24 / 04 / 2024

tika afrika hastaneleri

tika afrika hastaneleri

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, TİKA yardımlarının Sri Lanka'dan Nijer'e kadar dünyanın dört bir yanına ulaştığını belirtti. Bozdağ, 'Nerde görsen gönlü kırık merhem ol sen' düsturuyla hareket ediyoruz' dedi....

Dünyanın gözü Afrika arazilerinde!

Dünya'nın gözü Afrika arazilerinde! Nüfus projeksiyonunda 150 milyonluk rakam Türkiye’yi dünyada stratejik yatırımlara itiyor. Türkiye Afrika’da tarım ve hayvancılık yapmaya hazırlanıyor.

Batman hastaneleri açılış için gün sayıyor!

Batman'ın Beşiri ve Hasankeyf ilçe hastaneleri açılışa hazırlanıyor. Hasankeyf'in yeni yerleşim biriminde de yapımı tamamlanan 75 yataklı Devlet hastanesi de açılış için gün sayıyor.

Türk müteahhitler için Afrika'da önemli yatırım fırsatları var!

Rönesans MEA CEO’su Cem Özoğuz, Türk müteahhitleri açısından Afrika kıtasında çok büyük fırsatlar olduğunu belirterek "Geleceğin Afrika’da olduğunu düşünüyoruz. " dedi.

Türkiye, Afrika'nın inşaat alanında önemli rol oynuyor!

Türkiye'nin Afrika'da inşaat ve yeniden imar alanında oynadığı role de dikkati çeken Ulusoy, bu alanda özellikle Somali'ye verdikleri desteğin güzel bir örnek teşkil ettiğini söyledi.

Afrika ile Türkiye ilişkileri giderek büyüyor!

Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, Afrika ile Türkiye ilişkilerinin giderek büyüdüğünü bildirdi. İşte açıklamalar...

Türkiye yeni pazar arayışında rotayı Afrika'ya çevirdi!

Rusya gerginliği telafi etmek için pazar çeşitlendirilmesini zorunlu hale getirdiğini söyleyen TÜGİAD Başkanı Rahmi Çuhacı, 54 ülkeli Afrika'nın ihracatçılarımız için fırsat yarattığını kaydetti.

Altındağ Afrika Kültür Evi açıldı!

25 Mayıs Dünya Afrika Günü’nde, Afrika El Sanatları Pazarı ve Kültür Evi, Cumhurbaşkanımız Sayın R. Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından Hamamarkası’nda açıldı.

Bilkent Şehir Hastaneleri'nin yüzde 60’ı tamamlandı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘hayalim’ dediği, Avrupa’nın en büyük sağlık yatırımı olarak gösterilen Bilkent Şehir Hastaneleri kompleksinin yüzde 60’ı tamamlandı.

Afrika yapı ürünleri ihracatı için radara alındı!

YAPI ürünleri ihracatı için Afrika ülkeleri radara alındı. Bu çerçevede Yapı Fuarf na Kenya ve Nijerya gibi ülkelerden konuk olan heyetler ile görüşmelerde bulunuldu.

Türk inşaat malzemesi sanayicileri Afrika’nın inşasına talip!

Bu yıl 39’uncusu düzenlenen Yapı Fuarı’nın ikinci gününde Konuk Bölge Afrika Projesi kapsamında düzenlenen Afrika – Türkiye İnşaat ve İkili İş Görüşmeleri Forumu’na Sahra altı ülkelerinin 19 milyar dolarlık elektrik altyapı ihtiyacı damgasını vurdu.

39. Yapı Fuarı, Afrika'dan gelen satın alma heyetlerini ağırladı!

39. Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul'da Kenya, Nijerya ve Mozambik'den satın alma heyetleri ağırlandı. Afrika – Türkiye İnşaat İkili İş Görüşmeleri'nde 35 milyar dolarlık inşaat harcaması gerçekleştirmeleri öne çıkan konular arasında yer aldı.

Türk yatırımcılar Afrika'ya ve Uzak doğu ülkelerine yöneliyor!

Türkiye'nin komşu ülkelerle olan sorunları Türk yatırımcıları başka pazar arayışlarına yönetti, Türk yatırımcılar Afrika pazarı ve Uzak doğu ülkelerindeki pazarlara girmeye çalışıyor.

Starbucks, Güney Afrika'da şube açtı!

Ünlü kahve zinciri Starbucks, Güney Afrika'daki ilk şubesini Johannesburg'da açtı. Starbucks ülkedeki şube sayısını iki yıl içinde 15'e çıkarmayı hedefliyor.

tika afrika hastaneleri Haberi

tika afrika hastaneleri


Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı'nın (TİKA) Hoca Ahmet Yesevi'nin 'Nerde görsen gönlü kırık merhem ol sen, öyle mazlum yolda kalsa, hem dem ol sen' düsturuyla hareket ettiğini söyleyen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ajansın projelerini gazetemize değerlendirdi. Bozdağ, Birleşmiş Milletler'in hazırladığı raporlara göre 2012 yılında Türkiye'nin dünyada en fazla Acil İnsani Yardım Yapan ülkeler sıralamasında yer aldığını, ABD, AB ve İngiltere'nin ardından 4. olduğunu belirterek, 'Dünya genelinde Acil İnsani Yardım oranları ortalama yüzde 8 azalırken Türkiye yardımlarını artırdı' dedi.


SADECE 1 YILDA 10 YILLIK PROJE YAPTIK


TİKA'nın kurulduğu 1992'den 2002 yılına kadar toplam 2 bin 241 proje ve faaliyeti hayata geçirdiğini, AK Parti iktidarıyla birlikte 2002-2012 yılları arasında toplam 11 bin 447 proje ve faaliyet gerçekleştirdiğini anımsatan Bozdağ, 'Ülkemiz bir yanda Pasifik...