25 / 04 / 2024

tmmob 43. Olağan Genel Kurulu sonuç bildirgesi

tmmob 43. Olağan Genel Kurulu sonuç bildirgesi

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğinin (TMMOB) 43. Olağan Genel Kurulu sonuç bildirgesinde, "işçi sağlığı ve iş güvenliği hizmetlerinin kamusal bir hizmet olarak algılanması gerektiği" belirtildi

TMMOB İçmimarlar Odası 26. Olağan Genel Seçimleri gerçekleşti!

İçmimarlar Odası 26. Olağan Genel Kurul seçimleri gerçekleştirildi. Söz konusu seçimlerde 26. Olağan Yönetim, Onur, Denetleme Üyeleri ile TMMOB Yönetim Kurulu, Yüksek Onur Kurulu ve Yüksek Denetleme Kurulu üyeleri belli oldu.

Denizli İMO 13. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi!

TMMOB Denizli İMO 13. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Genel kurulda Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk Toprak Divan Başkanı olarak seçildi.

Bursa İnşaat Mühendisleri Odası'nın Olağan Genel Kurulu 22 Şubat'ta!

Yeni Dönem Gazetesi'nin yazalarnından Gül Kolaylı bugünkü yazısında TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi'nin Olağan Genel Kurulu toplantısını ele aldı. İşte o yazı...

Bursa Mimarlar Odası'nın 16. Olağan Genel Kurulu seçimleri yapıldı!

TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi’nin 16. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirdi. Genel Kurul’da yapılan seçimlerde Genç Mimarlar Platformu, Yönetim Kurulu üyeliklerini 5-2 kazandı.

Özderici GYO 2014 olağan genel kurul toplantısında alınan kararları yayınladı!

Özderici Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda 2014 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantı Sonucu açıklandı.

Deniz GYO olağan genel kurul tutanağını yayınladı!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Kamu Aydınlatma Platformu'nda açıklama yaptı. Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı bugün gerçekleştirdiği olağan genel kurul toplantı tutanağını yayınladı.

Körfez GYO 2014 olağan genel kurul tescilini yayınladı!

Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamu Aydınlatma Platformu'nda açıklamada bulundu. Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2014 yılı olağan genel kurul tescilini yayınladı.

Atakule GYO 2014 yılı Olağan Genel Kurul toplantısı tescilini yayınladı!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., 2014 Mali Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı tescilini bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu 'nda yayınladı.

GYODER 16. Olağan Genel Kurul Toplantısı bugün!

Gayrimenkul Sektörünün çatı kuruluşu 'Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği' (GYODER), 16. Olağan Genel Kurul Toplantısı bu akşam gerçekleştirecek..

Halk GYO'dan Olağan Genel Kurul Toplantısı çağrısı!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., 2014 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantı Çağrısını Kamuyu Aydınlatma Platformu aracılığıyla yaptı. İşte şirketten KAP'a yapılan toplantıya ilişkin açıklama...

Akfen GYO 2014 yılı olağan genel kurul toplantısı kararını yayınladı!

Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 2014 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı yapılmasına ilişkin yönetim kurulu kararını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi.

Akiş GYO olağan genel kurul toplantısı 1 Nisan'da!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 1 Nisan 2015 tarihinde yapacağı 2014 yılına ait olağan genel kurul toplantısına ilişkin bilgilendirme dökümanı yayınladı.

Enka İnşaat'ın olağan genel kurul toplantısı 27 Mart'ta!

Enka İnşaat ve Sanayi A.Ş. 27 Mart 2015 tarihinde Cuma günü saat 14:30'da Enka Toplantı Merkez Binası'nda olağan genel kurul toplantısını gerçekleştirecek.

tmmob 43. Olağan Genel Kurulu sonuç bildirgesi Haberi

tmmob 43. Olağan Genel Kurulu sonuç bildirgesi


TMMOB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, bildirgede, Soma'da yaşanan maden faciasına değinilerek, "mesleğin sorunlarının, ülke ve dünya sorunlarından ayrı olmadığının bilinci ile hareket edileceği" ifade edildi.  


Yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarına öncelik veren bir enerji politikası gözetilmesi gerektiği kaydedilen bildirgede, standart dışı ve enerji yoğun teknolojilerin ithal edilmesinin önlenmesi, mevcut tesislerde enerji verimliliğini artıracak, çevreyi koruyacak, çevre dostu teknolojiler uygulanmasının önemine işaret edildi.  


Mühendislik, mimarlık, şehir planlamacılığı eğitim ve öğretim programlarının çağdaş teknolojiye ve bilim politikalarına uygun olarak "emekten ve halktan yana" yeniden düzenlenmesi gerektiği önerisine yer verilen bildirgede, "İşçi sağlığı ve iş güvenliği hizmetleri kamusal bir hizmet olarak algılanmalıdır" denildi. 


İşçi sağlığı ve iş güvenliği eğitimlerinde ilgili meslek örgütlerinin yetkilendirilmesi gerektiği ifade edilen bildirgede, meslek hastalıklarına ilişkin çalışmalar geliştirilmesi, meslek...