi verildi. İşte detaylar...

Temiz Atık Yönetimi Enerji İnşaat Lojistik Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Temiz Atık Yönetimi Enerji İnşaat Lojistik Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Ataşehir'de Akansel Arslan tarafından kuruldu.

Polat Holding, enerji şirketinin yarısını Maxis Girişim Sermayesi'ne sattı!

Eski Galatasaray Başkanı Adnan Polat'ın şirketi Polat Holding, enerji şirketinin yarısını Maxis Girişim Sermayesi tarafından işletilen Temiz Enerji Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'na sattı.

Bitcoin madenciliğinde temiz enerji arayışı!

Çevresel etkileriyle tartışmaların merkezinde bulunan kripto para madencileri karbon salınımını azaltmak için çözüm ararken, enerji kaynaklarını çeşitlendirmek isteyen madenciler için yenilenebilir kaynaklara ek olarak nükleer enerji ön planda.

Eskişehir'in enerji verimliliği projesi dünyanın en iyi çalışmalarından biri oldu!

Kentteki kamu binalarında enerji verimliliği projesi, iklim değişikliğiyle mücadelede dünyanın en başarılı 20 projesi arasında yerini aldı.

Temiz Çevre Atık ve Enerji Sistemleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Temiz Çevre Atık ve Enerji Sistemleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Maltepe'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Yılmaz Kaptan ve Mert Topcuoğlu ortaklığıyla kuruldu.

Sur Enerji'den 315 milyon TL'lik Kurtini RES Projesi!

Sur Şirketler Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Sur Enerji’nin Kurtini RES Projesi yaklaşık 315 milyon TL yatırım değeriyle hayata geçti. Proje Mersin Gülnar'da faaliyete başladı. 

Ahmet Ağaoğlu: Gayrimenkul yatırım ortaklığı projemiz var!

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu seçim bildirgesi yayımlamadıklarını belirterek, "HES projesini aktif hale getirmeye çalışıyoruz. Bir rüzgar enerji projesi mevcut. Gayrimenkul yatırım ortaklığı projemiz var" dedi.

Kentler güneş enerjisiyle dönüşecek!

Kentsel Dönüşüm ve Güneş Enerjisi konulu Yuvarlak Masa toplantısı EkoRE sponsorluğunda düzenlendi. Toplantıda güneş enerjisi ve temiz enerji kaynaklarının kentsel dönüşümle üretilen yeni binalardaki rolü, akıllı bina sistemleri ve teknolojinin gayrimenkul sektörüne katkıları konuşuldu..

temiz enerji projesi Haberi

temiz enerji projesi

Projenin enerji kaynaklı cari açığın düşürülmesine de katkı sağlayacağını söyleyen OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabulut, yatırımla birlikte toplam kapasitenin 360 kilovat/ saat olacağını belirtti. Proje maliyetinin 1 milyon 102 bin lirayı bulduğuna işaret eden Mustafa Karabulut, yatırımın Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) tarafından onaylandığını açıkladı.


Sabah...