28 / 03 / 2024

toki konutları son durum

toki konutları son durum

2002 ile 2019 yılları arasında, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) toplam 845 bin 972 konut üretti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 270 bin 458 bin kişinin TOKİ'ye borçlu olduğunu söyledi...

TOKİ konutlarında balon patlaması değil, talep patlaması var!

"TOKİ konutlarında balon değil talep patlaması var" diyen Başkan Turan, 2016'da yaklaşık 12 milyar liralık yatırım öngördüklerini kaydederek, TOKİ'nin bu yıl 60 bin konut üretimiyle rekor kıracağını söyledi.

TOKİ Konutları ile lüks konutlar arasında ki fark nedir?

Anadolu'da Bugün Gazetesi köşe yazarı olan Mustafa Ekmekcioğlu bugunkü yazısında TOKİ konutları ile lüks konutlar arasında ki farkı anlattı. İşte o yazı....

TOKİ'den dar gelirliye 60 bin konut müjdesi!

Dar gelirlinin ev sahibi olma ümidi olan TOKİ, 2016'da Türkiye genelinde 60 bin konut projesini başlatacak.

TOKİ'nin 2023 hedefi 500 bin konut!

2023'e kadar "Yeni Şehirler Yenilenen Şehirler" konseptiyle 500 bin konut üreteceklerini belirten TOKİ Başkanı Ergün Turan, "Yatay mimari, bol yeşil ve şehircilik sosyal dokusu olan kentlerden bahsediyoruz" dedi.

Türkiye nüfusunun yüzde 5'i TOKİ binalarında yaşıyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı Ergün Turan, Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 5'inin TOKİ binalarında yaşadığını belirterek, "Bizim 2023'e gelindiğinde hedefimiz, Türkiye nüfusunun 6 ila 7 milyonu TOKİ'nin inşa ettiği binalarda yaşaması" dedi.

TOKİ Versiyon 2 geliyor!

Geçmişte pahalı konut, kötü mimari, yüksek ve verimsiz projeler konusunda çokça eleştirilen TOKİ Başkanı Ergün Turan, idarenin yeni yüzünü Habertürk’e anlattı.

Ergün Turan: Daha iyi hizmet verecek TOKİ için çabalıyoruz!

TOKİ Başkanı Turan, ekibi ile bayramlaşmada önemli mesajlar verdi. Turan; "Yeni bir disiplinle milletimize daha iyi hizmet verecek bir TOKİ için çaba sarf ediyoruz" dedi.

Malatya'da çalışmalar tam gaz: Orta hasarlı binalar, yerinde dönüşüm, TOKİ konutları... Hem tarih hem rakam verildi!

Depremden etkilenen Malatya'da konut sahipleri, kiracılar ve esnaf için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. AK Parti Malatya Milletvekili Doç. Dr. Abdurrahman Babacan, Malatya genelindeki son durumu paylaştı. İşte o rakamlar ve yeni konutların teslim tarihleri...

TOKİ'den son dakika 2+1, 3+1 fırsatı! Yastık altında 150 bin TL'si olanlar bu konutları sakın kaçırmayın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'ndan son dakika 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon konut fırsatı... Eğer sizin de yastık altında 150 bin TL'niz varsa bu evleri sakın kaçırmayın...

İşte acilen yıkılacak bina sayısı ve TOKİ konutlarıyla ilgili son dakika duyurusu!

Deprem felaketinin ardından can kayıplarıyla birlikte bina kayıpları da netleşmeye başladı. Şimdiye kadar 684 bin binanın incelendiği bildirilirken, yıkılan bina sayısı ile ilgili son veriler de geldi. Ayrıca TOKİ konutları ile ilgili önemli bir duyuru yapıldı.

TOKİ'den son dakika müjdesi! 81 ildeki ucuz konutlar için düğmeye bastı! Projeler o tarihte başlıyor! Hemen bakın!

Dar ve orta gelirli aileler Çevre, Şehircilik ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın merakla beklenen 150 bin konut projesi ile ilgili son gelişmeleri merak ediyor ve araştırıyor. Peki TOKİ 150 bin konut başvurusu ile ilgili detaylar belli oldu mu? Projeler hangi illerde?  İşte il il TOKİ projeleri!

Elazığ TOKİ konutları inşaatında son durum ne?

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Elazığ'da TOKİ tarafından inşa edilen konutların yapımına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Tunceli Ovacık TOKİ konutlarında son durum ne?

Tunceli Ovacık'ta 2017'de TOKİ konutlarının kuraları çekildi. O tarihte inşaatına start verilen TOKİ konutlarının tesliminin 2018'in sonunda yapılması planlanıyordu. Ancak teslimler henüz yapılmadı, vatandaşlar mağdur olduklarını dile getirdi.

Kilis TOKİ konutlarında son aşamaya gelindi! 

Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan, TOKİ tarafından kentte devam eden konut inşaatında çalışmaların son aşamaya geldiğini açıkladı.

Orhangazi TOKİ konutlarında son durum ne?

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde inşa edilen 292 konutun yapımı tamamalandı. Konutların hak sahipleri evlerine kavuşacakları günü bekliyor. 

TOKİ Şehitkamil son başvuru tarihi 2019!

TOKİ Şehitkamil son başvuru tarihi 2019 haberimizde yer alıyor. Projede yer alan konutlar 2+1 ve 3+1 olarak tasarlandı.

Isparta'da son 10 yılda yapılan TOKİ konutları TBMM'de!

Isparta'da son on yılda TOKİ'nin ürettiği sosyal konut sayısına ve 2002-2018 yılları arasında Bakanlıkça Isparta'ya yapılan yatırımlar meclis gündeminde...

Karat 34 Konutları son fiyat listesi!

Karat 34 Konutları son fiyat listesi 304 bin TL'den başlıyor. Konutların yanı sıra ofislere de yer verilen projede yüzde 5 peşinatla ev sahibi olunabiliyor...

Kayabaşı TOKİ 2017 son başvuru tarihi ne zaman?

Kayabaşı TOKİ son başvuru tarihi 20 Eylül 2017 olarak belirlendi. Projedeki konutlar için başvurular 5 Eylül'de başlamıştı.

Kayaşehir TOKİ Evleri son başvuru tarihi 1.892 konut!

Kayaşehir TOKİ Evleri son başvuru tarihi 20 Eylül olarak belirlendi. Projede yer alan konutlar için başvurular bugün itibariyle başlıyor.

toki konutları son durum Haberi

toki konutları son durum

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 2002 ile Ağustos 2019 yılları arasında toplam 845 bin 972 konut üretildi. Bunların yüzde 86.26’sına karşılık gelen 726 bin 477’si sosyal konutlardan oluştu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in, TOKİ’ye konut kredisi borcu olan kişi sayısı, TOKİ'den alman konutların borçlarına ilişkin 3 ayrı soru önergesini yanıtladı.

Dünya Gazetesi'nden Canan Sakarya'nın haberine göre, Bakan Kurum, 270 bin 548 kişinin TOKİ’ye borçlu olduğunu bildirirken, TOKİ'den 2015-2019 (Ağustos) yılları arasında konut alıp kredisini ödeyemediği için fesih ve iade süreci devam eden konut sayısının 959 olduğunu açıkladı. Kurum, TOKİ tarafından 2002 yılından itibaren üretilmiş tüm konutlardan 2015-2019 (Ağustos) tarihleri arasında devredilen konut sayısının 42 bin 744 adet olduğunu açıkladı.

Toplu Konut İdaresi...