19 / 04 / 2024

toki konutları kiraya verilebilir mi

toki konutları kiraya verilebilir mi

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) güvencesi ile inşa edilen alt gelir projelerinden satın alınan konutlar kiraya verilebilir mi? İşte çok merak edilen o sorunun yanıtı...

TOKİ evleri satılabilir mi? Sosyal konutlar kiraya verilebilir mi? 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum TOKİ Sosyal Konut projeleri hakkında bilgi verdi. TOKİ başvurusunda bulunan vatandaşlar TOKİ evlerinin satılıp satılmadığını ve kiraya verilip verilmeyeceğini araştırıyor. işte merak edilen soruların yanıtı...

TOKİ konutları kiraya verilebilir mi? 

TOKİ'nin hayata geçirdiği konutların hak sahipleri için düzenlenen çekilişler devam ediyor. TOKİ'den konut sahibi olanlar evlerini kiraya verebilir mi? 

TOKİ alt gelir projelerinden alınan konutlar kiraya verilebilir mi?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) güvencesi ile inşa edilen alt gelir projelerinden satın alınan konutlar kiraya verilebilir mi? İşte çok merak edilen o sorunun yanıtı...

Malatya TOKİ konutlarını ihtiyaç dışı kullananlar tahliye ediliyor!

Malatya’da dar gelirli vatandaşlar için TOKİ tarafından hayata geçirilen 1+1 konutlarını ihtiyacı olmadığı halde kullanan ve evlerini kiraya verdiği tespit edilen vatandaşlar tahliye ediliyor. 

TOKİ konutlarını kiraya verince haklarını kaybettiler!

Tunceli'de TOKİ tarafından dar gelirliler için inşa edilen ancak hak sahiplerince kiraya verilen ya da amacına uygun kullanılmayan 47 konutun satış sözleşmesi feshedildi.

TOKİ Mudurnu 3. Etap Konutları yükseliyor!

Mudurnu'da inşaatı devam eden 3. Etap Toki Konutları yükselmeye devam ediyor.. 487 konutun yer aldığı Mudurnu 3. Etap Toki'de 500 kişilik bir kültür merkezi de bulunuyor.

TOKİ Alucra 2.Etap Konutları'nda teslimler 22 Ağustos'ta!

TOKİ tarafından Giresun Alucra'da yapımı tamamlanan 2.Etap Toki konutları, uzunca bir süredir sahiplerine teslim edilemiyordu. TOKİ konutların 22-31 Ağustos 2016 tarihleri arasında teslim edileceğini açıkladı.

Amasya Ziyaret 2.Etap Toki konutlarının inşaatına başlandı!

Amasya'nın Ayanlar mevkiinde yapılması planlanan 356 dairelik Ziyaret 2.Etap Toki konutlarının inşaatına başlandı. Amasya Ziyaret Belediye Başkanı Mehmet Uyanık, yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Konya Ilgın Toki Konutları kurası ne zaman?

609 adet konuttan meydana gelen Konya Ilgın Toki Konutları projesinde yer alan daireler için başvuru dönemi bugün sona erdi. Peki, Konya Ilgın Toki Konutları kurası ne zaman?

Tosya 2.Etap TOKİ Konutları kurası sonuç listesi!

TOKi'nin Kastamonu Tosya 2.Etap projesi kapsamında inşa edeceği 262 konut için 382 aile başvuru yaptı. İlçe halkının heyecanla beklediği Tosya 2.Etap TOKİ Konutları Kurası bugün çekiliyor.

Antakya Akasya'daki TOKİ konutlarına pazar yeri yapılacak!

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, hizmet denetimleri kapsamında Akasya Mahallesi 2. Etap Toki Konutlarını ziyaret etti. Kimyeci; "En hızlı şekilde Pazar yerini Antakya'nın hizmetine sunacağız." dedi.

TOKİ Amasya Ziyaret Konutları'na spor alanı inşa ediliyor!

Amasya Ziyaret Kasabası Aşağı Mahalle Turgut Özal Caddesi üzerinde bulunan Ziyaret Toki Konutlarına çocuk oyun alanı ve spor alanı yapımına başlandı. Modern bir yer olan Ziyaret'in ihtiyaçları bir bir gideriliyor.

Adıyaman Gerger Toki Konutları'nın kura çekimi gerçekleşecek!

Toplu Konut İdaresi (Toki) ve Adıyaman Gerger Kaymakamlığı tarafından yaklaşık 2 yıl önce projelendirerek hayata geçirilen Gerger Toki Konutlarının hak sahiplerine kura ile belirlenmesi bu hafta gerçekleşiyor.

toki konutları kiraya verilebilir mi Haberi

toki konutları kiraya verilebilir mi

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), alt ve orta gelirli aileleri ev sahibi yapmak için konut üretimine ara vermeden tam gaz devam ediyor. 

TOKİ dar gelirli aileler için özel konutlar üretip satışa çıkarıyor. Projelerin başvuru şartları inşa edildikleri şehirlere göre farklılık gösteriyor. 

Peki TOKİ'nin alt gelir projelerinden satın alınan konutlar daha sonra kiraya verilebilir mi? Çok sık sorular bu soruyu TKİ yetkilileri yanıtladı. İşte yanıtı;

Alt gelir projelerinden satın alınan konutlar kiraya verilebilir mi?

Alt gelir grubu projelerinde sözleşme imzalanan konutlarda borç bitene kadar, alıcının veya ailesi için ikamet koşulu aramakta olup, alıcının kendisinin, eşinin veya çocuklarının söz konusu konutta ikamet etmediklerinin tespit edilmesi halinde sözleşme feshedilmektedir. 

TOKİ'den ev alma şartları nelerdir?

TOKİ'den 12 bin 200 lira peşinatla...