25 / 04 / 2024

TİKA, Tunuslu kadınlara aile geçimine destek olmaları için fırın dağıttı!

TİKA, Tunuslu kadınlara aile geçimine destek olmaları için fırın dağıttı!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Tunus'ta dar gelirli kadınların ailelerinin geçimine destek olmaları için 200 fırın dağıttı. TİKA Tunus'ta büro açtığı andan itibaren bu tarz hayır faaliyetlerinde adını sıkça duyurur oldu...




Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Tunus'ta dar gelirli kadınların ailelerinin geçimine destek olmaları için 200 fırın dağıttı.


Başkent Tunus'un Devvar Hişer bölgesinde TİKA ve Tunus Emel Derneğinin katkılarıyla düzenlenen törende 33 bin dolar tutarındaki 200 fırın sahiplerine teslim edildi.


Tunus Emel Derneği Genel Sekreteri Vidad Veslati, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dar gelirli kadınlara fırın dağıtarak sosyal hayata katılmalarının ve iş imkanı bulmalarının amaçlandığını söyledi.


Veslati, Tika'nın projeye yüzde 80'lik oranda destek sağladığını, diğer kısmının ise Emel Derneği tarafından karşılandığını kaydetti.


Törene katılan Ulusal Kurucu Meclis Başkan Yardımcısı Mahraziyye el-Abidi ise Tunus'taki hayır kurumlarının faaliyetlerini överek TİKA'nın Tunus'ta büro açtığı andan itibaren bu tarz hayır faaliyetlerinde adını sıkça duyurduğunu belirtti. 


Bu projelerin geçim sıkıntısı çekenler için umut ışığı olduğunu dile getiren Abidi, "Türkiye ile Tunus halklarının kardeşliği böyle insani durumlarda ortaya çıkmaktadır" ifadesini kullandı.


AA


Geri Dön