26 / 04 / 2024

Ticaret açısından Yahudilerle Türklerin farkları

Ticaret açısından Yahudilerle Türklerin farkları

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Ticaret açısından Yahudilerle Türklerin farkları" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 18 maddelik analizi...

Yabancı yatırımcı açısından hukuk sistemi önemli midir?

Yabancı yatırımcılar gündemden düşmezken İktisatçı akademisyen, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi, TCMB eski Başekonomisti Hakan Kara resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Yabancı yatırımcı açısından hukuk sistemi önemli midir?" diye sordu. İşte o paylaşım...

İtalyan gazeteciden çarpıcı açıklama! Dünya'da parayla satılan vatandaşlığın yarısından fazlası Türkiye'de!

Yabancılara en az 400 bin dolar değerinde gayrimenkul satın alarak verilen Türk vatandaşlığı dünya basınına da yansıdı. İtalyan gazeteci ve sosyolog Marco D'Eramo Dünya'da parayla satılan vatandaşlığın yarısından fazlasını Türkiye'nin yaptığını açıkladı.

Yıkıcı deprem açısından en güvenli 21 şehir tek tek belli oldu! Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan son dakika açıklaması!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, "Yıkıcı deprem bakımından Türkiye'nin en güvenli önde gelen illeri" diyerek, güvenilir şehirleri tek tek sıraladı. İşte yıkıcı deprem açısından en güvenli 21 şehir...

Diyarbakır'da ağır hasarlı beş bin 459 binada son dakika gelişmesi! Yarısından fazlası yıkıldı!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Diyarbakır'da 5 bin 459 ağır hasarlı bina ile ilgili yıkım çalışmaları devam ediyor. Son dakika gelişmesine göre Diyarbakır'da depremlerden etkilenen binaların yarısından fazlası yıkıldı.

Piyalepaşa İstanbul Premium’da konutların yarısından fazlası satıldı!

Polat İnşaat güvencesiyle hayata geçirilen Piyalepaşa İstanbul Premium’un lansmanından bugüne kadar geçen sürede konutların yarısından fazlası satıldı.

İşte, otomobilde en gözde modeller! Yakıt tüketimi, fiyat/performans ve yatırım açısından en favori araçlar hangisi?

Şikayetvar Türkiye genelinde 43 marka ve 995 otomobil modeline ilişkin tüketicilerin memnuniyet seviyesini araştırdı. 50 bini aşkın kullanıcı ile yapılan anket sonucu ile sürücülerin tasarım, yakıt tüketimi, fiyatı, performansı ve çeşitli kriterler açısından en gözde olan modeller ortaya çıktı.

O şehirde yaşayanlara çok önemli uyarı! Binaların yarısından fazlası riskli!

Türkiye’nin İstanbul’dan sonra en büyük sanayi kenti olan ve nüfus açısından da önemli bir yer teşkil eden Kocaeli’de ‘riskli konut’ uyarısı yapıldı!

Memiş Kütükcü: Bedelsiz arsa tahsisi uygulaması ticarete can suyu olacak!

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, OSB'lerde arsa tahsis uygulamasının ticaret açısından can suyu niteliğinde olacağını dile getirdi.

Ticaret açısından Yahudilerle Türklerin farkları!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Ticaret açısından Yahudilerle Türklerin farkları" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 18 maddelik analizi...

Adil Karaismailoğlu: 2020 yılı ulaştırma altyapı yatırımları açısından çok verimli geçti!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada "2020 yılı ulaştırma altyapı yatırımları açısından çok verimli geçti. 2021 yılı da bu yatırımların vatandaşımıza hizmet noktasında artarak devam edeceği bir yıl olacaktır inşallah." diye konuştu.

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Saraçhane Parkı Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Saraçhane Parkı Şubesi Fatih'te 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Büyük Çamlıca Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Büyük Çamlıca Şubesi Üsküdar'da 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Şaşkınbakkal Yeraltı Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Şaşkınbakkal Yeraltı Şubesi Kadıköy'de 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Ticaret açısından Yahudilerle Türklerin farkları Haberi

Ticaret açısından Yahudilerle Türklerin farkları

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabı http://twitter.com/TebernKireci1'den, "Ticaret açısından Yahudilerle Türklerin farkları" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 18 maddelik analizi...

Ticaretin kuralları vardır. Bu kurallar evrenseldir. Türkler tarih boyunca ticaretle az iştigal etmişlerdir. Daha çok savaşlarla vakit geçirmişlerdir.

Yahudiler ise binlerce yıldır ticaretle uğraşırlar. Ticaretten kazandıkları parayı ise doğru yerlerde değerlendirerek yollarına devam ederler. Tevrat'ın 22. kitabı olan Süleyman Özdeyişleri'nde "erdemli" olmak isteyen bir tüccar için ciddi tavsiyeler vardır.

Jacques Attali ise Yahudiler Dünya ve Para kitabında kendilerinin neden ticarette başarılı olduklarının sırlarını ve tarihini anlatır. Cezayir kökenli Fransız Yahudisi ve aynı zamanda bir haham olan Attali'nin kitabı Yahudilerin ticaretteki başarılarını anlamak için mutlaka okunması gereken bir kitap.

"Hiçbir başarı tesadüf...