20 / 04 / 2024

tika tunus

tika tunus

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Tunus'ta dar gelirli kadınların ailelerinin geçimine destek olmaları için 200 fırın dağıttı. TİKA Tunus'ta büro açtığı andan itibaren bu tarz hayır faaliyetlerinde adını sıkça duyurur oldu...

TOKİ Bitlis Ahlat Tunus başvuruları başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Bitlis Ahlat Tunus Mahallesi projesinde yer alan konutlar için başvuru dönemi bugün başlıyor.

Tunus'ta arazi anlaşmazlığı nedeniyle 3 kentte sokağa çıkma yasağı getirildi!

Tunus'un Mednin ve Gibilli vilayetlerine bağlı bazı şehirlerde yaşanan arazi anlaşmazlığından çıkan çatışmalar sebebiyle sokağa çıkma yasağı getirildi. 

Tunus'ta inşaat sektörü yarı zamanlı çalışmaya başlayacak! 

Tunus'ta koronavirüs vakası az olmasına rağmen, sıkı tedbirler uygulandı. Şimdi normalleşme sürecine girilen ülkede, inşaat sektörü yarı zamanlı olarak faaliyetlerine başlayacak...

Tika Gayrimenkul Emlak İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tika Gayrimenkul Emlak İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Recep Can ve Şeyda Gürkan ortaklığında kuruldu. 

TAV Tunus, gelecek dönem kira ödemelerini yapılandırdı!

TAV Tunus ve Tunus Cumhuriyeti arasındaki, Monastır ve Enfidha Havalimanları'nın işletme imtiyaz hakkını düzenleyen sözleşme şartlarında değişiklik yapıldı...

Suad Abdurrahim'den Tunus'a yaşam ve konut alanı vaadi!

Tunus yerel seçimlerinde başkentte en çok oyu alarak yarışı birinci sırada tamamlayan Nahda Hareketi'nin kadın belediye başkan adayı Suad Abdurrahim, sağlık, eğitim, spor, yaşam ve konut alanları gibi daha önce vadettiği bir çok projeyi hayata geçirmeyi planlıyor.

Tunus'tan Türkiye'ye yatırım çağrısı!

DEİK Yönetim Kurulu Üyesi Rona Yırcalı, Tunus'ta değerlendirmelerde bulundu. Yırcalı, "Tunus, yatırım yapmaya değer, yatırım potansiyeli yüksek bir ülke, Türk yatırımcısı için çok iyi bir pazar'' şeklinde konuştu.

Tunus Finans Limanı projesinin çalışmaları başladı!

Aryana ilinde yaklaşık 3 milyar dolarlık "Tunus Finans Limanı" projesinin çalışmalarına başlandı

TİKA Arakan'da 7 ilçeye bambu konut yapıyor!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Güneydoğu Asya'daki Mynmar'a bağlı Arakan'da AFAD, Myanmar Büyükelçiliği ve Arakan Yerel Hükümeti işbirliğiyle 7 ilçeye bambu türü kalıcı konutlar yapıyor.

TİKA, Lübnan'daki Türkmen köyü parkını yeniledi!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Lübnan'daki Türkmen köyü parkının yenilenmesi projesini tamamlayarak hizmete açtı. Açıklamada projeyle birlikte Kavaşra merkezinde bulunan parkın atıl durumundan kurtarıldı.

Arnavutluk'daki Lezha Merkez Camisi'ni TİKA yeniledi!

Arnavutluk'da bulunan Lezha Merkez Camisi'nin tadilatına Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) destek verdi. 1997 yılında inşa edilen camide eskiyen malzemeler temin edilerek yetkililere teslim edildi

TİKA, Bişkek'te 60 yataklı devlet hastanesi yapacak!

Batıraliyev, TİKA tarafından başkent Bişkek’te önümüzdeki aylarda temeli atılması beklenen 60 yataklı devlet hastanesi projesi ile ilgili olarak, prosedürler tamamlandıktan sonra inşaata başlanacağını ifade etti.

TİKA, Kosova 25 Mayıs Okulu'nu yeniledi!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından, Kosova’da Prizren Belediyesi’ne bağlı Donje Ljubinje’deki tadilat ve donanımı yapılan bir okul, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

tika tunus Haberi

tika tunus


Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Tunus'ta dar gelirli kadınların ailelerinin geçimine destek olmaları için 200 fırın dağıttı.


Başkent Tunus'un Devvar Hişer bölgesinde TİKA ve Tunus Emel Derneğinin katkılarıyla düzenlenen törende 33 bin dolar tutarındaki 200 fırın sahiplerine teslim edildi.


Tunus Emel Derneği Genel Sekreteri Vidad Veslati, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dar gelirli kadınlara fırın dağıtarak sosyal hayata katılmalarının ve iş imkanı bulmalarının amaçlandığını söyledi.


Veslati, Tika'nın projeye yüzde 80'lik oranda destek sağladığını, diğer kısmının ise Emel Derneği tarafından karşılandığını kaydetti.


Törene katılan Ulusal Kurucu Meclis Başkan Yardımcısı Mahraziyye el-Abidi ise Tunus'taki hayır kurumlarının faaliyetlerini överek TİKA'nın Tunus'ta büro açtığı andan itibaren bu tarz hayır faaliyetlerinde adını sıkça duyurduğunu belirtti. 


Bu projelerin geçim sıkıntısı çekenler için umut ışığı olduğunu dile getiren Abidi, "Türkiye ile...