24 / 04 / 2024

TOKİ konutları kiraya verilebilir mi? 

TOKİ konutları kiraya verilebilir mi? 

TOKİ'nin hayata geçirdiği konutların hak sahipleri için düzenlenen çekilişler devam ediyor. TOKİ'den konut sahibi olanlar evlerini kiraya verebilir mi? 



TOKİ tarafından inşa edilen konutlar için kura çekilişleri devam ediyor. En son Çorlu'da hayata geçirilen projenin çekilişleri yapıldı. Hak sahiplerinin merak ettiği bir diğer konu ise TOKİ'deki evlerini kiraya verebilecekler mi? 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre, belli şartlardaki  TOKİ  konutları kiraya verilebiliyor. Standart tip konut sahipleri konut kiraya verebiliyor. İstisnai durumları olan 3+1 konutların kiraya verilebilmesi TOKİ'nin husu idaresi inisiyatifindedir. 

Ancak, alt gelir grubu projelerinden ev sahibi olanlar borç bitene kadar evlerini kiraya veremiyor. Borç bitene kadar alıcının veya ailesinin söz konusu konutta ikamet etmedikleri tespit edilirse sözleşmeleri feshedilmektedir. 

Kura çekilişinden sonra süreç nasıl?  

Konut belirme kurası ile konutu belli olan hak sahipleri, İdarenin belirleyeceği ve ilan edeceği tarihlerde Halk Bankası şubesinde Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalayacaktır. 

Sözleşme imzalama aşamasında;

İl/ilçe Nüfus Müdürlüğü’nden adrese dayalı kayıt sistemine göre alınacak olan İstanbul il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ettiğini kanıtlayacak belge,

Hane halkının gelirinin en fazla net 4.800 TL olduğunu kanıtlayan gelir belgeleri, (3+1 konut tipi hariç) gerekli görüldüğünde istenebilecek ek belgeler ile birlikte ilan edilen tarihlerde ibraz ederek başvurma şartlarına sahip olduklarını kanıtlayacaklardır.

Konut kazanamayanlar ücret iadesini ne zaman alacak?

Kuralar sonucunda hak sahibi olanmayanlar başvuru bedelini çekiliş tarihinden 2 iş günü sonrasında T.Halk Bankası yetkili şubelerinden geri alabilecek. 

TOKİ başvuru ücretleri ne zaman iade edilecek?
 

TOKİ'den nasıl ev alınır?
 

 

 


Geri Dön