23 / 04 / 2024

toki seminerleri

toki seminerleri

TOKİ Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığınca gerçekleştirilen Ev ve Şehir Seminerlerinin 26’ncısı yapıldı.

TOKİ Ev ve Şehir Seminerleri'nin 24’üncüsü gerçekleştirildi!

Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Alidost Ertuğrul, İstanbul’un her dönem dinamik bir tamirat ve restorasyon eylemine sahne olduğunu söyleyerek entin yenilenme süreçlerini değerlendirdi. 

Savaş Barçkin: Müzik ve mimari medeniyetin iki mührüdür!

Dr. Savaş Barçkin, Osmanlıda “Umran” olarak geçen; şehirleşmek, şehirlileşmek anlamlarına gelen medeniyetin durağan bir kavram olmadığını, her an kendini yenileyen ve değişen bir yapısı olduğunu dile getirdi.

TOKİ Ev ve Şehir Seminerleri’nin beşincisi gerçekleşti!

TOKİ’nin Ev ve Şehir Seminerleri’nin beşincisi, İdarenin Halkalı’daki İstanbul Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi. “Osmanlı Şehirciliğinin İlkeleri” başlıklı seminere Yrd. Doç. Dr. Yunus Uğur katıldı.

TOKİ Ev ve Şehir Seminerleri'ne bu ay Mehmet Öğün konuk oldu!

TOKİ tarafından şehircilik, mimari kültür, proje aşamalarını değerlendirmek amacıyla düzenlenen Ev ve Şehir Seminerleri'ne bu ay “Şehirde görünmez düzenden görünen düzensizliğe” başlığı adı altında Mimar Mehmet Öğün konuk oldu.

TOKİ Ev ve Şehir Seminerleri'nin altıncısı gerçekleşti!

TOKİ tarafından düzenlenen “Ev ve Şehir Seminerleri”nin altıncısı Prof. Dr. Cengiz Eruzun’un katılımıyla gerçekleşti. Eruzun, Anadolu’nun geleneksel iskân anlayışının Türklerin gelişi ile farklı bir boyut kazandığını anlattı.

TOKİ Ev ve Şehir Seminerleri’nin beşincisi gerçekleşti!

TOKİ’nin Ev ve Şehir Seminerleri’nin beşincisi, İdarenin Halkalı’daki İstanbul Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi. “Osmanlı Şehirciliğinin İlkeleri” başlıklı seminere Yrd. Doç. Dr. Yunus Uğur katıldı.

TOKİ’nin Ev ve Şehir Seminerleri'nin dördüncüsü düzenlendi!

Halkalı’daki İstanbul Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen TOKİ’nin “Ev ve Şehir Seminerleri”nin dördüncüsünde Prof. Dr. Hüseyin Kaptan, son 50 yıldaki şehir planlama alanında yaşanan gelişmeleri örneklerle anlattı.

Maşuk TOKİ sözleşme tarihleri belli oldu!

Toki' de para yatırma tarihleri kesinleşti. 16 Şubat ile 20 mart 2015 Tarihleri arasında Karaköprü Ziraat bankası şubesine şahıs bizzat kendisi gidip orada Toki'nin satış sözleşmesini imzalayacak.

Konya, TOKİ Konutları'nın devam etmesini istiyor!

Konya'lı vatandaşlar, Toki Konutlarının her ilçede devam etmesini istiyor. Süleyman Göksu'nun Konya'da Toki Konutları isimli yazısı Anadolu Telgraf'ta yayımlandı. İşte Anadolu Telgraftaki yazı..

Bozüyük'teki TOKİ Konutları hızla devam ediyor!

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, ilçe genelinde yapılması planlanan tren yolu geçitleri ve TOKİ konutları konusunda önemli açıklamalar yaptı. Toki Konutlarında sıkıntı olmadığını söyledi.

Karamanlı'ya TOKİ konutları geliyor!

Karamanlı'ya TOKİ konutları geliyor. Karamanlı'da Toki konutları başvuruları başladı. Karamanlı Belediyesi' nin sitesinden yapılan duyuruda, Toki konutların hangi alanda, hangi öncelikte yapılması istendiği vatandaşlara soruldu.

TOKİ yüzde 20 indirim kampanyası 2015!

Toki indirim kampanyası ne zaman? Toki indirim kampanyası nasıl hesaplanır? Toki indirim kampanyası Halkbank aracılığıyla değerlendirilebilir mi? Toki indirim kampanyası forum ortamlarında nasıl konuşuluyor? Toki 2015 indirim kampanyası soruları ve cevapl

TOKİ, 60 ay vadeyle 32 arsa satacak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKi, İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Adana, Erzurum ve Kayseri gibi büyükşehirlerin de aralarında bulunduğu 17 şehirdeki 32 arsayı açık artırmayla satacak.

Ilgın'da 2.TOKİ şantiyesi kuruldu!

Ilgın'ın en eski mahallerinden olan Behlül bey mahallesinde Kentsel dönüşüm projesi kapsamında yüz bin metrekarelik alana 2.Etap TOKI Ketsel dönüşüm Projesi ile 863 konut 20 dükkan 16 derslik bir okul inşa edilecek.

GYODER Eğitim Seminerleri devam ediyor!

GYODER Eğitim Seminerleri devam ediyor. 2014 yılı içerisinde 300’ün üzerinde sektör profesyonelinin katılım gösterdiği eğitim seminerleri de 2015 İlkbahar - Yaz döneminde de devam edecektir.

Toki Beykent'e geniş yol yapılıyor!

Toki Beykent 'e geniş yol yapılıyor. Şehitkamil Belediyesi Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, ilçenin yeni yerleşim alanlarından biri olan Beykent bölgesinde geniş çaplı yol açma çalışmalarını inceledi.

toki seminerleri Haberi

toki seminerleri


 
TOKİ Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığınca düzenlenen Ev ve Şehir Seminerlerinin 26’ncısı yapıldı. “Bölgeselleşen İstanbul: Marmara Bölgesinde 1990 Sonrası Arazi Örtüsü Dönüşümü” konulu seminerde açıklamalar yapan Dr. Özlem Altınkaya Genel, kentleşmenin, mega projelerin ve endüstrinin 1990-2012 tarihleri arasında Marmara Bölgesi arazi örtüsünde yarattığı değişimi haritalar üzerinden anlattı.


Dr. Özlem Altınkaya Genel, Harvard Üniversitesi'nde bitirdiği doktora tezi araştırmaları kapsamında İstanbul’un kentsel gelişiminin yarattığı ekolojik değişimleri, İstanbul ve yakın çevresine odaklanan metropoliten ölçek yerine, bölgesel ölçekten faydalanarak Marmara Bölgesi’nde gerçekleşen ekolojik dönüşümü masaya yatırdı. Genel, küçük bir bölgede büyük bir çeşitlilik içeren arazi kullanım örüntüsü olduğunu söyleyerek Gemlik’teki zeytinlikler, Manyas Kuş Gölü, Dilovası gibi alanların ağır kentleşme baskısı nedeniyle sürdürülebilirlik problemleriyle karşı karşıya olduğunu belirtti.
 
İstanbul’a bölgesel ölçekten bakıldığında, yeni...