18 / 04 / 2024

toki şehit konut yardımı

toki şehit konut yardımı

Türkiye genelinde konut projelerine hızla devam eden TOKİ, şehit ve gazi yakınları için çalışmalara başladı. Kurum, 5 bin aileyi ev sahibi yapacak projeleri hayata geçirecek.

TOKİ şehit ailelerine ücretsiz ev versin önerisi!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) şehit aileleri ve gazilere bedeli karşılığında ev satıyor, kurada öncelik veriyor ve faizsiz konut kredisi sunuyor. Milletvekilleri ise şehit aileleri ve gazilere ücretsiz ev verilmesini önerdi. TBMM KİT Komisyonu'nda TOKİ'den konuya ilişkin yazılı yanıt verildi.

Diyanet'ten TOKİ Sosyal Konut Projesi'yle ilgili faiz açıklaması!

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) sosyal konut projesi ile ilgili görüşünün ardından bazı medya organlarında çıkan haberlere ilişkin açıklama yapıldı...

Diyanet, TOKİ'nin konut satışlarında faizli işleme onay verdi!

Diyanet İşleri Başkanlığı, TOKİ'nin sosyal konut projeleriyle ilgili bir soruya, bu projelerde ev satmak için kullandırılan kredilerin 'faiz getirisi elde etmek amacı taşımadığı' yönünde cevap verdi. Diyanet, söz konusu projeden yararlanmanın 'caiz' olduğunu söyledi.

TOKİ sosyal konut projesi 2019-2020!

TOKİ sosyal konut projesi başvuruları 16 Aralık'ta başlıyor. 2+1 ve 3+1 dairelerin yer alacağı projeler Türkiye'nin 81 ilinde inşa edilecek. Peki başvurular ne zaman ve nasıl yapılacak? İşte tüm detaylarıyla TOKİ sosyal konut projesi 2019-2020...

TOKİ ucuz konut 2020 projeleri ve detayları!

TOKİ ucuz konut 2020 projeleri ve detayları haberimizde yer alıyor. Projeler Türkiye'nin 7 bölgesinde 81 ilde inşa edilecek. İşte TOKİ ucuz konut 2020 projeleri ve detayları...

TOKİ faizsiz konut kredisi başvuru şartları!

Toplu Konut İdaresi tarafından yapılan konutlarla dar gelirli aileler başta olmak üzere pek çok vatandaş uygun fiyatlı ev satın alma imkanına sahip oluyor. Vatandaşlara kurum tarafından belirli şartlarda faizsiz konut kredisi de veriliyor. Peki, TOKİ faizsiz kredi başvuru şartları nelerdir?

TOKİ faizsiz konut kredisi kimlere veriliyor?

TOKİ projelerinden ev almak isteyen vatandaşlar konut kredisinde kimlere faizsiz kredi verildiğini ve kimlerin bu fırsatlardan yararlandığını merak ediyor. Peki başvuruda bulunacak vatandaşlar için şartlar nelerdir ve nasıl başvurulur?

TOKİ yeni konut projeleri ne zaman yapılacak? 

Uygun fiyata konut sahibi olmak isteyenler TOKİ'nin yeni projelerini araştırmaya başladı. TOKİ yeni konut projeleri ne zaman yapılacak? Başvuru şartları nelerdir? 

TOKİ yeni konut projeleri neler?

TOKİ 50 bin sosyal konut kampanyasından sonra gözler yeni projelere çevrildi. Peki, TOKİ yeni konut projeleri nelerdir? İşte tüm detaylar....

TOKİ'den konut kazanamayanlar ücret iadesini ne zaman alacak?

50 bin yeni sosyal konut projesinin kura çekilişlerini gerçekleştiren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, dar ve orta gelirli aileleri ev sahibi yapıyor. Peki TOKİ'den konut kazanamayanlar ücret iadesini ne zaman alacak?

TOKİ'den konut kazanamayanlar ücret iadesini ne zaman alacak?

TOKİ'den konut kazanamayanlar ücret iadesini ne zaman alacak sorusu başvuru yapan vatandaşların sıkça arattığı sorular arasında yer alıyor. Peki TOKİ'den konut kazanamayanlar ücret iadesini ne zaman alacak? İşte yanıtı...

Muğla TOKİ 51 konut ihalesi yarın!

Muğla İli, Kavaklıdere İlçesi 3. Etap Menteşe Mahallesi 51 Adet Konut İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

TOKİ'de konut kazanamayanlar ücret iadesini ne zaman alacak?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı kura çekilişlerini gerçekleştirmeye devam ediyor. Peki TOKİ'de konut kazanamayan ücret iadesini ne zaman alacak?

toki şehit konut yardımı Haberi

toki şehit konut yardımı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2022 bütçesine göre, kentsel dönüşüm dahilinde bu senenin sonuna kadar 800 milyon lira, gelecek sene 900 milyon lira, 2023-2024 döneminde de 2.1 milyar lira kira yardımı verilecek. Sabah'tan Hazal Ateş'in habereine göre; önceki sene yapılan kira yardımı miktarı 642 milyon lira olmuştu. 

Kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde yapılan faiz sübvansiyonu bu sene 36 milyon liraya ulaşırken üç yıllık süreçte 155 milyon lirayı bulacak. Şehit yakını ve gazileri konut sahibi yapmak için TOKİ tarafından faiz desteği sağlanacak. Üç yıllık dönemde 5 bine yakın şehit yakını, gaziye faiz yardımı sağlanacak. 

Konut içi ve düzenlemeler yapılacak 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı 2022 Yılı Programı'na göre yeni dönemde vatandaşların isteklerine ihtiyaçlarına uygun konut ve çevreleri tasarlanacak. Konut inşaatı yerleşmelerin gelişme eğilimi ve...