20 / 04 / 2024

tika tunus hayır işleri

tika tunus hayır işleri

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Tunus'ta dar gelirli kadınların ailelerinin geçimine destek olmaları için 200 fırın dağıttı. TİKA Tunus'ta büro açtığı andan itibaren bu tarz hayır faaliyetlerinde adını sıkça duyurur oldu...

400 bin TL zarardayım diyen mağdur ev sahibinden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'a şaşırtan soru! 

Ev sahipleri ve kiracı kavgaları gündemi meşgul ederken, 400 bin TL zararda olduğunu söyleyen mağdur ev sahibinden Diyanet İşleri Başkanlığı'na şaşırtan bir soru geldi. Ev sahibi paylaşımında "Bu parayı fitre zekat niyetine kendisine bağışladım desem hayır işlemiş olur muyum?" diye sordu.

Bilim insanlarından köy evleri için 'çelik yapı' önerisi geldi!

Bilim insanlarından köy evleri için 'çelik yapı' önerisi geldi. İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Abdul Hayır, konuya ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. İşte detaylar...

Hay Girişim İnşaat Yatırımları Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Hay Girişim İnşaat Yatırımları Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Ümraniye'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Zeki Tuğrul tarafından kuruldu.

Tefal Köpüklüm Türk Kahvesi Makinesi fiyatıyla dikkat çekti: Kahveseverlere en özel hediye

Kim güzel bir Türk kahvesine "hayır" diyebilir ki... Tefal Köpüklüm Türk Kahvesi Makinesi sizin için en güzel Türk kahvesini pişiriyor. Peki Tefal Köpüklüm Türk Kahvesi Makinesi fiyatı ne kadar? İşte detaylar...

İş Bankası'ndan gelen teklif vatandaşa voleyi vurduracak! Emekliler bu promosyonlara hayır diyemeyecek

İş Bankası'ndan gelen promosyon haberi emeklileri sevince boğdu. Haziran ayı emekli promosyonlarını güncellediğini halka ilan etti. İşte duyanları sevince boğan İş Bankası'nın güncel emekli promosyon kampanyasının detayları.

Aile Bakanlığı'ndan müjde! Bu programıyla her yıl toplamda 10.200 TL ödeme yapılıyor! Hayır Aile destek değil!

Vatandaşlar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yapılan ödemelerin türü ve miktarı hakkında hala merak içindedir. Bu ödemeler arasında 65 yaş üstü bakım aylığı da bulunmaktadır. Bakım aylığının miktarı ve ödeme zamanı hakkındaki detaylar haberimizde yer almaktadır.

Kentsel dönüşümü durduran o karar 5 mahalleyi mezara çevirdi!

Devlet, İskenderun'da 5 mahallenin dönüşümü için iki defa karar almış, hem seçim çalışmalarında kentsel dönüşüme hayır kampanyası düzenleyen CHP teşkilatları, hem de kurulan derneklerin itirazlarıyla Danıştay kararı iptal etmişti. Kentsel dönüşüm durduran o karar 5 mahalleyi mezara çevirdi...

Ne altın ne gümüş ne borsa!.. ’Milletim bu fırsatı değerlendirsin!’ diyen İslam Memiş’ten müthiş iddia!

Altın ve gümüşün efendisi olarak adlandıralan yatırım uzmanı İslam Memiş bu kez yine olay yaratacak yepyeni bir iddiada bulundu. Hayır hayır Memiş’in bu seferki tahmini ne altın, ne gümüş ne dolar ne de borsa!…

Lahmacun Pişirme Makineleri Kaç Lira? 2 Şubat 2023 Fiyat Listesi... 

Lahmacuna hayır diyemeyenlere güzel haber! Lahmacun makineleri ile artık evde çıtır çıtır lahmacun yapmak mümkün. Peki lahmacun pişirme makineleri ne kadar? En ucuz lahmacun makinesi kaç lira? işte cevabı...

Ziraat Bankası müşterileri buna hayır diyemeyecek! Böyle faiz oranı 10 yılda bir olur: Nakit ihtiyaçlarınızın dermanı bu kredide!

Kamu bankası olan Ziraat Bankası'ndan 0.88 faiz oranıyla kredi kampanyasıyla beraber nakit kredi ödemelerine dair açıklamalar yapıldı. Ziraat Bankası 0.88 faiz oranıyla kredi kapsamında nakit kredi ödemelerini kimlerin kullanabileceği bilgisi açıklandı.

Yeni yıl hediyeniz hazır mı? Emel pırlantada tam tamına yüzde 60 indirim başladı! 29 Aralık 2022 fiyat listesi

Yeni yıl hediyesi arayanlar için Emel Pırlanta tam tamına yüzde 60 indirim kampanyasını duyurdu. Yılbaşı hediyeniz hazır mı? Cevabı ''hayır'' olanlar için işte Emel Pırlanta 29 Aralık 2022 fiyat listesi.

Türkiye’de bir ilk… Yepyeni bir lezzet: Az Şekerli Uludağ Portakallı Gazoz

Sıcak yaz günlerinde kim buz gibi bir gazoza hayır diyebilir ki… Gazoz deyince akla gelen marka da tabii ki Uludağ… Efsane Uludağ Gazozu’nu sevenler için artık yepyeni bir lezzet seçeneği daha var: Az Şekerli Uludağ Portakallı Gazoz…

Sizi anında barista yapacak bir deneyim! Delonghi MAGNIFICA 25 Ağustos 2022 fiyat listesi!

Kim bir kahveye hayır der ki? Özellikle bu kahve taze kahve çekirdeğiyle hazırlanmışsa. Yenilikçi teknolojiye, performans ve tasarıma özel önem veren tasarımcıların elinden çıkan Delonghi MAGNIFICA, 25 Ağustos 2022 fiyat listesi. İşte detaylar…

tika tunus hayır işleri Haberi

tika tunus hayır işleri


Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Tunus'ta dar gelirli kadınların ailelerinin geçimine destek olmaları için 200 fırın dağıttı.


Başkent Tunus'un Devvar Hişer bölgesinde TİKA ve Tunus Emel Derneğinin katkılarıyla düzenlenen törende 33 bin dolar tutarındaki 200 fırın sahiplerine teslim edildi.


Tunus Emel Derneği Genel Sekreteri Vidad Veslati, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dar gelirli kadınlara fırın dağıtarak sosyal hayata katılmalarının ve iş imkanı bulmalarının amaçlandığını söyledi.


Veslati, Tika'nın projeye yüzde 80'lik oranda destek sağladığını, diğer kısmının ise Emel Derneği tarafından karşılandığını kaydetti.


Törene katılan Ulusal Kurucu Meclis Başkan Yardımcısı Mahraziyye el-Abidi ise Tunus'taki hayır kurumlarının faaliyetlerini överek TİKA'nın Tunus'ta büro açtığı andan itibaren bu tarz hayır faaliyetlerinde adını sıkça duyurduğunu belirtti. 


Bu projelerin geçim sıkıntısı çekenler için umut ışığı olduğunu dile getiren Abidi, "Türkiye ile...