24 / 04 / 2024

Amerika'nın kilise binası camiye çevrildi!

Amerika'nın kilise binası camiye çevrildi!

Connecticut eyaletinin Thomaston şehrindeki önceden kilise olan yapıyı şehirde yaşayan Makedonyalılar binayı satın alarak camiye dönüştürdü.



Connecticut eyaletinin Thomaston şehrindeki klise 6 yıl önce şehirde yaşayan Makedonyalılar tarafından camiye dönhüştürüldü. 30 Osmanlı Makedon ailesinin yaşadığı Thomaston'da, civarda yaşayan Müslümanların ve Makedonya’dan göç eden ailelerin sık sık ibadet ve birlikte vakit geçirmek için geldiği camide Diyanet’ten bir imam görev yapıyor. 

Akşam'da yer alan habere göre, Nur Cami Derneği’nin Başkanı Mensur Mersin, ‘Burası eskiden kiliseydi. Kiliseden sonra gece kulubü oldu. Bir ibadet yerinin disko dönüşmesi bizi derinden yaraladı. Ve o an binayı satın alıp cami yapmak istedik. 40 kişi cami için uğraştık. Minaremizi ve ahizemizi özel olarak Türkiye’den getirdik. Nur Cami Derneği’nin yönetim kurulu üyesi Sezai Vahid 20 Aralık 2013 yılında bankaya nakit para vererek satın aldık. Faiz ve haram asla girmedi. 25 Mayıs 2014 yılında Miraç Kandilinde ibadete açık.' dedi.

Vahid sözlerine, ‘6 ay gibi kısa bir vakitte Allah’ın yardımıyla bitirdik. Orada Allah’ın yardımını gözle gördüm. Mesela kapı alınacak para derken hemen para geldi. New York’a kapı almaya gittik parasını ödeyeceğiz orada hemşehrimiz bizden dedi ve almadı’ dedi. Vahid, son olarak ‘Thomaston şehrinde herkesle aramız çok iyi. Kimin yardımı olursa işimizi bırakıp gidiyoruz. Önemli olan birlikte huzurla yaşamakdır’ şeklinde devam etti.

 

Avrupa'da satılık kiliseler cami oluyor!


Geri Dön