29 / 03 / 2024

Terme kat sorunu

Terme kat sorunu

Samsun Terme'de modern şehircilik için gereken adımlar hayata geçiriliyor. İlçede, yaklaşık 20 yıldır çözülmesi planlanan siteleşme ve kat sorunu çözüldü.

Kayseri'deki kat mülkiyeti tapusu sorunu Meclis'te: Vatandaşlar mağdur edilmesin!

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Kayseri'de pek çok yoksul vatandaşın seneler önce yapı ruhsatı alarak ev yaptırdığını şimdi ise arsa tapularını kat mülkiyeti tapusuna çevirmek istediklerini ancak bunu yapmak için istenen bedeli ödeyemediklerini belirtti. İşte Ataş'ın o açıklaması...

Konut fiyatları 3 yılda 8 kat, aylık kredi taksitleri 21 kat yükseldi! Barınma sorunu derinleşiyor!

Son günlerde fahiş oranlarda yükselen konut fiyatları sık sık gündem oluyor. Ortalama konut fiyatı üç yılda sekiz kat yükselirken, konut kredisi taksitleri 21 kat arttı. 

Çatı katında oturanlar dikkat! Sizin de başınıza gelebilir! Resmen açıklandı!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde binaların çatı katlarında yaşanan sorunları kaleme aldı. Peki çatı katındaki onarım sorunu nasıl çözülür? Çatı onarımları nasıl ypılır? Çatı onarımı için her kat maliki ödeme yapmak zorunda mı? İşte detaylar ve Tamer Heper'in okuyucusunun sor

Terme'de 20 yıllık siteleşme ve kat sorunu çözüldü!

Samsun Terme'de modern şehircilik için gereken adımlar hayata geçiriliyor. İlçede, yaklaşık 20 yıldır çözülmesi planlanan siteleşme ve kat sorunu çözüldü.

Sitede otopark sorunu nasıl çözülür?

Malikler arasındaki otopark paylaşımı kat mülkiyetinin kurulmadığı ve yönetim planının da olmadığı sitelerde ciddi sorun olabiliyor. Peki, sitede ortak otopark sorunu nasıl çözülür?  

Site sakinlerinin toplantılara katılmama sorunu!

Profesyonel Site Yöneticisi Zeynal Fırat, Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi Emlakkulisi.com okurları için "site sakinlerinin toplantılara katılmaması" konulu yazı yazdı. İşte yazının detayları..

Kat malikleri vekaletname kullanabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Kat malikleri vekaletname kullanabilir mi?'' sorunu yanıtladı.

Avcılar'daki plan sorunu aşıldı!

Avcılar'daki kentsel dönüşümün önündeki en büyük sorun olan plan sorunu aşıldı. Kat sınırı izninin ortadan kalkması vatandaşların hak kaybı yaşamasını engelleyecek.

Erzurum Katı Atık Depolama Tesisi’nin 2. etabı tamamlandı!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi’nin ikinci etabını da tamamladı. Yapılan bu yatırımla şehrin 12 yıllık katı atık depolama sorunu çözüldü.

Çaycuma Atatürk İş Merkezi'nin kat mülkiyeti sorunu çözüldü!

Çaycuma Belediyesinin ikna çalışmaları sonuç verdi, yapımı 1988 yılında tamamlanan Atatürk İş Merkezinin kat mülkiyeti sorunu çözülüyor.

Sitelerde yönetici kat maliklerinden izin almadan işyeri kiralayabilir mi?

Posta Gazetesi'nin köşe yazarlarından Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu "Sitelerde yönetici kat maliklerinden izin almadan işyeri kiralayabilir mi?'' sorunu yanıtladı. İşte o yazı...

Kat maliki olmayan kişinin imzası geçerli mi?

Posta Gazetesi'nin köşe yazarlarından Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu "Kat maliki olmayan kişinin imzası geçerli mi?'' sorunu yanıtladı. İşte o yazı...

Site kat malikleri kurulunda vekaleten oy kullanılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu "Site kat malikleri kurulunda vekaleten oy kullanılabilir mi?'' sorunu yanıtladı. İşte Heper'in o yazısı...

Terme kat sorunu Haberi

Terme kat sorunu

Samsun Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, imar planında yapılan değişiklikle ilgili kararın Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi'nce onaylanmasından sonra ilçenin gelişiminde önemli bir paya sahip nitelikli konut sorununun çözüldüğünü ifade etti.

ÖZENLİ İMAR ÇALIŞMASI

Başkan Kılıç'ın talimatı ile herkesin memnun olduğu bir planlanması amacıyla özenli bir çalışmalarda bulunuldu. İlçede faaliyette bulunan müteaahitler, inşaat mühendisleri ve sektör temsilcileriyle birçok istişare yapılıp hazırlanan imar değişikliği kapsamında, yapılaşmış bölgeler hariç, şehrin yeni konut genişleme alanlarında inşaat yoğunluğunu artırmadan, çocuk parkı, otopark, yeşil alan, güvenlik ihtiyaçlarını karşılayan nitelikli konutlar için yeni bir plan ortaya çıktı.

KİMLİKLİ BİR KENT 

Yapılan imar değişikliğiyle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Kılıç, "Ülke olarak zorlu bir süreçten geçtiğimiz bu dönemde Korona virüsüne karşı mücadelemizin yanında ilçemiz için elzem olan konulardaki çalışmalarımızı da aksatmıyoruz. Büyükşehir Belediye Meclisi'nden geçen kararla...