25 / 04 / 2024

Elazığ TOKİ konutları inşaatında son durum ne?

Elazığ TOKİ konutları inşaatında son durum ne?

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Elazığ'da TOKİ tarafından inşa edilen konutların yapımına ilişkin açıklamalarda bulundu. 



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Elazığ'da 24 Ocak 2020 depremi sonrası hasar gören evlerin yerine inşa ettiği konutların yapımına tüm hızıyla devam ediyor. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Elazığ Valisi Erkaya Yırık, deprem konutların yapımına ilişkin değerlendirme yaptı. 

Yırık, Valilik toplantı salonunda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, geçen sene 24 Ocak depremi ve sonrasında koronavirüs salgını ile beraber vatandaşın mevcut durumunu zorlaştıran bazı sıkıntıların meydana geldiğini hatırlattı. 

Elazığ TOKİ konutları inşaatında son durum ne?

Geçen süreçte devletin bu problemleri çözümü noktasında büyük hassasiyet gösterdiğini belirterek ilgili bakanlıklar ve kurumlar aracılığıyla önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini belirten Yırık, "Devletimizin burada göstermiş olduğu hassasiyet ve ilgiyle 21 bin konut  TOKİ  tarafından yapılmak suretiyle inşaat çalışmaları devam ediyor. Biten inşaatlarımız var, malumunuz gerek kentsel dönüşüm gerekse rezerv alanlarda hem merkezde hem de köy yerleşim alanlarında yapılan konutlar var. Bu konutların 3'de 2'sine yakını tamamlandı. Bu miktarında neredeyse 10 bine yakın kısmı da teslim edilmiş durumda, edilmeyende peyderpey teslim ediliyor." şeklinde konuştu.

Depremde ağır hasar gören binaların büyük kısmının yıkıldığını belirten Yırık, kentsel dönüşümle ilgili çalışmaların da diğer projelerle eşgüdümlü olarak gerçekleştiğini belirtti. 

Vali Yırık, konuşmasının devamında şunları söyledi: 

"Deprem yaşayan ilimizde vatandaşlarımızın konutları etkilenirken, bununla birlikte kamu binaları da zarar gördü. Zarar gören kamu binalarının içerisinde okullarımız yoğunlukta, 33 okulumuz bu minvalde ağır hasarlı ve orta hasarlı şekilde zarar görmüştü. Bunların da yeniden yapılması için bu sene geçmiş yıllar kadar ödeneğimizi de özellikle okul yapımına tahsis ettik. Yani İl Özel İdaresindeki kaynaklarımız eğer okul için tahsis edilmişse bununla okul yapmak durumundayız diye düşünerek okul ihalelerini hızlandırdık. Vatandaşlarımız ve çocuklarımız önümüzdeki yıl yıkılmış okullarının yerine genel itibariyle yeni okulları ve orta hasarlı olup güçlendirilmiş okulları karşılarında bulacaklar."

Toplantıya, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, AK Parti Elazığ milletvekilleri Metin Bulut ve Zülfü Tolga Ağar ile kurum müdürleri hazır bulundu.

Elazığ'da depremzedeler için yapılacak konutlar TBMM'de!


Geri Dön