27 / 04 / 2024

TOKİ sözleşmeleri süre uzatımı

TOKİ sözleşmeleri süre uzatımı

TOKİ sözleşmelerinde süre uzatımı ve fiyat farkı düzenlemesi müjdesi geldi. Buna göre, yapılmayan iş miktarı için süre uzatımı ve fiyat farkı verilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı tarafından düzenlemeler gerçekleştirilebilecek. 

Çiftçilere müjde! Tarım Bakanı resmen açıkladı! 250 bin TL’lik hibede süre uzatıldı!

Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi'ndeki hak sahiplerine, projesini hibe sözleşmesinin imzaladığı tarihten itibaren 2 ay içinde tamamlayamaması durumunda ilave süre verilebilecek.

Tüm işçilerin gözü 17 Ocak'a çevrildi! Süreç başlıyor

TÜRK-İŞ, kamu işçilerinin ücretlerine yapılacak zammın belirleneceği Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmeleri için 17 Ocak'ta bir araya gelecek. İşte tüm detaylar...

700 bin işçi için tarihi süreç başlıyor!

Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmeleri başlıyor. 700 binden fazla işçinin maaşına 2023-25 dönemi için yapılacak zam belirlenecek.

Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliğinde Değişiklik!

Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31962 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Devre Tatil ve Uzun Süreli Tatil Hizmeti Sözleşmeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022!

Devre Tatil ve Uzun Süreli Tatil Hizmeti Sözleşmeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022 bugünkü 31907 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

TOKİ sözleşmelerinde süre uzatımı ve fiyat farkı düzenlemesi müjdesi!

TOKİ sözleşmelerinde süre uzatımı ve fiyat farkı düzenlemesi müjdesi geldi. Buna göre, yapılmayan iş miktarı için süre uzatımı ve fiyat farkı verilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı tarafından düzenlemeler gerçekleştirilebilecek. 

KİPTAŞ Gürpınar projesinde hak sahipleri resmi sözleşmeleri imzalıyor!

KİPTAŞ, Beylikdüzü Gürpınar Mahallesi'ndeki dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Proje alanında riskli yapıların yıkımı sürüyor. Aynı zamanda hak sahipleri resmi sözleşmeleri imzalamaya başladı.

Gayrimenkul satış sözleşmeleri noterliklerde yapılabilecek!

İnsan Hakları Eylem Planı'nın uygulama takvimi belli oldu. Takvime göre; gayrimenkul satış sözleşmeleri noterliklerde gerçekleşebilecek.

Alarko GYO'nun kira sözleşmeleri tutarı 27 milyon TL oldu!

Alarko GYO'nun portföyünde yer alan gayrimenkulleri için 2020 yılında yapılan kira sözleşmeleri tutarı KDV hariç yaklaşık 27 milyon TL oldu. 

Arsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmeleri Zirvesi 16 Ocak'ta!

Arsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmeleri Zirvesi 16 Ocak 2021 tarihinde gerçekleştirilecek.

Kira sözleşmeleri ve tarafların yükümlülükleri!

Konut veya çatılı iş yeri kiralama işlemlerinde kiralanan taşınmazların altı aydan daha uzun süreli kiralanması gerekiyor. Peki kira sözleşmeleri ve tarafların yükümlülükleri nelerdir? İşte tm merak edilenler...

Müteahhitlere ek süre ve sözleşmeyi fesih hakkı verildi!

Kamu İhale Kanunu hakkında Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan Genelge kapsamında müteahhitlere ek süre ve sözleşmeyi fesih hakkı verildi.

Kira sözleşmeleri hazırlanırken nelere dikkat edilmeli?

Kira sözleşmeleri basit hukuki işlemlerden sayılmakta ve vatandaşlar tarafından gerek kiracı gerekse de kiralayan sıfatı ile rastgele düzenlenmektedir. Ancak, sözleşmede bulunan veya bulunmayan herhangi bir madde hak mağduriyetine sebep olabilir... 

TOKİ sözleşmeleri süre uzatımı Haberi

TOKİ sözleşmeleri süre uzatımı

Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı KHK'de Değişiklik Yapan Kanun Teklifi'nin 2. kısmında bulunan 7 maddesi daha kabul edildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; TBMM Genel Kurulu'nda teklifin kabul edilen maddelerine göre, Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu'na, "Ek fiyat farkı ve/veya sözleşmelerin devri" başlıklı madde ilave edilecek.

Türkiye ve dünyada hammadde temininde ve tedarik zincirlerinde meydana gelen aksaklıklarla girdi fiyatlarında yaşanan beklenmeyen yükselişler sebebiyle 1 Aralık 2021 tarihinden önce Kamu İhale Kanunu'na göre ihalesi gerçekleştirilen ve bu maddenin yürürlüğe alındığı tarih itibarıyla süren veya yürürlükten önce fesih veya tasfiye edilmeksizin kabulü/geçici kabulü yapılan mal, hizmet alımları ve yapım işlerine ilişkin Türk Lirası üzerinden yapılan sözleşmelerde düzenleme yapılacak.

Bu çerçevedeki sözleşmelerde, yüklenicinin başvurusu ve...