20 / 04 / 2024

TKDK turizme destek veriyormu

TKDK turizme destek veriyormu

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörlüğü, Balıkesir'de 5 kırsal turizm projesine 1,5 milyon liralık hibe desteği sağladı.

Özer Matlı: Kredi destek paketi inşaat sektörünü harekete geçirecek!

Bursa Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, "Kredi destek paketi inşaat sektöründen turizme, otomotivden mobilyaya kadar birçok sektörü harekete geçirecek" dedi.

Yeni kredi destek paketinin detayları belli oldu!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, dün katıldığı bir televizyon programında konut ve turizme yönelik yeni bir finansman paketi hazırladıklarını aktarmıştı fakat detay vermemişti. İşte Kredi destek paketinin detayları...

Gümüşhane Çakırkaya Manastırı turizme kazandırılacak!

Gümüşhane'de yer alan Çakırkaya Manastırı turizme kazandırılacak. Tarihi manastırda, kayalardan yontularak oluşturulmuş sekiz destek sütunu bulunuyor.

Batman Hazzo kalesi turizme kazandırılacak!

Batman’ın büyük ilçesi konumundaki Kozluk’un sembolü olan Hazzo kalesini turizme kazandırmak için proje hazırlığında olduklarını belirten Belediye Başkanı Veysi Işık, “Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın projemize destek vermesini bekiloyuruz” dedi.

TKDK'dan yenilenebilir enerji yatırımlarına destek!

Yenilenebilir enerji yatırımlarına da destek ilk çağrı döneminde desteklenecek başlıklar arasında yerini aldı. TKDK İl Koordinatörü Doç. Dr. Süleyman Gülcü yenilenebilir enerji yatırımlarına üç farklı şekilde destek verileceğini belirtti.

TKDK'dan Çanakkale'deki 24 odalı tesise destek!

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çanakkale İl Koordinatörlüğü projelere hayat vermeye devam ediyor. Ortan, Tesisin 24 Oda Kapasiteli olduğunu uygun harcama tutarının toplam 1.200.000 Lira Tutarında olduğunu belirtti.

TKDK turizme destek sağlıyor!

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörlüğü, Balıkesir'de 5 kırsal turizm projesine 1,5 milyon liralık hibe desteği sağladı.

Turizme ikinci destek paketi Ekim ve Kasım döneminde gelecek!

TÜRSAB'ın Turizm Destek Paketi Raporu'na göre Türkiye atılan bu adımlarla Rusya pazarındaki kan kaybını yüzde 10-15 seviyelerinde tutmayı planlıyor. Bunun içinde önümüzdeki dönemde bir paket daha açıklanması gündemde.

Turizme destek süreci başladı!

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı, Rusya'da yaşanan ekonomik kriz nedeniyle uçuş ve rezervasyon iptallerinin önüne geçilebilmesi için destek sağladı.

Süleyman Alata: Turizme 8 milyon lira destek vereceğiz!

" Denizli Turizmini Geliştirmek ve Alternatif Turizm " toplantısında GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata, " 2015 yılında turizm sektörüne 8 milyon lira destek vereceğiz " dedi.

GEKA' dan turizme 25 milyon TL'lik destek!

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), 2015 yılı proje teklif çağrısına çıktı. GEKA; Alternatif Turizm, Üretim ve Ticaret Altyapısını Geliştirilmesi ile Yenilenebilir Enerji Mali Destek programlarında toplam 25 milyon TL destek sağlayacak.

Şekerbank turizmcilere 5 yıldızlı destek verecek!

Şekerbank, "Turizme 5 Yıldızlı Destek Paketi" kapsamında Bodrum Ticaret Odası ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası'yla protokol imzaladı. Gökhan Ertürk ve Erdoğan Başeymez ile protokol imzaladı.

Tarım ve kırsal kalkınmaya büyük destek!

TKDK Başkanı Nazlı, bu yıl Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki en büyük hibelerden birini vermiş olacaklarını belirterek, "Bu destek en az 600 milyon lira olacak ama hedefimiz 950 milyon liraya ulaşmak" dedi.

TKDK turizme destek veriyormu Haberi

TKDK turizme destek veriyormu

TKDK İl Koordinatörü Mehmet Zahid Döğdü, Havran ilçesinde hibe desteği verdikleri kır bahçesinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, Balıkesir'in kırsal turizm için çok uygun bir coğrafyaya ve alana sahip olduğunu söyledi. Kırsal turizme yüzde 50-65 hibe desteğinde bulunduklarını ifade eden Döğdü, "Balıkesir'de kırsal turizm anlamında 5 proje aldık. Bu projelerin yatırım tutarı 3,5 milyon lira. Bunun yüzde 50'sinin hibe olduğunu düşünürsek 1,5 destek sağlıyor milyon lira gibi destek sağlamış olduk" dedi. Döğdü, destekledikleri işletmeler vı projeler hakkında bilgi verdi. Birçok alana yönelik çalışmaları bulunduğunu belirten Döğdü, şöyle konuştu: "Hibe desteği alt sınırımız yüzde 50 ancak özelikle et ve süt üretiminde yatırım yapılacak yer dağlık alanda ise yani rakımı bin metre üzerindeyse yüzde 60'a çıkıyor. Yatırımcı 40 yaşının altında ise yüzde...