27 / 04 / 2024

Ticari gayrimenkul işlemleri ne durumda

Ticari gayrimenkul işlemleri ne durumda

Doğrudan ticari gayrimenkul işlemleri geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 27’lik artış göstererek 294 milyar Dolar’a ulaşmış oldu. JLL, 2014 yılı işlem hacminin 700 milyar Dolar’ı bulacağını öngörüyor.

ABD Hazine Bakanı Yellen'dan ticari gayrimenkul sektörü açıklaması!

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, yüksek faiz oranları ve pandemi sonrası değişen çalışma modelleri ile ofislerin boşalmasından dolayı ticari gayrimenkul sektörüne ilişkin endişelerinin bulunduğunu fakat durumun yönetilebilir olduğuna inandığını kaydetti.

Ticari gayrimenkulün çöküşü bankalara 160 milyar dolar yük getirecek!

ABD’nin 4 büyük üniversitesi tarafından hazırlanan rapora göre ticari gayrimenkul, 2008 Büyük Mali Krizi’nden bu yana en büyük çöküşünü yaşayabilir. Bu gelişme 160 milyar dolarlık ek zararla karşılaşabilecek ABD bankaları için de kötü haber...

Deutsche Pfandbriefbank ABD'deki ticari gayrimenkul sıkıntılar için kâr tahminini revize etti!

Deutsche Pfandbriefbank (PBB), ABD ticari gayrimenkul piyasasının kötüleşmesi nedeniyle yıllık vergi öncesi kar tahminlerini önemli ölçüde düşürdüğünü duyurdu. Banka, sert bir kar uyarısı yaparak risk karşılıklarını artırdı ve bu gelişmenin ardından hisseleri %14 oranında değer kaybetti.

Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır?

Tapu denilince gayrimenkul ve arsa işlemleri gelmektedir. Özellikle Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır? sıklıkla sorulmaktadır. İşte merak edilen ayrıntılar!

Tapu işlemleri 1 günde biter mi?

Gayrimenkul devir işlemini ilk defa yapacak olan kimseler, bu işlemin ne kadar sürdüğünü araştırıyor. Peki, tapu işlemleri 1 günde biter mi?

İzmir Karaburun'da tapu işlemleri için yeni dönem! 

Karaburun Belediye Başkanlığı ve Karaburun Tapu Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile vatandaşların gayrimenkul alım satım işlemleri hızlanacak. 

Kızılbük GYO'nun kuruluş işlemleri tescillendi!

Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. devri ve Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin kuruluş işlemleri Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından tescil edildi. 

Tgg Grup Ticari Gayrimenkul Anonim Şirketi kuruldu!

Tgg Grup Ticari Gayrimenkul Anonim Şirketi bugün Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile emin Gürsu tarafından kuruldu.

Tapu işlemleri yaparken dikkat edilmesi konular neler?

Bir gayrimenkul alırken veya satarken yapılan tapu işlemlerinde dikkat edilmesi gereken birden fazla konu bulunuyor. Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Sinem Rumeli, tapu işlemleri sırasında dikkat edilmesi gereken önemli konuları kaleme aldı...

Endeksa’dan yeni hizmet: Ticari Gayrimenkul Otomatik Değerleme!

Yeni nesil gayrimenkul değerleme ve lokasyon analizi platformu olan Endeksacom, ticari gayrimenkuller için otomatik değerleme özelliğini de başlattı.

Gayrimenkul işlemleri artık internette!

E- devlet sistemi, gayrimenkul sektöründe de kullanılmaya başlandı. Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, "Gayrimenkul sektöründe de e-devlet kullanımımız gittikçe artıyor. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünün 11 işleminin yanı sıra birçok işlem de e-devlet üzerinden yapılabiliyor" dedi..

İzmir Çiğli'de satılık ticari gayrimenkul!

İzmir İli Çiğli İlçesi, Büyük Çiğli Mahallesi, 11599 ada, 1 parselde bulunan Migros Süpermarket kullanımlı ticari gayrimenkul satılıyor. 

Gayrimenkul işlemleri elektronik ortama taşındı!

MÜSİAD, gayrimenkullerin alım-satım ve kiralama gibi işlemlerinin elektronik ortama taşıyor. Gayrimenkul Kıymetler Borsası A.Ş. (GABORAS) ile 158 milyon tapuya hizmet verilecek.

Ticari gayrimenkul işlemleri ne durumda Haberi

Ticari gayrimenkul işlemleri ne durumda

2014’ün ilk yarısında ticari gayrimenkule yönelik artan yatırım iştahı, dünyanın büyük bir bölümünde işlem hacimlerinin artmasında lokomotif görevi yaptı. Böylece doğrudan ticari gayrimenkul işlemleri, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 27’lik bir artış sağlayarak 294 milyar Dolar’a ulaşmış oldu. Amerika kıtası ve Avrupa’da beklentilerden daha iyi bir performans gösterilmiş olması ve Asya Pasifik Bölgesi’ndeki istikrarlı işlem hacmi JLL’in tüm yıl için olan işlem hacmi tahminini 650 milyar Dolar’dan 700 milyar Dolar’a çıkardı.


JLL Uluslararası Sermaye Grubu Direktörü Arthur de Haast bu konuda şöyle yorum yapıyor: “Küresel ticari mülk yatırım pazarları, güçlenen ekonomik veriler sayesinde iyi bir performans göstermeye devam etmektedir. Bir taraftan en son 2006’da görülen işlem seviyelerine yaklaşırken, bu döngünün tabiatı çok farklıdır. Son 12 – 18 ay içinde...