28 / 03 / 2024

toki kredi uygulamaları

toki kredi uygulamaları

TOKİ kredi uygulamalarına dair esaslar, TOKİ Konut Edindirme Rehberinde yer alıyor. Rehberde yer alan bilgilere göre, bazı koşulları taşıyan kimselere kredi veriliyor. Peki TOKİ kredisi kimlere verilir? İşte TOKİ kredileri 2014..

Konut satışlarını bankaların kredi uygulamaları frenliyor!

Konut satışlarındaki düşüş devam ederken sektör temsilcileri bu düşüş trendinin sebepleri arasında bankaların kredi uygulamalarının da bulunduğunu kaydediyor.

Engelli memurlardan TOKİ konutları için faizsiz kredi talebi!

Memur-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Eşref Karaaslan, engelli kamu görevlilerine Toplu Konut İdaresi Başkanlığı konutlarından satın almaları durumunda tek konut için faizsiz kredi kullandırılmasını istedi.

TOKİ’ye başvuranların soruları birbiri ardına geliyor! TOKİ üzerine kredi çekilir mi? İşte yanıtlar!

TOKİ sosyal konut projelerine dair vatandaşların soruları bitmiyor. TOKİ para iadesi sorularından hemen sonra gelen TOKİ üzerine kredi çekilir mi? sorusu büyük bir çoğunluk tarafından araştırılıyor. İşte sorulan soruların yanıtları!

Akbank az önce tüm müşterilerine bu uyarıyı gönderdi! Anında 50 bin TL verecekler

Akbank tarafından müşterilere yönelik kredi uygulamaları devam ediyor. Akbank son olarak müşterilerine gönderdiği mesajda 50 bin TL'lik kredi verileceğini belirtti.

Tüketici kredilerinde yeni dönem! Bankaların keyfi uygulamaları son bulacak

Bankaların kredi kullandırırken tüketiciye yönelik keyfi uygulamalarına son verecek düzenleme Resmi Gazete'de yayınlandı. Düzenlemeyle kredi kullanan aleyhinde uygulamalara son verilecek.

TOKİ'den ev almak için kredi çekenlere kötü haber! Çalışmalar durduruldu

TOKİ'den ev almak için kredi çekerek borca giren hak sahipleri 2 yıl önce anahtar teslim edileceği söylenen konutlarını alamadı. TOKİ'nin inşaat yaptığı alanda zemin kayması tespit edildiği iddia edildi çalışmalar durduruldu ev bekleyen hak sahipleri mağdur oldu.

Kredi kartı borcu olup da kara listeye girenlere TOKİ'den indirimli ev haberi!

TOKİ, Türkiye'nin dört bir yanında ucuz finansman modeliyle alt ve orta gelirli aileleri konut sahibi yapmak için çalışmalarını hız kemeden sürdürecek. Peki TOKİ'den ev almak isteyip de kredi kartı borcu olanlar nasıl ev alacak? İşte detaylar..

Bu kişiler TOKİ'den faizsiz kredi alabilecek!

Milli Mücadele, Kore Savaşı ya da Kıbrıs Barış Harekatına katılan Türk vatandaşlarına; Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından faizsiz olarak kredi verilmesi için kanun teklifi verildi.

TOKİ'den ucuz kredi fırsatı!

Dar ve orta gelirli aileler için projelerine devam eden TOKİ, düşük kredi oranlarıyla ev almak isteyenlere önemli bir avantaj sunuyor. Peki TOKİ kredisi ne kadar? TOKİ kredisi nasıl çekilir? İşte merak edilen her şey...

TOKİ'den 154 bin TL'ye kadar faizsiz kredi fırsatı!

TOKİ, şehit ailelerine, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimlerine 154 bin TL'ye kadar faizsiz kredi imkanı sunuyor. Bu kredi ile yalnızca TOKİ konutlarında değil istenilen yerde ve büyüklükte konut sahibi olunabiliyor. İşte ayrıntılar...

TOKİ'nin uzun vadeli kredi derecelendirme notu TR AAA!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın uzun vadeli kredi derecelendirme notu TR AAA olarak belirlendi.

TOKİ’den kredi isteyen Umut Evleri’ne itiraz!

Düzce depreminde evsiz kalan 234 kiracı için inşa edilen ‘Umut Evleri’ projesini tamamlamak için Toplu Konut İdaresi’nden (TOKİ) kredi istendi. Ancak TOKİ, başvuruyu reddedip mahkemeye başvurdu.

Umut Evleri Projesi'ne TOKİ kredi verecek!

Düzce depreminde evsiz kalan aileler, Umut Evleri adlı sosyal konut projesini tamamlamak için TOKİ'den kredi talebinde bulundu. TOKİ kredi talebini sorumluluklarımız arasında bulunmuyor diyerek reddetti.

toki kredi uygulamaları Haberi

toki kredi uygulamaları

TOKİ kredileri 2014!

TOKİ kredi uygulamalarına dair esaslar, TOKİ Konut Edindirme Rehberinde yer alıyor. Burada yer alan bilgilere göre, bazı koşulları taşıyan kimselere kredi veriliyor. Bu krediden yararlanabilmek için, Emekli Sandığı’ndan alınacak hak sahibi olduğuna dair belge ile Ziraat Bankası’na başvurulması gerekmektedir. Edinilecek konutlar için tapunun en fazla bir yıl önce alınmış olması yeterli oluyor.


1) TOKİ kimlere kredi veriyor? 

1. Toplu Konut Yapımcılarına (kooperatiflere, sosyal yardımlaşma kurumlarına, 

belediyelere ve yapımcılara),

2. Faizsiz Konut Kredisi olarak şehit ailelerine, maluller ile dul ve yetimlerine (Malullerden ancak, 3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren terör malulleri bu krediden yaralanmaktadır.),

3. Taşınmaz kültür varlıklarının bakımı, onarımı ve restorasyonu için özel hukuka tabi gerçek ve tüzel kişilere.


2)Toplu Konut Yapımcıları’na açılan kredilerden nasıl yararlanabiliriz ? 

İdaremizin finansman durumuna göre her yıl...