25 / 04 / 2024

TOKİ kentsel dönüşüm projelerini hazırlıyor!

TOKİ kentsel dönüşüm projelerini hazırlıyor!

Yılkanur İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nurtaç Yılmaz, TOKİ'nin kentsel dönüşüm yapılması planlanan bölgenin bütün sorunlarını çözüp kendilerine ulaştırdığını belirtti.



Kentsel dönüşümün tamamen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile belediyeler arasında gerçekleşen protokol imzalandığını sözlerine ekleyen Yılkanur İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nurtaç Yılmaz, “TOKİ de bu protokolden yola çıkarak uygulama projelerini ihaleye hazırlıyor. Biz de TOKİ’den ihalesini aldığımız projeleri yüklenici firma olarak inşa ediyoruz. TOKİ, Türkiye’nin her bölgesine inşa ettiği konutlar gibi kentsel dönüşüm projelerini hazırlıyor. Kentsel dönüşüm projeleri de TOKİ’deki sistemin bir parçası oldu.  TOKİ  kentsel dönüşüm yapılacak bölgenin bütün sorunlarını çözerek bize sorunsuz bir imar alanı bırakıyor. Biz de tamamen sorunsuz bir yerde inşaat yapıyoruz. Bizim inşaat aşamasında karşılaşabileceğimiz bir sorunumuz olmuyor. Zaten devletin belediyelerle bir uyumu olmasa biz yüklenici firmalar olarak işin içinden çıkamayız. Müteahhitler ile vatandaşlar arasında da çok ciddi sıkıntılar oluşabilir. Vatandaşlarımız kendi başına bu sıkıntıları çözemez. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ise bu konuda son derece başarılıdır” şeklinde konuştu.

TOKİ kentsel dönüşüm projelerini hazırlıyor!

Kentsel dönüşüme önem vermeliyiz

Yeni Akit Gazetesi'nde yer alan habere göre; Esenler’de 50 bin konutun dönüştürülmesinin planlandığını açıklayan Nurtaç Yılmaz, şu ifadeleri kullandı: “Allah korusun, Esenler’in yanıbaşındaki Güngören, Avcılar veya Küçükçekmece gibi ilçelerde 7 şiddetinde bir deprem olduğu zaman çok daha büyük felaketler olabilir. Biz daha önce Bingöl’de ve Van’da meydana gelen depremlerin canlı şahidiyiz. Kentsel dönüşümün ne kadar önemli olduğunu hepimiz idrak etmeliyiz. Canla başla kentsel dönüşüme önem vermeliyiz. Bunun vebali çok büyüktür. İnsanlar çürük yapılarda yaşıyor. Bugün Avcılar’da 2011 yılında Van’da meydana gelen deprem gibi bir deprem olsa, Allah korusun, belki 6-7 ay ulaşamayacağımız yerler olabilir. Sadece İstanbul değil, Türkiye’nin bütün şehirlerindeki riskli yapılar tespit edilmeli ve çok hızlı bir şekilde kentsel dönüşüm projeleri hayata geçirilmelidir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile belediyeler arasındaki uyumdan ziyade vatandaşlarımızın da kentsel dönüşüme önem vermeleri gerekiyor. Çünkü halkın canı güvende değil.

Tüm belediyelere örnek olsun

Esenler Belediyesi’nin mücadelesini diğer belediyelerden de görmek istiyoruz. Bu anlamda Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu Bey’i de takdir ediyoruz ve tebrik ediyoruz. Esenler’de çok ciddi bir dönüşüm var. Bunun da Türkiye’deki bütün belediyelere örnek olmasını diliyoruz. Kentsel dönüşüm sembolik olarak birkaç yerde yapılmamalıdır. Bütün belediyeler kentsel dönüşümde birbirleriyle yarışmalıdır. İstanbul Esenler’de de inşaatına yeni başladığımız 531 konutluk bir kentsel dönüşüm projemiz devam ediyor. Esenler’de yenilenen 50 bin konutun içinde bizim inşa edeceğimiz konutların olmasından dolayı çok mutluyuz. Projenin ilk etabını Yılkanur İnşaat olarak inşa ettiğimiz için kendimizle gurur duyuyoruz. Biz 2020 yılının Haziran ayında Esenler’deki konutlarımızı bitirip hak sahiplerine teslim etmeyi hedefliyoruz.”


Geri Dön