24 / 04 / 2024

tevhit işlemini kim yapar

tevhit işlemini kim yapar

Tapu kütüğünde yapılabilen değişiklikler arasında yer alan tevhit işlemi nasıl yapılır? Detayları haberimizde...

Tevhit işlemi nedir?

Tapuda gerçekleştirilen tevhit işlemi nedir? Merak ediyorsanız detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Dul ve yetim maaşında hesap değişti: Kim, kaç TL aylık alacak? Şimdi zamlı maaş tablosuna bakın!

Emekli maaş zamlarının kesinleşmesinin ardından dul ve yetim maaşları merakla araştırılmaya başlandı. Peki zamlı dul ve yetim maaşları ne kadar oldu? Kim, kaç TL aylık alacak?

Kentsel dönüşümde mülk ve arsa sahipleri de önemli! Hızlı dönüşüm için kim, ne yapabilir?

İTO Gayrimenkul Komiye Başkanı Hakan Akdoğan ve Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Ahmet Erkurtoğl, İstanbul'un kentsel dönüşümü ile ilgili açıklanan projeyi değerlendirdi. İşte sektör temsilcilerinin o açıklamaları...

İnşaat iskanı nasıl alınır? İnşaat işlerini kim takip etmeli?

İnşaat sektörü, belirli izin ve belgelerin alınması ile resmiyete dökülür. Bu belgelerin başında ise iskan belgesi geliyor. Peki İnşaat iskanı nasıl alınır? İnşaat işlerini kim takip etmeli? İşte ayrıntılar...

Siemens 13 kişilik iQ300 Solo Bulaşık Makinesi 10 bin 120 TL! Özellikleri neler? İşte 26 Mart 2023 fiyat listesi

Siemens 13 kişilik iQ300 Solo Bulaşık Makinesi gelişmiş teknolojisi sayesinde farklı programlarla bulaşık yıkama işlemini gerçekleştiriyor. 

Arzum AR1025 Startmax Blender Seti en ucuza nerede satılıyor, özellikleri neler? İşte 24 Mart 2023 fiyat listesi 

Arzum AR1025 Startmax Blender Seti, doğrama, rendeleme, dilimleme ve çırpma işlemini gerçekleştirerek mutfaklarda yerini alıyor. Peki cihaz en ucuza nerede satılıyor? 

Xiaomi Robot Süpürge'nin indirimli fiyatı şok etti! Bu indirim kaçmaz! İşte 6 Mart 2023 fiyat listesi..

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2 Pro+3D Robot Süpürge, 12 sensörlü algılama özelliği, 3 farklı silme-süpürme modu ile hem silme hemde süpürme işlemini bir arada gerçekleştiriyor.

Sinbo El Blender Seti için bütçenize en uygun fiyatlar nerede? İşte 8 Şubat 2023 fiyat listesi

Mutfakta bana bir yardımcı lazım diyen ev hanımları için Sinbo, çok fonksiyonlu doğrama, çırpma ve buz kırma işlemini keskin bıçakları ile gerçekleştiriyor. Zamandan tasarruf ettiren küçük ev aleti ev hanımlarının yeni gözdesi haline geldi.

2 ay kaldı! 2023 asgari ücret ne kadar olacak? İşte tek tek açıkladılar!

2023 asgari ücret zammı büyük bir heyecan içinde beklenirken, AK Parti yetkililerinden ise açıklamalar gelmeye devam ediyor. Peki, asgari ücret için kim ne dedi? 2023 asgari ücret ne kadar olacak? İşte detaylar…

Süpürme ve silme işlemini aynı anda yapan Tineco FLOOR ONE S3 kablosuz süpürge 23 Eylül 2022 fiyat listesi…

Zamandan tasarruf sağlamak için üretilmiş Tineco FLOOR ONE S3, evde çok işinize yarayacak. Hem ıslak hem kuru süpürme işlemi yapan Tineco FLOOR ONE S3, aynı zamanda kablosuz bir süpürge. Yapay zekâ ile güçlendirilen FLOOR ONE S3 şimdi tanışma fiyatıyla 23 Eylül 2022 fiyat listesi..

Kim Market’ten gıda ürünlerinde indirim şenliği! İşte, KİM Market 2 Eylül 2022 fiyat listesi...

KİM Market, piliç, tereyağı, ayçiçek yağı gibi temel gıda ve temizlik malzemelerinde kampanya başlattı. 15 Eylül 2022’ye kadar sürecek kampanyanın aktüel ürün kataloğu paylaşıldı. İşte, birçok temel gıda ürününde indirime giden KİM Market’in 2 Eylül 2022 fiyat listesi…

Goldman Sach, Asya'da ilk Bitcoin vadeli işlemini yaptı!

Amerika Birleşik Devletleri’nin en büyük yatırım bankalarından birisi olan Goldman Sach, Asya’da yer alan ilk Bitcoin (BTC) vadeli işlemlerini başlattı.

Tapuda tevhit işlemi nedir? Tapuda tevhit nasıl yapılır?

Arsa satış ve imar prosedürlerinde sıkça karşı karşıya geldiğimiz tapuda tevhid işlemi gerekli ve zorunlu olan bir uygulama olarak biliniyor. Peki, Tapuda tevhit işlemi nedir? Tapuda tevhit nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

Tapu birleştirme işlemi nasıl yapılır? Tapu birleştirme için gerekli belgeler nelerdir?

Tapuda tevhit işlemi, tapu kütüğünde ayrı olarak belirtilen taşınmazların birleştirilmesi, tek bir parsel halini alması olarak ifade ediliyor. Peki, tapu birleştirme işlemi nasıl yapılır? Tapu birleştirme için gerekli belgeler nelerdir? İşte tüm detaylar...

tevhit işlemini kim yapar Haberi

tevhit işlemini kim yapar

Tevhit işlemi nasıl yapılır?

Tevhid olarak da bilinen tevhit işlemi, tapu kütüğünde yapılabilen değişikliklerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Söz konusu tevhit işlemi, tapu kütüğünde ayrı ayrı birden çok taşınmaz malın birleştirilmesi anlamına geliyor. Peki tevhit işlemi nasıl yapılır?


Tevhit işlemi nasıl yapılır?

Tevhit, aynı kişiye ait birden fazla taşınmaz mal için yapılabileceği gibi, farklı kimselere ait taşınmaz mallar için de yapılabiliyor. Tevhit işlemi kapsamında birleştirilecek taşınmaz malların üzerinde, rehin ve irtifak hakları gibi kaydedilmemiş haklar ile taşınmaz mal mükellefiyeti gibi şerhler varsa, bütün hak sahiplerinin ve rehin alacaklarının muvafakatları ile alınması gerekiyor.


Tapuda tevhit işlemi için gerekenler..

* Taşınmazın bulunduğu yere göre belediye encümeni veya il idare kurulu kararı,

* Kadastro müdürlüğünce üst yazıya bağlanmış üç takım birleştirme dosyası, tescil bildirimi ve kontrol raporu,

* Birleştirme...