20 / 04 / 2024

tmmob atlama kuleler ön raporu

tmmob atlama kuleler ön raporu

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO), heyelan sonucunda 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Olimpiyatları için inşa edilen atlama kulelerinde meydana gelen çökme ile ilgili gözleme dayalı ön rapor hazırladı..

Adana'da TMMOB vizesi olmayan projeye ruhsat yok!

Ruhsat için başvuran projelerde TMMOB vizesini şart koşan protokolle ilgili olarak Başkan Soner Çetin, “Çukurova Belediyesi, Oda Sicil Belgesi olmayan projelere artık inşaat ruhsatı vermeyecektir” dedi. Çetin’in yaklaşımı övgüyle karşılandı.

Erzurum atlama kulelerinde çalışmalara başlandı!

Atlama kulelerinde çalışmalara başlandı. Erzurum'da 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için yapılan atlama kulelerinin pistlerinin çöktüğü alanda hafriyat taşıma ve güçlendirme için fore kazık çakımına da başlandı.

TMMOB Orman Mühendisleri Odası, serbest meslek mensupluğu sınavı yapacak!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Orman Mühendisleri Odası'nın serbest meslek mensupluğu sınav duyurusu bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte TMMOB Orman Mühendisleri Odası'nın sınav duyurusu...

TMMOB şehir plancıları, iç mimarlar ve disiplin yönetmeliklerinde değişiklik!

TMMOB Disiplin Yönetmeliği, İçmimarlar Odası Ana Yönetmeliği, Şehir Plancıları Odası Ana Yönetmeliği ve Şehir Plancıları Odası Serbest Şehircilik Hizmetleri, Büro Tescil, Mesleki Denetim ve En Az Ücret Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

TMMOB Şehir Plancıları Odası Saraçoğlu'ndaki dönüşüme karşı!

TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi, Ankara kent merkezinde yer alan Saraçoğlu (Namık Kemal) Mahallesi'nde yapılacak olan kentsel dönüşüm projesine bir basın açıklamasıyla karşı çıktı.

TMMOB'den Validebağ açıklaması!

TMMOB Validebağ Korusu olarak bilinen, 1. Derece Doğal Sit Alanı`nın komşuluğunda bulunan ve plan değişikliği ile park alanından dini tesise dönüştürülen alan için açıklama yaptı.

TMMOB 3. havalimanı planlarına dava açtı!

TMMOB 3. havalimanı planlarına dava açtı. TMMOB'ne bağlı odalar, 3. havalimanı projesine ilişkin çevre düzeni ve imar planlarının iptali ile yürütmenin durdurulması istemiyle idare mahkemesine başvurdu.

TMMOB'den 3. havalimanı planlarına dava!

TMMOB 3. havalimanı planlarına dava açtı. TMMOB'ne bağlı odalar, 3. havalimanı projesine ilişkin çevre düzeni ve imar planlarının iptali ile yürütmenin durdurulması istemiyle idare mahkemesine başvurdu.

TMMOB'dan İş Güvenliği tepkisi!

TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Hasan Emir Kavi, kent yağması ve rant politikalarının, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği gerekleri ile insan yaşamının hiçe sayıldığını belirtti...

TMMOB'dan asansör faciası açıklaması!

TMMOB Mimarlar Odası, Torun Center’daki kazada 10 işçinin hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, "rant tutkusu nedeniyle gerçekleşen bu cinayetin hesabı verilmelidir" ifadelerini kullandı

TMMOB'den asansör kazasıyla ilgili açıklama!

TMMOB Türkiye Makina Mühendisler Odası İstanbul Şubesi, Torunlar İnşaat şantiyesinde meydana gelen ve 10 kişinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazası hakkında yazılı bir açıklama yaptı: Bizim yaptığımız kontrol 30 Ağustos'a kadar geçerliydi!

Asma Köprüsü'nün inşaatında kuleler hızla yükseliyor!

Dünyanın en büyük orta açıklıklı 4'üncü asma köprüsü özelliği taşıyan İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nün inşaatında kuleler hızla yükseliyor. Temeli atılan köprünün yapım çalışmaları kapsamında,dağıtım ayaklarındaki beton imalatları ise devam ediyor.

TMMOB: Atlama kulelerinde mühendislik hizmetleri tam yapılamamıştır!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Erzurum'da atlama kulelerinin çökmesiyle ilgili bir açıklama yaparak, "Atlama kulelerinin hazırlanmasında ve yapım sırasında mühendislik hizmetlerinin tam olarak yapılmadığı anlaşılmıştır" dendi.

tmmob atlama kuleler ön raporu Haberi

tmmob atlama kuleler ön raporu

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası: Projenin hazırlanması ve yapım sırasında mühendislik hizmetlerinin tam olarak yapılmadığı anlaşılmıştır


.Şevde yeterli drenaj önlemlerinin alınmadığı veya yapılan drenaj önlemlerinin yetersiz olduğu tespit edilmiştir. Acil önlemler alınmazsa şevin kayması devam edecektir


Betonun altında ince ve bir metreden kısa demirlerin belirli aralıklarla zemine düşey olarak (bir nevi çivi şeklinde) yerleştirildiği belirtilmiş ancak heyet arazide bu demirleri görememiştir. 40 santimetre kalınlığındaki betonun tabanına yatay olarak demir serilmesi ve üzerine beton dökülmesi şeklinde oluşturulduğu, beton içinde demir olmadığı tespit edilmiştir"


Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası (İMO), heyelan sonucunda 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Olimpiyatları için inşa edilen atlama kulelerinde meydana gelen çökme ile ilgili gözleme dayalı ön rapor hazırladı.


İMO'dan yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz'da meydana gelen çökmenin...