20 / 04 / 2024

tesviye anlamı

tesviye anlamı

İmar Yönetmeliği kapsamında tanımlamasına yer verilen tesviye nedir? Yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Patlıcan'da fiyat 9’a katladı, açıklama geldi: ''Anlam veremiyoruz''

 Adana Meyve-Sebze Hali'nde kilosu 1-2 lira olan kemer patlıcanın fiyatının semt pazarında 4'e katlanarak 8 liraya, marketlerde ise 9'a katlanarak 18 liraya satılması isyan ettirdi. Adana Kabzımallar Odası Başkanı Mahsun Doğan, "Marketlerde bu fiyata satılmasına anlam veremiyoruz" dedi.

Dolarda 3 gün sonra dananın kuyruğu kopacak! Taş üstünde taş kalmayacak! Dolar tam anlamıyla bu kadar olacak

Dün 20,022 liradan kapanış yapan dolar/TL kuru hafta sonun ilk gününde de yatırımcılar tarafından araştırılıyor. Özellikle doların ne kadar olacağı en çok merak edilenler arasında yer alıyor.Dolarda 3 gün sonra dananın kuyruğu kopacak! Taş üstünde taş kalmayacak! Dolar tam anlamıyla bu kadar olacak.

Ekonomist Mert Başaran net konuştu: Altın ve dolar haziranda tam anlamıyla böyle olacak! Hemen bakın

Emlak ve yatırım uzmanı Mert Başaran son zamanlarda altın ve dolar ile ilgili yaptığı değerlendirmelerle dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Ekonomist Mert Başaran net konuştu: Altın ve dolar haziranda tam anlamıyla böyle olacak! Hemen bakın.

Dolar 19 gün içinde tam anlamıyla bu kadar olacak! Doları olanlara kırmızı kodla uyarı geldi! Hemen bakın

9 Şubat Perşembe dolar/TL kurunda son dakika gelişmeler yakından takip ediliyor. Vatandaşlar doların ne kadar olacağının araştırıyor. Dolar 19 gün içinde tam anlamıyla bu kadar olacak! Doları olanlara kırmızı kodla uyarı geldi! Hemen bakın!

Avrupa Merkez Bankası resmen açıkladı! Euro tam anlamıyla böyle olacak! Cebinde 1 eurosu bile olanlar hemen baksın

Euro/TL kurunda son dakika gelişmeler yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Milyonlarca kişi euro ne olur? sorusunun yanıtını araştırırken Avrupa Merkez Bankası resmen açıkladı! Euro tam anlamıyla böyle olacak! Cebinde 1 eurosu bile olanlar hemen baksın.

Dolar 5 gün sonra tam anlamıyla bu kadar olacak! Bu rakam sır gibi saklanıyordu! 1 doları bile olan acil baksın

26 Ocak Perşembe günü dolar/TL kurunda son dakika gelişmeler yakından takip ediliyor. Dolara yatırım yapan yatırımcılar ''dolar ne kadar olacak?'' sorusuna yanıt aramaya devam ediyor. Dolar 5 gün sonra tam anlamıyla bu kadar olacak! Bu rakam sır gibi saklanıyordu! 1 doları bile olan acil baksın

Dolar bu ay içinde tam anlamıyla bu kadar olacak! Görenlerin gözleri yuvalarından fırlayacak! Planınızı yapın!

Son dakika dolar/TL kurundaki gelişmeler yatırımcılar ve dolar almak isteyenler tarafından yakından takip edilirken, doların bu ay içinde tam anlamıyla ne kadar olacağı belli oldu. Görenlerin gözleri yuvlarından fırlayacak! Planınızı yapın!

Dolar yarın tam anlamıyla bu kadar olacak! Elinde dolar olanlar için rakam belli oldu! Herkes hazır olsun!

Fed faiz kararı sonrası değer kaybeden dolar kuru gelişmiş ülke para birimleri karşısında değer kaybetmeye de devam ediyor. Doların ne kadar olacağını merak edenler için Dolar yarın tam anlamıyla bu kadar olacak! Elinde dolar olanlar için rakam belli oldu! Herkes hazır olsun!

Dolarda kimsenin bilmediği sır perdesi aralandı! Dolar tam anlamıyla bu kadar olacak! Selçuk Geçer son noktayı koydu!

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolarda kimsenin bilmediği sır perdesini aralayarak doların tam anlamıyla ne kadar olacağını açıkladı. İşte Selçuk Geçer son noktayı koydu!

Twitter Türkiye'de de altın tik dönemi başladı! Mavi, gri ve sarı tikleri kim alıyor? İşte yeni rozetlerin anlamı!

Elon Musk'ın satın alınmasının ardından Twitter'da "Altın Tik" dönemi başladı ve yapılan değişikliklerle gündeme geldi. Mavi, gri ve sarı tikleri kim alıyor? İşte yeni rozetlerin anlamı...

Dolar tam anlamıyla bu kadar olacak! Ekonomist Selçuk Geçer peş peşe rakam verdi! 1 doları bile olanlar treni kaçırmayın

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, doların tam anlamıyla ne kadar olacğaını açıkladı. Peş peşe rakam veren Geçer, yatırımcıları uyardı.1 doları bile olanlar treni kaçırmayın, hemen bakın!

Tahsis ne demek? Tahsis etmek ne anlama geliyor? İşte TDK anlamı

Tahsis kelimesi dilimize Arapçadan giren bir sözcüktür ve hem günlük hayatta hem de iş hayatında sıklıkla kullanılan kelimeler arasında yer alır. Peki, Tahsis ne demek? Tahsis etmek ne anlama geliyor? İşte TDK anlamı…

Anlam Mühendislik Organizasyon Turizm İnşaat Bilişim Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Anlam Mühendislik Organizasyon Turizm İnşaat Bilişim Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi  Üsküdar’da 10 bin TL sermaye bedeli ile Ali Osman Şen tarafından kuruldu.

tesviye anlamı Haberi

tesviye anlamı

Tesviye nedir?

Tesviye ile ilgili hükümlere Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeği kapsamında yer veriliyor. Konu ile ilgili husus, 13. maddenin 40. bendinde bulunuyor. 


Buna göre tesviye, arsanın doğal yapısının geldiği son duruma deniyor. Yönetmelikte yer alan ilgili madde aşağıda yer alıyor.


Madde 13

40- Bu Yönetmelikte belirtilen esaslara göre ruhsat alınarak kazı veya dolgu yapılmak suretiyle arsanın doğal yapısının geldiği son durumdur.


Tesviye nasıl yapılır?

Tesviye, yukarıda da belirttiğimiz gibi bir düzensizliğin, topoğrafik engebelerin düzeltilerek yüzey oluşturulması işlemine deniyor.


Söz konusu işlemde fazla yada yüksek olan kısımlar kesilerek boşluk yada çukurluk alanlara dolgu yapılıyor.


Tesviye örnekleri

- Yol üst yapı tesviyesi, 

- Toprak tesviye kazısı gibi..



Işıl Seren...