24 / 04 / 2024

toki gecekondu dönüşüm projeleri

toki gecekondu dönüşüm projeleri

Bugüne kadar 137 belediye ile protokol imzalayan TOKİ, gecekondu dönüşümüyle 125 bin konut projelendirdi, 35 bin konutun ihalesini yaptı. Uygulama kapsamı genişliyor.

TOKİ gecekondu sorununu çözüyor

Hiperbol İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Azat Yeşil, Türkiye'de gecekondu sorununun TOKİ sayesinde çözüldüğünü söyleyerek, "Bu sayede suçun ve sorunlarında önüne geçilmiştir” dedi

TOKİ kentsel dönüşüm projelerini hazırlıyor!

Yılkanur İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nurtaç Yılmaz, TOKİ'nin kentsel dönüşüm yapılması planlanan bölgenin bütün sorunlarını çözüp kendilerine ulaştırdığını belirtti.

TOKİ Ankara Sincan Saraycık kentsel dönüşüm ihalesi 25 Aralık'ta!

Ankara Sincan Saraycık Mahallesi Gecekondu Önleme Bölgesi Kentsel Dönüşüm Ve Gelişim Alanı Genel Altyapı Yapım İkmal İnşaatı İşi ihalesini 25 Aralık'ta gerçekleştirilecek.

Turan Hançerli: TOKİ kentsel dönüşüm yerine lüks konutlar üretti!

İstanbul’da yaşanan 4.6 şiddetindeki depremle birlikte yeniden 1999 depreminin etkileti hatırlandı. Avcılar Belediye Başkanı Hançerli, Avcılar'daki durumu anlatırken, 20 yılın heba edildiğini, TOKİ’nin kentsel dönüşüm yerine lüks konutlar ürettiğini dile getirdi...

TOKİ kentsel dönüşüm başvurusu için istenilen belgeler!

Konut sıkıntısını ortadan kaldırmayı hedefleyen TOKİ, kentsel dönüşüm projelerinde faaliyet göstermek üzere yetkilendirildi. Peki bunun için ne yapmak gerekiyor? İşte TOKİ kentsel dönüşüm başvurusu için istenilen belgeler...

TOKİ kentsel dönüşüm projelerine ilişkin 4 soru TBMM'de!

2014-2018 yılları arasında yıllar bazında taahhüt edilen tarihlerde bitirilemeyen TOKİ kentsel dönüşüm projesi sayısı meclis gündemine taşındı...

TOKİ Tozkoparan dönüşüm ihalesi için geri sayım!

Kentsel dönüşümün merakla beklendiği Güngören Tozkoparan'ın dönüşümü için tarih belli oldu.  60 hektarlık alanı kapsayan Tozkoparan dönüşüm projesi için ihale günü heyecanla bekleniyor. 

TOKİ Tozkoparan dönüşüm ihalesi 18 Temmuz'da!

60 hektarlık alanı kapsayan Tozkoparan dönüşüm projesi için ihale tarihi belli oldu. Tozkoparan Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ihalesi 18 Temmuz 2018 tarihinde gerçekleştirilecek.

TOKİ'den dönüşüm projeleri için danışmanlık hizmeti ihalesi!

Türkiye Genelinde İdaremizce Yapılacak Olan Kentsel Dönüşüm Ve Gelişim Projelerinin Hazırlanması ile İlgili Mühendislik ve Mimarlık İşleri Danışmanlık Hizmet Alımı İşi ihalesi yarın saat 11:30'da yapılacak.

Şehzadeler'de TOKİ ile dönüşüm için imzalar atıldı!

Manisa'nın Şehzadeler ilçesindeki Gediz, Kocatepe, Bayındırlık, İshakçelebi ve Dilşikar mahallelerinde dönüşüm başlıyor. 

Kartal'da 20 gecekondu dönüşüm kapsamında yıkılacak!

Kartal'da kentsel dönüşüm projeleri ve çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Kartal'da 20 gecekondu dönüşüm kapsamında yenilenecek.

TOKİ Ankara Sincan kentsel dönüşüm ihalesi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) kapsamında Ankara İli Sincan İlçesi Saraycık Mahallesi Gecekondu Önleme Bölgesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı Genel Altyapı Yapım İnşaatı İşi ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Ankara Sincan kentsel dönüşüm ihalesi yarın!

TOKİ Ankara İli Sincan İlçesi Saraycık Mahallesi Gecekondu Önleme Bölgesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı Genel Altyapı Yapım İnşaatı İşi ihalesi yarın saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

Uşak TOKİ kentsel dönüşüm kuraları bugün çekilecek!

Uşak TOKİ kentsel dönüşüm kura çekilişi bugün yapılacak, proje kapsamında 325 adet konut bulunuyor.

toki gecekondu dönüşüm projeleri Haberi

toki gecekondu dönüşüm projeleri

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), bütün büyükşehirleri ve il merkezlerini kapsama alarak yerel yönetimlerle birlikte kentsel yenilemeye katkıda bulunma hedefi çerçevesinde, şu ana kadar 137 belediye ile gerçekleştirdiği gecekondu dönüşüm uygulaması kapsamında, 124 bin 259 konutu projelendirip 34 bin 760 adedinin ihalesini tamamladı.

Ödeme gücüne göre ev 

Konut uygulamasındaki önceliklerini 'dar gelirlilere yönelik konut' ve 'kentsel dönüşüm projeleri' olarak belirleyen TOKİ, özellikle büyükşehirlerin etrafındaki gecekondu kirliliğini ortadan kaldırmayı önemserken, dar gelirlilere da ödeme gücüne göre konut sunmaya ağırlık verdi.

Projelendirilmesi kesinleşen 106 proje alanında toplam 124 bin 259 konut, bu konutlarla birlikte de gerekli sosyal donatı yapılar inşa edilecek. Bu projelerde, kent içinde mevcut durumda gecekondu...