19 / 04 / 2024

Thomaston kilise binası dönüşüm

Thomaston kilise binası dönüşüm

Connecticut eyaletinin Thomaston şehrindeki önceden kilise olan yapıyı şehirde yaşayan Makedonyalılar binayı satın alarak camiye dönüştürdü.

Mısır'da 3 yılda 1322 kiliseye ruhsat verildi!

Mısır'da son 3 yılda "kaçak" olduğu iddia edilen 1300'den fazla kilise binası imar affından yararlandı ve ruhsat verildi.

Amerika'nın kilise binası camiye çevrildi!

Connecticut eyaletinin Thomaston şehrindeki önceden kilise olan yapıyı şehirde yaşayan Makedonyalılar binayı satın alarak camiye dönüştürdü.

Giresun'daki eski kilise binası 30 yıldır tarihe ev sahipliği yapıyor!

Giresun'da, Rumlar tarafından yapılan ve geçmişte kilise ve cezaevi olarak kullanılan bina, 30 senedir Giresun Müzesi olarak çok sayıda tarihi eseri de ziyaretçileriyle buluşturuyor.

Brunson'ın görev yaptığı kilise binası 270 bin dolara satıldı!

İzmir'de terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği, casusluk yaptığı iddiasıyla yargılanan ABD'li din adamı Andrew Craig Brunson'ın görev yaptığı klise binası, kilise derneği üyeleri tarafından satın alındı.

Konya Gazi Mustafa Kemal İlkokulu'nun ek binası yıkıldı!

Konya Gazi Mustafa Kemal İlkokulu’na öğrenci fazlalığından dolayı ihtiyaç olduğu için kilise binasının arka kısmına yapılan İlkokul binası yıkıldı.

Bursa Osmangazi'deki 300 yıllık kilise 1,5 milyon dolara satılıyor!

Bursa'da bulunan ve yaklaşık 300 yıllık olduğu belirtilen kilise binası, sahibi tarafından 1,5 milyon dolara satılığa çıkarıldı. 3 katlı kargir bina şeklindeki kilise, Yeşil Türbe ve Emir Sultan Türbesine yakın bir noktada bulunuyor.

İsveç Kilisesi 16 bin binasını satışa çıkaracak!

Geçen yıl 940 bin üyesini kaybeden İsveç Kilisesi, ekonomik sorunlardan kaçınmak için 16 bin kilise binasını satışa çıkarabileceğini açıkladı.

Andriake Antik Kenti'nin batı bölümü açığa çıkarıldı!

300 metre uzunluğunda ve 50 metre enindeki Antik Kent'in batı bölümünde Roma ve Bizans dönemlerine ait kemerli yapılar, konutlar, kilise binası ve kent boyunca uzanan surlar insanlık tarihine kazandırıldı..

İBB'nin Merter Ek Hizmet Binası plazaya mı taşınıyor?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Merter Ek Hizmet Binası'nın satılması ve burada çalışanların Mecidiyeköy'de kiralanan iki plazaya taşınacağı iddia ediliyor

Gebze Milli Emlak arsa ve fabrika binası satacak!

Kocaeli Defterdarlığı Milli Emlak Dairesi Gebze Emlak Müdürlüğü Darıca ve Gebze'de 3 arsa ile bir fabrika binasını satışa çıkardı

Ayamama'da Fatih Koleji'nin binası yükseliyor!

Şirketlere 50 metre mesafeye kadar inşaat izni verilmezken Ayamama'ya neredeyse sıfır noktada Fatih Koleji'nin binası yükseliyor

Değer 16 binası modern dünya görüşü ile birleşti

İnsanın mutlu olma hedefini ve mimarlığın mutluluğa hizmetini Oral,  Nişantaşı'nda bulunan Değer 16 adlı yeni binasını modern dünya görüşü ile birleştirdi

TAV, Letonya'da terminal binası yapacak!

TAV Hava Limanları Riga Uluslararası Havalimanı'nda yeni terminal binasının inşası ve işletimini yapacak

Thomaston kilise binası dönüşüm Haberi

Thomaston kilise binası dönüşüm

Connecticut eyaletinin Thomaston şehrindeki klise 6 yıl önce şehirde yaşayan Makedonyalılar tarafından camiye dönhüştürüldü. 30 Osmanlı Makedon ailesinin yaşadığı Thomaston'da, civarda yaşayan Müslümanların ve Makedonya’dan göç eden ailelerin sık sık ibadet ve birlikte vakit geçirmek için geldiği camide Diyanet’ten bir imam görev yapıyor. 

Akşam'da yer alan habere göre, Nur Cami Derneği’nin Başkanı Mensur Mersin, ‘Burası eskiden kiliseydi. Kiliseden sonra gece kulubü oldu. Bir ibadet yerinin disko dönüşmesi bizi derinden yaraladı. Ve o an binayı satın alıp cami yapmak istedik. 40 kişi cami için uğraştık. Minaremizi ve ahizemizi özel olarak Türkiye’den getirdik. Nur Cami Derneği’nin yönetim kurulu üyesi Sezai Vahid 20 Aralık 2013 yılında bankaya nakit para vererek satın aldık. Faiz ve haram asla girmedi. 25 Mayıs 2014 yılında Miraç Kandilinde...